Перейти к содержанию

Новости Новий акварельний шедевр - критики про платформер Neva від авторів Gris

Новостник

Рекомендуемые сообщения

• Новостник
На ПК (Steam), PlayStation 4/5, Xbox Series і Switch вийшов яскравий платформер Neva. Журналісти поділилися відгуками про гру, а ми за традицією вибрали для вас кілька красномовних цитат.
00783.sofUN7K.thumb.jpg.2751dc9b8dcf2dda22214a2577ad6279.jpg

Neva - дітище іспанської студії Nomada, відповідальної за мальовничу пригоду Gris. Новинка розповідає про дівчину Альбу, яка вирушає в небезпечну подорож разом із допитливим вовченям. Як і у випадку з Gris, розробники приділили пильну увагу картинці, музиці та сюжету.

Рейтинг гри на OpenCritic - 87/100 (39 оглядів). Журналісти в один голос запевняють, що Neva - витвір неземної краси, який бере за душу своєю історією. А ось думки про геймплей розділилися - одні рецензенти пишуть, що платформінг, загадки і бої вміло доповнюють розповідь, тоді як інші визнали ігровий процес надто простим і тому нудним.

Релізний трейлер.

Daily Mirror  - 5/5

"Neva - пригода, що нагадує роботи Ghibli, про муки, тріумф і дружбу, яка напевно зачепить струни вашої душі. Завдяки прекрасній графіці, чуйному платформінгу і битвам, які з нескінченною любов'ю обрамляють кожну вашу дію, Neva стала однією з найкращих ігор року і поки що моїм улюбленим інді-проектом 2024-го. Я ніколи не відчував такої сильної прихильності до компаньйона-тварини - це заслуга Nomada Studio, яка ретельно вибудувала зв'язок між вовчицею і дівчинкою, а значить, і гравцем; жоден інший напарник не викликав у мене бажання зробити те, на що я наважувався заради вовчиці. Моя єдина претензія до Neva полягає в тому, що я не зможу знову пройти її вперше; однак спогад про неї не покине мене ніколи."

Checkpoint Gaming  - 9/10

"Neva прекрасна й емоційно глибока, що робить її однією з найвитонченіших і зворушливих ігор року. Я був захоплений розвитком стосунків між Альбою та її милим другом-вовченям, які пройшли шлях від недовірливих супутників до надійних соратників. Графіка просто заворожує приголомшливою акварельною естетикою і чудовими дрібницями в анімаціях. Крім того, бойова система цікава і досить різноманітна - гра поступово вводить нові здібності. Neva - досить коротка історія, але вона справляє сильне враження, яке залишиться з вами надовго."

Digital Trends  - 3,5/5

"Не кожна гра має бути інноваційною, але, враховуючи, що Neva присвячена саме розвитку, я чекав, коли ж вона набере обертів, аж до раптового фіналу. Немов моє цуценя на початку подорожі, Nomada Studio нібито ще росте як розробник. І тут, і в Gris я бачу талант команди створювати красиві, душевні історії, проте їй тільки належить зібратися з духом і знайти себе в плані інтерактивності. Але якщо Neva і навчила мене чогось, то це того, що зростання не буває миттєвим. Це довгий природний процес. Невпевнене виття на краю прірви може завершитися сміливим стрибком; потрібно лише трохи часу і підтримки."

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.