Перейти к содержанию

Новости Глава Larian не має наміру продавати студію, але такі пропозиції йому лестять

Новостник

Рекомендуемые сообщения

• Новостник

Незадовго до повноцінного виходу Baldur's Gate III Джейсон Шрайєр (Jason Schreier) опублікував статтю, присвячену шляху триквела до релізу. Матеріал переплетений з інтерв'ю зі Свеном Вінке (Swen Vincke), керівником та засновником Larian Studios.

rssImage-5a4a35db352818e9de1a3b048f50d88f.jpeg

У рамках судового розгляду між Microsoft і Федеральною торговою комісією США (FTC) виплив документ зі списком студій, до яких придивлявся американський гігант. У 2021 році увагу "майків" привернули автори Hades з Supergiant Games, CD Projekt Red, IO Interactive і навіть SEGA. Також у переліку була і Larian Studios, проте досі більшість акцій студії належать Свену Вінке та його дружині.

Керівник зізнався, що подібний інтерес з боку великих корпорацій лестить йому, проте він не має наміру продавати Larian. "Я старію, але для мене це ще не кінець", - сказав Вінке. Він наголосив, що новий власник може змусити студію максимально орієнтуватися на прибуток, а також утиснути творчу свободу колективу.

"Сила моєї компанії полягає в тому, що я занурений у виробництво, опрацьовую геймплей та висловлюю фінальний вердикт. Ми можемо робити щось в ім'я тих ігор, якими ми займаємося."

Свен Вінке

У тому ж інтерв'ю Вінке пролив світло на недавнє зрушення дати релізу третьої Baldur's Gate. Нагадаємо, раніше команда готувалася випустити гру 31 серпня на ПК та PlayStation 5. У березні 2023-го Microsoft визначилася з датою виходу для Starfield - 6 вересня, через тиждень після старту BGIII. У зв'язку з цим Вінке організував збори, щоб пересунути запуск свого творіння. Багато його колег побоювалися, що проект відкладуть ще далі, але натомість глава студії розділив випуск версій гри: наблизив реліз на ПК, щоб убезпечити його від інших великих осінніх тайтлів, і на тиждень відсунув варіант для PS5, оскільки його все ще треба було дошліфувати.

Поки що керівник не знає, над чим Larian працюватиме в майбутньому. Однак він все ж таки натякнув, що хотів би взятися за кілька менших проектів. Вінке зазначив, що не готовий знову витратити шість років на одну єдину гру, як це було з Baldur's Gate III.

Третья частина вже доступна на ПК через Steam та GOG. Так як розробники не передбачили опцію передзавантаження, шанувальники кинулися одночасно завантажувати по 122 гігабайти файлів гри в момент релізу. У результаті максимальне навантаження на сервери Steam склало 146,3 терабіта в секунду. У деяких магазин Valve навіть відмовлявся запускатись, але відключення тривали недовго. Вінке все одно вибачився у зв'язку з подією. Піковий онлайн поки завмер на позначці 472 136 осіб.

До PS5 Baldur's Gate III дістанеться 6 вересня, а версія для Xbox Series може не з'явитися до 2024 року.

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.