Перейти к содержанию

Новости «Переможне повернення франшизи» — ЗМІ захоплюються S.T.A.L.K.E.R. 2 у прев'ю

Новостник

Рекомендуемые сообщения

• Новостник
Судячи з усього, після низки переносів S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl все ж добереться до релізу найближчим часом. Для демонстрації робочого білда девелопери з GSC Game World запросили до себе журналістів із різних видань.

s_t_a_l_k_e_r_2_heart_of_chornobyl-39.thumb.webp.c2502d00ceacd3dd6c91c49cdd7f994c.webp

Представникам ЗМІ знову довелося особисто випробувати проект. Після цього вони поспішили поділитися своїми враженнями, які виявилися позитивними. Ось кілька ключових тез із опублікованих прев'ю:

• Журналісти провели в грі до трьох годин. Схоже, зовсім необов'язково бути знайомим із попередніми частинами - все необхідне розкривають у вступі. Події S.T.A.L.K.E.R. 2 починаються з опівнічного вторгнення в Зону Відчуження. Новий головний герой на прізвисько Скіф хоче знайти досить сильну аномалію, щоб зарядити таємничий артефакт. Похід ускладнився внаслідок зради провідника, якого гравцям належить знайти і вирішити його подальшу долю.
  • Сталкери так само скупі на інформацію, як і на боєприпаси, тому пошуки змусять геймерів вступити в місцеву боротьбу угруповань. Завдання нелінійні - можна погодитися допомогти одній групі, а потім зрадити її і йти за нагородою до другої.
  • NPC активно реагують на дії головного героя. Наприклад, персонаж може відмовитися давати нагороду, якщо протагоніст без докорів сумління обчистить труп його товариша.
  • Сиквел може похвалитися вражаючими розмірами та деталізацією відкритого світу, а на горизонті раз у раз маячать цікаві локації для відвідування. Сиквел наповнений різноманітними завданнями, які дуже легко пропустити. Співробітник IGN розповів, як врятував одного випадкового перехожого - знайомство з цим персонажем вилилося в цілий ланцюжок квестів, хоча журналіст цілком міг залишити його вмирати.
  • Співробітник GamesRadar+ побоювався, що S.T.A.L.K.E.R. 2 стане занадто казуальною порівняно з попередніми іграми в серії, щоб догодити більш масовій аудиторії. На щастя, ці побоювання не виправдалися.
  • У якийсь момент журналіст пережив зустріч із бандитами, а потім помер через те, що не встиг перев'язати рану, яка кровоточить. Пізніше полювання за головами переросло у втечу від диких звірів, оскільки звуки пострілів привернули зграю собак, а набоїв завжди не вистачає.
"Перше завдання, яке я отримав від бармена, здавалося простим: піти дорогою і побити сталкера, який винен йому грошей. На жаль, група бандитів випередила мене, і вони замкнули його на складі. Бандити змусили мене виступити в ролі перемовника. Коли боржник сказав, що сховав свої цінності на водонапірній башті неподалік, бандити наказали мені забрати їх. На жаль для них, у цій схованці я знаходжу свою першу зброю з оптичним прицілом. GSC, здається, читають мої думки, тому що після цього власник зброї одразу зв'язався зі мною по рації і повідомив, що зараз у мене ідеальний огляд на бандитів внизу..."

Ендрю Браун (Andrew Brown) з GamesRadar+

• Віддача ускладнює перестрілки, але гра варта свічок, адже влучання в голову означає моментальну смерть. На жаль, це не стосується мутантів, які є фактично "губками для патронів". Через це битви з ними не такі веселі, як із простими людьми.
  • Інтерфейс користувача в сиквелі досить мізерний, вважає представник VGC: «Зазвичай індикатором того, що вас помітили, служить куля в черепушці».
  • Аномалії, як і раніше, становлять небезпеку, а прохід через них далеко не тривіальне завдання.
"Коли хтось просив мене врятувати тіло його брата із заповненої аномаліями ущелини, я спершу намагався вчинити правильно і вибратися разом із тілом цілим і неушкодженим. Але тіло виявилося занадто важким і мені постійно не вистачало часу для проходу через кожну аномалію. Після довгої низки смертей і завантажень я зробив те, чим не пишаюся: щойно брат, який вижив, відвернувся, я вистрілив йому в потилицю і обчистив його кишені."

Ендрю Браун з GamesRadar+

• У прев'ю захвалили візуальну складову S.T.A.L.K.E.R. 2. Деякі пейзажі гри навіть порівняли з картинами - настільки мальовничо вони виглядають. Багато хто відзначив чарівну красу безкрайніх макових полів, однак перебувати в них довго занадто небезпечно. Протагоніст може зануритися у вічний сон.
  • На думку журналістів, оптимізація є єдиним, про що зараз варто турбуватися. Це стосується як продуктивності, так і всіляких багів. Поряд із невеликими недоліками траплялися і критичні помилки, які не дозволяли завершити завдання. Розробники обіцяють, що релізна версія сиквела буде набагато стабільнішою за білд, показаний пресі.

Реліз STALKER 2: Heart of Chornobyl заплановано на 20 листопада поточного року. Тайтл оселиться на ПК (Steam, EGS, GOG) та Xbox Series, включаючи Game Pass.

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.