Перейти к содержанию

Новости Автор Days Gone не радий відсиланню до його гри в Astro Bot


Новостник

Рекомендуемые сообщения

  • Новостник
Минулого тижня інтернет-спільнота вшановувала реліз Astro Bot - нового 3D-платформера студії Team Asobi. Гру високо оцінили критики, та й пересічним геймерам сподобалася дивовижна пригода з роботами у впізнаваних з дитинства образах. Але, зрозуміло, знайшлася як мінімум одна людина, якій парад ностальгії аж ніяк не припав до душі.

Джон Гарвін (John Garvin), сценарист Syphon Filter, Resistance: Retribution, Uncharted: Golden Abyss і Days Gone, несподівано різко висловився про перший хіт осені. Увагу письменника привернув пост Bend Studio в X/Twitter - представники компанії привітали колег із релізом і опублікували невеличкий арт із робоверсією Дікона Сент-Джона (протагоніста Days Gone). Гарвін, який залишив компанію ще 2019 року, визнав це принизливим.

Шанувальники Days Gone і Astro Bot спочатку не зрозуміли, що ж не подобається творцю постапокаліптичного екшену і чому він настільки грубий. Що ж, він уточнив:

"Хаха, мені показали, як мого персонажа перетворили на мультяшного зизивалу якоїсь дрібної гри, і мене ще грубіяном називають? Присядь, пацанчику, тут дорослі розмовляють."

На жаль, спроби пояснити Гарвіну суть подібних посилань (таким чином Team Asobi і  Sony фактично визнали Days Gone частиною великої родини, а не провалом, якого треба цуратися) ні до чого не привели. У відповідь на претензії екс-співробітник Bend почав ображати свою ж аудиторію, дорікати гравцям у тому, що вони не розуміють його, адже вони нічого не створили. Весь цей незграбний діалог привернув ще більше уваги до Astro Bot і вкотре нагадав, чому сценариста останніми роками оминають.

Що найіронічніше, реакція Сема Вітвера (Sam Witwer), виконавця ролі Дікона, виявилася прямо протилежною. У коментарях до твіту Bend він пообіцяв купити платформер і дав йому своє благословення.

Days Gone, нагадаємо, вийшла у 2019 році. Байкерський зомбі-екшен на релізі припав до смаку далеко не всім - дався взнаки технічний стан і різного роду геймдизайнерські проблеми, не кажучи вже про затертість самої концепції (на той момент усі втомилися від мерців, заражених і тому подібних монстрів). Згодом (після ґрунтовних правок і запуску на PC) публіка трохи переглянула своє ставлення до бойовика. Нині консольний ексклюзив PlayStation вважається злегка недооціненим.

Джон Гарвін, який працював у Bend Studio з 90-х, покинув студію незабаром після прем'єри, і надалі не раз дозволяв собі досить їдкі ремарки на адресу Sony. Розробник визнає, що він дуже складна людина, і під час виробництва не раз вступав у конфлікти з колегами та начальством, але водночас зазначає, що видавець просто не дозволив його грі стати справжнім хітом. Утім, пересічних геймерів він лає не менше - одного разу, наприклад, він звинуватив прихильників у тому, що ті почали купувати його дітище лише після появи знижок, а треба було брати його на старті та за повну ціну.

Кілька років тому Гарвін сформував компанію Liithos. Її дебютний проєкт - екшен Ashfall. Гру анонсували у 2022 році, обіцяли випустити у 2023-му, але відтоді вона тихенько зникла з радарів. Її Steam-сторінка обіцяє реліз у третьому кварталі 2024-го. Користувачі, втім, сильно в цьому сумніваються.
 

 

 

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

 

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

  Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

×
×
  • Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.