Перейти к содержанию

Новости Директор Final Fantasy VII Rebirth пояснив своє неоднозначне ставлення до користувацьких модів

Новостник

Рекомендуемые сообщения

• Новостник
У грудні Наокі Хамагуті (Naoki Hamaguchi), директор Final Fantasy VII Rebirth, зачепив PC-геймерів за живе - він закликав їх поставитися до перевидання хітової JRPG серйозно та "не створювати і не встановлювати нічого образливого і непристойного". Зрозуміло, публіка почала сміятися над розробником, а деякі цілком серйозно навіть почали його критикувати. Що ж, наприкінці минулого тижня Rebirth нарешті дісталася Steam і Epic Games Store, тому настав час ще раз підняти несподівано гостру в очах спільноти тему.

00025.JniqZbK.thumb.jpg.181628bcbecbe9478e90a928729a8618.jpg

Хамагуті поговорив зі співробітниками порталу Automaton Media. Ті, зрозуміло, не втрималися і поцікавилися його думкою щодо модифікацій для комп'ютерних ігор. Як з'ясувалося, вони йому загалом до душі, а його нещодавнє прохання просто не так зрозуміли.
"Я проходжу ігри на PC, тож сам часом встановлюю моди. Я прекрасно розумію, що спільнота їх схвалює, і що вони приносять людям багато задоволення - як на мене, це дуже здорово. [...] Я зовсім не закликав відмовитися від модифікацій назовсім. Швидше ставитися до них серйозніше. Їхнім авторам і користувачам варто упевнитися, що моди не відволікають від задуму розробників."
Хамагуті має на увазі, звісно ж, не фанатські патчі з правками інтерфейсу і тому подібні дрібниці, а щось серйозніше й екстремальніше, наприклад, заміни моделей персонажів. Тому він радить не качати будь-що, а то хіба мало.
"Я поважаю спільноту моддерів. Моди відіграли важливу роль у становленні PC-ринку. Просто погляньте на серії на кшталт Fallout і The Elder Scrolls - навіть через багато років після релізу моди допомагають вдихнути в ці ігри нове життя і тим самим підштовхують аудиторію повернутися до них."
Що цікаво, це вже не вперше, коли студії розробники висловлюються на тему вульгарних користувацьких модифікацій. Нещодавно TeamKill Media анонсувала хоррор Code Violet, а потім заявила, що не випустить його на PC через засилля вульгарних модів на платформі. Утім, геймери підозрюють, що це не стільки випад у бік народних умільців та їхньої невгамовної фантазії, скільки PR-хід - нібито таким чином команда незграбно спробувала привернути до себе увагу. Варто також обмовитися, що її старі релізи були, м'яко кажучи, аж ніяк не витворами мистецтва.

Нагадаємо, що Final Fantasy VII Rebirth вийшла на PlayStation 5 ще минулого року, 29 лютого, і загалом полюбилася фанатам жанру. 23 січня друга частина ремейка Final Fantasy VII дісталася до PC і в найкоротші терміни стала найпопулярнішою одиночною Final Fantasy в історії Steam. На жаль, це не означає, що порт вийшов бездоганним - у магазині Valve у нього "в основному позитивні" відгуки, деякі з яких лають гру за технічні недоліки.

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.