Перейти к содержанию

Новости Голлівудська музика в іграх - тупиковий шлях, вважає композитор Final Fantasy

Новостник

Рекомендуемые сообщения

• Новостник

Головний композитор серії Final Fantasy Нобуо Вемацу (Nobuo Uematsu) дав інтерв'ю виданню NewsPeak і трохи поговорив про історію музики у відеоіграх - зокрема про те, чому сучасні саундтреки можуть зайти в глухий кут.

rssImage-0452dadc8890fce39803c2fca6d292de.png

На думку Вемацу, у восьмибітних іграх музика "відігравала роль кисню" - вона пожвавлювала персонажів і сюжети, адже спрайти ще не давали змоги передавати широку гаму емоцій, а озвучки у героїв не було взагалі. Утім, музиці теж заважали технічні обмеження:

"На SNES збільшилася місткість носіїв, і я зміг використовувати семпли, скажімо, скрипки або флейти, а потім стискати їх знову і знову. Але за часів SNES я все одно турбувався, що мені не вистачить пам'яті в картриджі."

Нобуо Вемацу

На першій PlayStation стали використовувати диски, що загалом вирішило проблему з місткістю, але намалювалася інша - швидкість читання:

"Тепер можна було стрімити музику з диска, тобто взяти саме те, що я зробив у студії, і відтворити в грі. Однак якщо я робив саме так, то доводилося чекати на довге завантаження. Думаю, фанати б скаржилися, якби вони вривалися в бій, а потім сиділи б і дивилися на екран завантаження."
Нобуо Вемацу

Так що на першій PlayStation музику ще доводилося стискати та скорочувати, щоб зменшувати час завантаження.

За словами Вемацу, справжня музична свобода для нього почалася з PlayStation 2 і Final Fantasy X:

"Це період, де ми могли робити, загалом, що завгодно. Ігрові консолі розвинулися, мені стало легше висловлювати в ігровій музиці різні жанри - на кшталт року, джазу тощо."

Нобуо Вемацу

Але останнім часом музика в іграх занудьгувала, вважає Вемацу. Можливо, через те, що керівників ігор і продюсерів влаштовує саундтрек як у фільмах. Але Вемацу впевнений, що якщо орієнтуватися на Голлівуд, то музика в іграх "не зможе розвиватися далі": мовляв, ігровим композиторам потрібно давати свободу в стилях, дозволяти їм активніше застосовувати особисті знання та вміння - так саундтреки стануть цікавішими.

Нарешті, Вемацу каже, що ШІ для написання саундтреків не згодиться. За його словами, завдання музики - налагоджувати емпатію між композитором і слухачем. І хорошій музиці потрібно "досягати найвіддаленіших глибин душі композитора, де він зможе знайти свої власні унікальні риси і висловити їх" у музиці.

Остання помітна робота Вемацу - головна тема для Final Fantasy VII: Rebirth. Однак композитор вважає, що вже старий, тож повноцінних саундтреків для ігор уже не напише - лише окремі композиції.

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.