Перейти к содержанию

Новости Повернення класики - критики у захваті від рімейку Silent Hill 2

Новостник

Рекомендуемые сообщения

• Новостник

Якщо ранні трейлери та інші матеріали змусили вас думати, що Bloober Team не впорається з ремейком Silent Hill 2 — можете видихнути. Згідно з оглядами, що посипалися сьогодні, у польської команди вдалося зберегти ту саму атмосферу оригіналу і підтягнути проект для сучасних систем.

02420.AEMGdwP.thumb.jpg.dd20cee556239ead27a4a31d8a167e75.jpg

На момент написання новини у ремейка 87 балів на Metacritic і 86 балів на OpenCritic (тайтл рекомендують 88 % авторів). Роботу Bloober Team хвалять за вірність оригіналу, вражаючу візуальну складову, гарний саунд-дизайн, нове (гідне!) озвучення і поліпшену бойову систему, яка все ж зберегла певну незграбність, властиву жанру сурвайвал-хоррорів. Купа кінцівок залишилася на місці, але необхідні для них предмети переховали. Місто стало масштабнішим, і зайти тепер можна в більшу кількість будівель.
"Ця версія Silent Hill 2 відчувається схожою на серію ремейків Resident Evil від Capcom. І це те, чого мені зовсім не хотілося. Я переживала, що подорож Джеймса стане робити занадто сильний наголос на битви. Однак Bloober Team вдалося витримати ідеальний баланс. Silent Hill 2 отримала сучасний вид від третьої особи і HD-оточення. І хоча боївку освіжили, вона безумовно не перетягує на себе всю ковдру в римейку."

Келсі Рейнор (Kelsey Raynor) з VG247

Мінуси у Silent Hill 2 теж знайшлися, але їх досить мало. Критики посварили гру за баги, що трапляються, і посередні анімації. "Джеймс не може розмахувати кийком. Спостерігати за його атакою - відчути зловісну долину в дії. <...> Протягом усієї кампанії ви побачите безліч його незграбних, різких помахів", - свідчить огляд від TheGamer. Крім того, часом ремейк виявляється занадто щедрим на патрони й аптечки, а вивчення деяких локацій відчувається репетативним.

Нижче вибрали висновки з трьох рецензій із різними оцінками в рамках опублікованих оглядів.

Eurogamer - 100/100

"Ремейк Silent Hill 2 - це чортів тріумф. <...> Абсолютно неважливо, грали ви в оригінал раніше чи ні. Ремейк SH2 вміло об'єднує в собі старе і нове, завдяки чому перед нами найкращий хоррор, у який я грала за багато років. І я підозрюю, що це висловлювання буде справедливим навіть для тих, хто вперше зустрічається з Джеймсом. Якщо відкинути легке бурчання з приводу боїв, у грі немає нічого, що я б хотіла змінити. Як він виглядає, як він звучить, як він грається, як він повторює за оригіналом і додає нове, водночас віддаючи данину поваги улюбленому багатьма вихідному матеріалу. Ремейк Silent Hill 2 настільки близький до досконалості, наскільки я тільки могла сподіватися. А надії мої були ой як високі."

Віккі Блейк (Vikki Blake)

VGC - 80/100

Silent Hill 2 - це майстерний переказ однієї з найулюбленіших ігор у жанрі сурвайвал-хоррорів. Тайтл залишається вірним оригіналу (іноді з помилками), але вдихає в нього достатній об'єм нового життя, щоб одночасно гарантувати, що давні шанувальники оцінять виявлену повагу, а новачки не вважатимуть його застарілим. <...> У гри могли бути скептики, але вона зуміла довести, що більшість із них помилялися. Домогтися цього вдалося вкрай атмосферною версією, яка вміло балансує між двома світами - новизною і ностальгією.

Кріс Скалліон (Chris Scullion)

TheGamer - 70/100

Версія Silent Hill 2 від Bloober Team часто відчувається як високоякісна версія оригіналу з переробленими головоломками та іншим розташуванням предметів. Бої приносять задоволення в розумній мірі, сутички з босами поліпшені, але все те, що робить із гри хороший фільм жахів, частково псують надмірний дизайн звуку, скрімери і загальна відсутність стриманості. <...> Те, що раніше було нашим особливим місцем, змінилося. На щастя, залишилося достатньо того, що надавало ту саму родзинку. Цього вистачить, щоб розтопити серця як ностальгуючих, так і новачків. Навіть якщо в процесі вам доведеться проігнорувати несмачні добавки.

Джеймс Кеннеді (James Kennedy)

Облагороджена Silent Hill 2 стартує 8 жовтня на ПК (Steam) і PlayStation 5. Власники видання Digital Deluxe можуть почати грати вже 6 жовтня.

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.