Перейти к содержанию

Новости Глава Embracer - про труднощі у сфері AAA-ігор

Новостник

Рекомендуемые сообщения

• Новостник

Після підбиття підсумків останнього (у багатьох сенсах) річного звіту глава Embracer Group Ларс Вінгерфорс (Lars Wingefors) дав інтерв'ю виданню GamesIndustry.biz. Одна з порушених тем - складнощі, з якими зараз стикається сфера ігор-блокбастерів.

rssImage-2024b417b901cb71ded3984176ac074a.png

Про те, з якими труднощами зіткнулися AAA-ігри

"Думаю, наша індустрія зустрілася з тією ж проблемою, що й усі інші індустрії - інфляцією з підвищенням вартості розробки. Крім того, підвищувати ціни в преміальному сегменті ПК і консолей важко. Ціни на ці продукти залишалися одними й тими самими довгі роки, отже, шанс на успіх менший, а зверху цього додається підвищена вартість капіталу.
Зрештою, коли робиш великі інвестиції або великі ігри, треба робити ставку на команди, у яких ти дуже впевнений, або на франшизи, які ти контролюєш, і мати повний фінансовий дохід.
Крім того, для споживачів зараз виходить як ніколи багато контенту. Вони обожнюють повертатися до наявних франшиз, у які грали раніше, а отже, їх важче схилити до того, щоб спробувати нові речі або нові франшизи. З цим стикаємося ми всі. До цієї реальності ми підлаштовувалися весь останній рік і продовжимо підлаштовуватися далі."

Ларс Вінгерфорс

Про те, чи можна підвищити ціни на ігри ще більше

"Не скажу, що збільшити ціни [вище $70] неможливо. Але насправді ніхто не пробував. Якщо ви створили величезну RPG, наприклад, на 100 або 150 годин геймплею, дуже відполіровану й унікальну річ, чи захоче споживач заплатити більше? Якщо захоче, на ринку гіпотетично з'явиться більше продуктів. Але ніхто не пробував.
Ми обговорювали [підвищення цін вище $70], але наразі дотримуємося загальної практики в індустрії. Чи станемо ми компанією, яка одного разу спробує підвищити ціну? Поживемо - побачимо."

Ларс Вінгерфорс

Про зниження вартості виробництва

"Зниження вартості - часта тема в обговореннях з моїм менеджментом. Це все дуже цікаво, хоча тема трохи чутлива, щоб говорити щось конкретне.
Я вірю, що існує багато споживачів, які хочуть отримувати чудові RPG та інші одиночні ігри, вони хочуть витрачати на них гроші. Але як вчинити: підвищувати ціни чи робити ігри коротшими? Думаю, є різні варіанти. На мій погляд, було б дуже сумно, якби всі ігри стали величезними мультиплеєрами з внутрішньоігровою монетизацією. Мільйони споживачів хочуть класичних ігор."

Ларс Вінгерфорс

Про хвилю звільнень в індустрії

"Важко говорити за інших, але, по-моєму, [в нашій компанії] пік звільнень уже минув. Протягом року ще будуть оптимізації по індустрії, але, на мій погляд, пік реструктуризацій припав на кінець минулого або початок цього року.
Індустрія була такою десятиліттями. Я думаю, така її природа, тому вона глобальна, зростаюча, з високою маржею. Вона залучає багато капіталу, коли все йде добре. Вона також залучає найбільші корпорації світу. І коли весь ринок капіталу і найбільші корпорації взаємодіють одночасно, відбувається перегрів. То питання в наступному: чи повториться це знову?
Я вірю у відеоігри та індустрію. Вона залишиться з нами надовго і зростатиме. Але чи побачимо ми повернення ринку капіталу і корпоративних інвестицій? Поки що цього немає, але я впевнений, що в майбутньому на нас чекає більше хвиль зростання і падінь."

Ларс Вінгерфорс

У своєму інтерв'ю Вінгерфорс також назвав  Dead Island 2 великим успіхом: її продажі за перші дев'ять місяців перевищили три мільйони копій - найвища швидкість продажів за всю історію Embracer. На думку Вінгерфорса, Dead Island 2 - хороша ознака того, що Embracer здатна досягти своїх AAA-амбіцій.

Втім, формально за цими амбіціями скоро стануть ганятися під іншим ім'ям: Embracer розділяється на три компанії і відмовляється від своєї поточної назви.

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.