Перейти к содержанию

Новости Нерівномірна смужка завантаження в іграх - фейк, запевняють розробники

Новостник

Рекомендуемые сообщения

• Новостник

Ви коли-небудь думали, чому смужка завантаження в іграх майже завжди заповнюється ривками? Тому що розробники вас дурять - вона повинна рухатися рівномірно!

rssImage-c33c206345d5324e7babb47916313ac2.jpeg

Все почалося з твіту коміка Аласдера Беккет-Кінга (Alasdair Beckett-King):

"Ігрові розробники повинні винайти смужку, яка рухається з рівномірною швидкістю і відображає кількість часу, який потрібний для завантаження гри. Як тільки це буде зроблено, вони можуть почати працювати над графікою, стрибками тощо."

У відповідь на цей жарт девелопери вирішили, що саме час відкрити завісу таємниці. Так, смужка весь цей час була фальшивою, бо інакше гравці не повірили б, що гра завантажується плавно.

Рауль Рубіо Мунаріс (Raúl Rubio Munárriz), розробник Sexy Brutale та Song of Nunu

"Я ніколи не працював над грою, де не було підробленої смужки завантаження. Справжні викликають на тривогу. Можливо, тому я їх так не люблю і завжди наполягаю на плавному переході або, коли іншого вибору немає, заставці зі значком завантаження в стилі уробороса (який зазвичай обертається)."

Майк Бітел (Mike Bithell), розробник John Wick Hex та Thomas Was Alone

"Цікавий факт: гравці не довіряють плавній смужці завантаження. Ривки та паузи показують, що завантаження наче справжнє. Я працював над іграми, де ми штучно імітували це."

Рамі Ісмаїл (Rami Ismail), інді-активіст та співзасновник Vlambeer

"Ви можете подумати, що Майк жартує, але це не так. Я працював над проектами, в яких ми імітували смужку завантаження, збільшуючи час або змушуючи рухатися з нерівномірною швидкістю. Не думаю, що я робив правильну смужку завантаження."

Володимир Богданич (Vladimir Bogdanić), розробник Eyes in the Dark

"Ми додали завантажувальний екран буквально з п'ятисекундною паузою, тому що нам потрібен був гарний перехід, хоча гра завантажувала рівень миттєво, і в цьому не було потреби."

Грег Стріт (Greg Street), розробник Age of Empires та World of Warcraft

"При завантаженні випадкових карт у Age of Empires я писав у коді щось типу «а тепер перемістись на 20% вперед», щоб смужка виглядала правдоподібно."

Майк Дейллі (Mike Dailly), розробник Lemmings та оригінальної Grand Theft Auto

"Я ніколи не підробляв смужку завантаження. Навпаки, я щосили намагався зробити її якомога «правильнішою» і плавнішою… Можливо, тому, що я завжди ненавидів Windows, де завантаження цілу вічність висіло на 20%, а потім стрибало на 100%. Тож я намагаюся так не робити."

Можна подумати, що смужка поступово (чи ривками?..) йде в минуле завдяки SSD. Накопичувач дійсно допомагає майже позбутися завантажень, проте вимоги сучасних ігор теж не стоять на місці. Так що поки що розробники продовжать нас обманювати!

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.