Перейти к содержанию

Новости Аналітики: Black Ops 6 може принести Game Pass до 4 млн нових передплатників


Новостник

Рекомендуемые сообщения

  • Новостник
Завдяки угоді Microsoft і Activision Blizzard Call of Duty: Black Ops 6 стала першою грою в серії, що потрапила в Game Pass на релізі. На думку аналітиків, це рішення може позитивно позначитися на кількості абонентів сервісу, але вдарить по кількості продажів шутера.

02656.B-ZRdJK.thumb.jpg.42334e61e99b018018eaafc957212173.jpg

Глава фірми Wedbush Майкл Печтер (Michael Pachter) вважає, що через Game Pass Black Ops 6 продасться гірше, ніж могла б - втрати можуть скласти до 6 мільйонів нереалізованих копій. І це з урахуванням того, що близько чверті передплатників сервісу і так куплять шутер. Втрачені продажі конвертуються у збільшення абонентської бази - Game Pass може залучити 3-4 мільйони користувачів. "Загалом, складеться хороша ситуація для Microsoft і споживачів. Але заголовки все одно кричатимуть, що "продажі Call of Duty впали"", - поділився Петчер.

Провідний аналітик ігрової індустрії в Ampere Пол Хардінг-Роллс (Piers Harding-Rolls) видав скромніший прогноз. На його думку, Black Ops 6 збільшить кількість передплатників Game Pass Ultimate лише на 10%. Він підкреслив, що не всі із зазначеної кількості стануть новими клієнтами, тому що частина просто перейде з більш дешевих тарифів Game Pass Core та Game Pass Standard.

Пригадав Хардінг-Роллс і нещодавнє скасування 14-денного пробного періоду за 1 долар: "Це індикатор, що Microsoft необхідно максимально збільшити дохід від підписки за рахунок запуску однієї з найбільших ігрових франшиз". Додавання нової Call of Duty в сервіс напевно дорого обійдеться компанії, впевнений фахівець. Але в підсумку може вийти так, що "майки" обміняють частину продажів за повну вартість на внутрішньоігрові витрати, оскільки Black Ops 6 - практично гра-сервіс.

Аналітик з Newzoo Брет Хант (Brett Hunt) вважає, що шоста Black Ops приверне більше народу, ніж Modern Warfare III, що вийшла минулого року. І справа не тільки в Game Pass - ігри лінійки Black Ops завжди зустрічали тепліше, а новинка ще й включає ряд нововведень на кшталт нової системи переміщення в мультиплеєрі.

А як ситуація позначиться на PlayStation? У минулому Sony укладала угоди про ексклюзивність з Activision, а шутер не був доступний у передплаті. Завдяки цьому сила-силенна копій припадала саме на PlayStation. Зараз же умови змінилися. Хардінг-Роллс думає, що лише мала частина власників консолі Sony віддасть перевагу Xbox або ПК, але частка PlayStation у плані проданих копій все ж зменшиться.

Усі експерти зійшлися на думці, що успіх Xbox залежатиме від того, чи зуміє вона утримати у себе всіх залучених «колдою» передплатників. Також важливо розуміти, чи є у ігрового підрозділу Microsoft стратегія, щоб і надалі притягувати нових клієнтів.

"Усі ми знаємо, що ігровий напрямок Microsoft зростав не так добре, як очікувалося. Тому-то компанія і схвалила мегаугоду з Activision Blizzard. Тепер же Xbox під неймовірним тиском - якщо навіть Call of Duty не зуміє змусити бізнес-модель Game Pass працювати, то що взагалі зможе? Ніхто не знає, які у Microsoft очікування щодо зростання сервісу після релізу шутера, але якщо Black Ops 6 пролетить повз поставлені цілі, ситуація може швидко стати дуже похмурою."

Серкан Тото (Serkan Toto), засновник консалтингової агенції Kantan Games

Нагадаємо, востаннє «майки» ділилися інформацією про кількість передплатників Game Pass у лютому  — тоді сервіс мав 34 мільйони абонентів. Тим часом Call of Duty: Black Ops 6 вже доступна на ПК (Steam, Battle.net), PlayStation та Xbox.

 

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

 

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

  Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

×
×
  • Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.