Перейти к содержанию

Новости Якби Хідекі Камія залишився в PlatinumGames, його "творчий дух би загинув"

Новостник

Рекомендуемые сообщения

• Новостник
До того, як зібрати студію Clovers, Хідекі Камія (Hideki Kamiya) обіймав посаду виконавчого віцепрезидента в PlatinumGames - її фахівець залишив у жовтні 2023-го через низку неназваних причин. Через понад рік Камія все ж виявив бажання поговорити про те, що спонукало його звільнитися.

03307.y8M45mr.thumb.jpeg.5a36ad2b55182d49fe13c915297f7aaa.jpeg

Зібрали головне з інтерв'ю Denfaminico Gamer:

Про PlatinumGames

• Перш ніж піти з PlatinumGames, Камія працював над Project G.G. Коли Ацусі Інаба (Atsushi Inaba) став генеральним директором компанії, він оголосив про поступовий ухил у бік ігор-сервісів. Схоже, цей крок Камії не сподобався.
  • У PlatinumGames Камія не тільки був залучений до розробки, а й обіймав одну з керівних посад. Більшу частину часу він перебував безпосередньо "в полі" і розглядав себе як фахівця, який максимально наближений до ігор, але при цьому може вести переговори з верхівкою.
"Завдяки цьому ми могли балансувати між бізнес-складовою і випуском передових ігор. Мені здавалося, що я виконував функцію балансира. Однак із часом усе дійшло до стану, в якому в мене не було можливості ділитися своїми творчими рішеннями."

Хідекі Камія

• Як розповів гейм-дизайнер, його творчі ідеї стали йти врозріз із політикою студії. Він усвідомив, що в PlatinumGames він більше не може проявляти себе на повну: "Я подумав, якщо я продовжу тут працювати, мій творчих дух помре. У підсумку я вирішив не випускати продукт, за який не можу взяти відповідальність". При цьому Камія розуміє, чому PG змінилася. "Адже я був віцепрезидентом. Однак як окрема особистість на ім'я Хідекі Камія я не міг прийняти такий вид мислення", - заявив він.
  • Гейм-дизайнер намагався якось виправити ситуацію за три місяці до відходу, але нічого не вийшло. Він пояснив, що більше не міг покладатися на рішення PlatinumGames з Інабою на чолі.
"Дехто може вважати мій вчинок егоїстичним, і мені дійсно шкода співробітників PlatinumGames, яких я залишив. Сам я пишаюся, що ніс значну частину тягаря в студії, оскільки фактично був на посаді віцепрезидента. Я почуваюся винним перед компанією і командою, бо покинув проєкт у розробці, яким керував."

Хідекі Камія

03306.nWlEFJg.thumb.png.ecfbe5251811cb4e8c08f4aef6bc66a5.png

Про Clovers

• Спочатку в планах Хідекі Камії було кілька варіантів: стати фрілансером, як творець Nier Йоко Таро (Yoko Taro), приєднатися до якоїсь студії або повернутися до свого рідного міста.
  • Ще один виходець із PlatinumGames Кенто Кояма (Kento Koyama) пропонував Камії заснувати студію, але останній відмовився. Однак коли частина співробітників PG повідомила, що з радістю готова попрацювати з Камією над чимось іншим, той усе ж таки прийняв пропозицію Коями. Вони заснували Clovers, у якій Камія став головою студії та виконавчим директором, а Кояма - генеральним директором і президентом компанії.
  • В основі Clovers лежить ідея про чотири стовпи: випробування, креативність і майстерність. А де четвертий? Четвертий кожен член команди визначає для себе сам. Наприклад, для Камії це цікавість, а для Коями - охайність.

03305.LKf_wUy.thumb.jpg.d334854ec153ccf1d88a0637bd766e93.jpg

• Поки в Clovers працюють 20 співробітників, але планується розширення штату до 70 осіб. Камія і Кояма хочуть зберегти невеликий розмір студії і співпрацювати з іншими командами, а не покладатися виключно на власні сили. Цю ідею вже реалізовано у виробництві нещодавно анонсованої Okami Sequel - над нею також працюють M-Two і Machine Head Works.
  • У студії мають намір зосередитися на невеликих АА-проєктах, а також звертатися до видавництв за фінансуванням безпосередньо, пропонуючи їм свої оригінальні ігри. Сам Камія хоче підтримувати молодих розробників, паралельно створюючи власні тайтли.
  • За словами Камії, в даний час розробники дуже бояться фінансових провалів, тому стало зустрічатися так мало по-справжньому нових і сміливих ідей. У своїх іграх Clovers має намір відобразити індивідуальність девелоперів.

Нагадаємо, у Okami Sequel, дебютного проекту Clovers, поки немає ні дати виходу, ні платформ.

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.