Перейти к содержанию

Новости Браян Фарго, Майк Лейдлоу та інші розробники захоплюються Baldur's Gate III

Новостник

Рекомендуемые сообщения

• Новостник

Baldur's Gate III захоплюються всі - гравці, критики та розробники. Серед останніх затесалися такі зірки, як Брайан Фарго (Brian Fargo), Майк Лейдлоу (Mike Laidlaw), Джефф Гардінер (Jeff Gardiner) та Джош Сойєр (Josh Sawyer). Сайт PC Gamer дізнався, що вони думають про дітище Larian Studios.

rssImage-d2e282fd09bb4972baedf5673bb691f6.jpeg

Брайан Фарго

Автор The Bard's Tale, Wasteland та Fallout.

"Під час запуску Baldur's Gate III я заздрив, оскільки ми з Фергюсом Уркхартом (Feargus Urquhart), генеральним директором Obsidian Entertainment, ганялися за цією ліцензією понад десять років. Larian ж вдалося отримати її і досягти навіть більшого успіху, ніж передбачалося. З огляду на Divinity: Original Sin 2 ця студія була дуже розумним вибором.
Крім того, треба визнати, що я боюся починати гру, коли чую історії про людей, які 60 годин блукають горами, ледве просуваючись за основним сюжетом. Це нагадує про Red Dead Redemption 2, яка вкрала у мене тижні життя, хоча я страшенно добре провів у ній час."

Майк Лейдлоу

Автор Jade Empire, Mass Effect та Dragon Age.

"На мій погляд, Baldur's Gate III – це тріумф. Комплексні взаємодії зі світом та захоплюючі покрокові бої взяті з ігор Divinity: Original Sin. І те, як команді вдалося вплести теми і навіть деяких персонажів з минулих частин серії в нову історію, дуже вражає. Я активно не граю в п'яте видання D&D, але ця інтерпретація правил здається робочою і дозволяє робити досить круті трюки, використовуючи стрибки та інші прийоми у битвах, що робить оточення дуже живим. До того ж я ніколи не втомлююся спостерігати, як Карлах жбурляє меблі прямо в обличчя босу.
Ще мене, як і раніше, чіпляють дрібні деталі. Наприклад, коли корова завдяки моєму навичці спілкування з тваринами нагадує, що я маю «спробувати траву». Або як бідне перелякане курча просто кричить: «БІГИ!» у таборі гоблінів. Ці моменти пожвавлюють світ.
Моя єдина скарга на гру: я хочу завжди вмиватися перед сном. Доглядати шкіру — дуже важливо, друзі."

Джефф Гардінер

Автор The Elder Scrolls 5: Skyrim, Fallout 3, Fallout 4 та Fallout 76.

"Мої очікування від Balder's Gate III не могли бути вищими. Я виріс на Dungeons & Dragons, ведучи кампанії в затхлих підвалах більшу частину свого дитинства. Після отримання ступеня магістра замість того, щоб шукати роботу, я як одержимий грав у Baldur's Gate II. Я прокидався вранці, замовляв у Domino's піцу та чотири літри дієтичної коли та грав без зупинки 16 годин… вісім днів поспіль. Через годину після початку третя частина не тільки виправдала мої нереально високі очікування, а й набагато перевершила їх.
Balder's Gate III - Шедевр. Я постійно дивуюсь кількості деталей, виборів, тактичних рішень у бою, уваги до моделей персонажів, візуальних ефектів і тому, як все складається воєдино. Це чудовий, чарівний шедевр, що розвиває сумніви кожну секунду гри. Я так само одержимий нею, як був одержимий Baldur's Gate II. Я проходжу одиночну та кооперативну кампанію із дружиною. В обох кампаніях ми відіграємо в основному хороших персонажів, але завдяки системі переконання і безлічі рішень наші проходження докорінно відрізняються. Це не просто роздоріжжя, характерне для більшості рольових ігор, а величезні відмінності, які накопичуються з часом. Це справжнє диво – побачити такий майстер-клас з дизайну RPG.
Приклад розгалужених рішень — те, що відбувається десь у середині першого акту. Тому, якщо ви ще не дійшли до цього місця, попереджаю про серйозних спойлерів!
На цьому етапі ви стикаєтесь з табором гоблінів. В основному я грав у друге видання D&D, де вчать запускати у противника всі заклинання з криком "Смерть усім!" Однак, якщо ви вчините так у BGIII, то опинитеся в небезпечній ситуації, яка зазвичай закінчується знищенням вашої команди. Зрозумівши це на власному гіркому досвіді, я вирішив обережно діяти. Я поговорив із кількома людьми і дізнався, що є безліч способів потрапити до табору. Я вирішив пройти через головні ворота за допомогою красномовства. Незважаючи на успіх у всіх кидках, гоблін попросив мене дещо зробити. Він попросив натерти лайном моє обличчя. Не просто лайном, а лайном ворга. Отже, скривившись, я зробив це, а потім у моделі мого персонажа протягом декількох годин по обличчю стікала велика купа какашок, що тверділи. І ніби цього було мало, я зазнав глузування і знущання від кожного гобліна в таборі. І така увага до деталей та продуманість загалом є у кожному куточку цієї гри.
Я в захваті від чудових RPG і те, що ця гра існує. Мені не терпиться пограти ще. Larian заслужила всі похвали та весь успіх."

Джош Сойєр

Автор Icewind Dale 1/2, Fallout : New Vegas, Pillars of Eternity 1/2 та Pentiment.

"Я все ще проходжу перший акт, але я думаю, що побачив достатньо, щоб поділитися основними думками. Зроблено неймовірно багато роботи, особливо за мірками партійної CRPG щодо D&D такого масштабу. Я можу уявити дерева діалогів, і навіть якщо багато кінематографічних моментів для цих розмов автоматизовані, їх постановка потребує величезного обсягу роботи.
За своєю суттю гра дуже схожа на еволюцію Divinity: Original Sin 2 з використанням правил п'ятого видання. Тон історії та компаньйонів здається придатним для Baldur's Gate - в основному він легкий і забавний, але з вкраплення темних елементів для похмурих веселощів. Як і у випадку з D:OS2, рівень інтерактивності світу надзвичайно високий, і можливість незвичайним способом вийти зі складної ситуації (або потрапити до неї!), приносить масу задоволення.
Думаю, що можу покритикувати гру лише за дві речі. По-перше, інтерфейс може здатися незручним для багатьох дій. Контекстних дій з об'єктами так багато, що меню стає перевантаженим, а використовувати більшість цих дій вас не навчають. Камера теж слабка ланка. Зізнаюся, це особисте та професійне упередження, але коли я борюся з камерою, щоб зорієнтуватися у просторі або уникнути випадкового натискання по дальній точці локації, це не дуже приємно.
Інша проблема трохи поширеніша. Розмови та інші взаємодії в одиночній грі були б кращими, якби не підтримка мультиплеєра. Наприклад, відсутність простої легкодоступної кнопки паузи в синглплеєрі вкрай дратує, особливо якщо врахувати, як легко випадково відправити персонажів у віддалене місце по небезпечному маршруту. Крім того, герої іноді зависають на задньому плані на початку діалогів, тому що опинилися за кілька кроків від потрібного радіусу, — це виглядає як покарання для тих, хто грає поодинці.
І насамкінець: мені дуже подобається, як витратні матеріали (наприклад, сувої) та заклинання, що впливають на діалоги, інтегровані в діалогові перевірки. Я завжди хотів зробити щось подібне, а в BGIII це працює просто чудово."

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.