Перейти к содержанию

Новости "Добре, але нічого нового" - Avowed отримала фінальні огляди

Новостник

Рекомендуемые сообщения

• Новостник
Уже наступного тижня Obsidian випустить Avowed - нову екшен-RPG за всесвітом Pillars of Eternity. У зв'язку зі швидким релізом розробники зняли ембарго на публікацію фінальних оглядів. Судячи з перших оцінок, журналісти загалом залишилися задоволені побаченим - на момент публікації новини Avowed має 80 балів на Metacritic і 81 бал на OpenCritic, а рекомендують гру 84 % рецензентів. Оглядачі здебільшого хвалять приємний геймплей із різноплановою бойовою системою, гарним елементом дослідження і цікавим наративом (хоча з останнім згодні не всі).

ss_2cfb6d8a89357411bccf05aabb5e2d790acc5376.1920x1080.thumb.jpg.597269b0e4e3492b1d6b6b3339eca35a.jpg

Тим часом незалежні блогери далеко не такі категоричні. Багато хто відзначає "беззубість" тайтла, брак по-справжньому свіжих ідей і застарілі елементи гейм-дизайну. Окремі скарги йдуть у бік оптимізації з безліччю багів, вильотів, зламаних збережень тощо. Чи виправлять ці недоліки з патчем першого дня - дізнаємося на релізі.

Нижче ми зібрали кілька відгуків від різних видань:

VG247 - 100/100

"В Avowed я можу причепитися хіба що до того, що гра дуже вже "стандартна". Тут немає нічого нового, і вона пропонує мені тільки улюблені елементи з інших рольових ігор минулого. Блукаючи відкритими локаціями, я відчував те приємне відчуття, яке найбільше асоціюється в мене з Oblivion, але в більш компактній упаковці. У якомусь сенсі, найреволюційніше, що є в Avowed, - це розвиток історії та лора Pillars of Eternity під новий для франшизи формат геймплея. Це абсолютно різні ігри, але у своїй основі вони взаємопов'язані.
У цьому сенсі Avowed - ідеальний доказ того, що в гейм-дизайні і в мистецтві загалом не обов'язково постійно здійснювати революцію. Натомість можна просто використовувати концепції, що зарекомендували себе, щоб розповісти свою історію. Саме такою є Avowed - захоплюючий сюжет, чудові битви, чудові візуальні ефекти та неймовірна чарівність. Гра не змусить усіх рвати на собі волосся, але цього й не потрібно, бо я знаю, що для певної категорії людей Avowed стане культовою класикою. Вона не виходить за рамки, але в цьому й немає потреби."

Алекс Дональдсон (Alex Donaldson)

GamesHub - 90/100

"Рідко буває так, що здається, ніби в грі все на своїх місцях. Звісно, це суб'єктивно, але як на мене, Avowed - справді прекрасне поєднання мистецтва і досвіду Obsidian Entertainment, що проявляється в багатьох аспектах ігрового процесу. Продумані бої підтримують безліч складних сюжетних ліній, а гарна графіка і добре опрацьований світ об'єднують все це в єдине ціле.
Avowed - неймовірно насичена гра, яка спонукає вас зануритися в її світ. Однак вам не доведеться докладати особливих зусиль - її сильні сторони очевидні з самого початку. Ті, хто шукає нову велику фентезійну RPG, багату історією і можливостями для рольового відіграшу, знайдуть її тут."

Лія Дж. Вільямс (Leah J. Williams)

VGC - 80/100

"Гравці, які хочуть пройти основну сюжетну лінію, отримають захопливу пригоду тривалістю 25-30 годин із чудовими персонажами-компаньйонами і хорошими діалогами. Ті ж, хто не поспішає і виконує побічні завдання в міру їхньої появи, переходячи до наступної області тільки після того, як вивчить усе, що тільки можна, легко витратять у 2-3 рази більше часу.
Незалежно від того, як ви вирішите проходити Avowed, ми безперечно рекомендуємо вам зіграти в неї в будь-якому разі. Так, гра не винаходить велосипед, але за великим рахунком вона відповідає сучасним стандартам, і я не думаю, що ви пошкодуєте про витрачений час."

Кріс Скалліон (Chris Scullion)

IGN - 70/100

"Завдяки приголомшливому дизайну світу і чудовим персонажам Avowed нагадує мені про те, чому я спочатку полюбив рольові ігри від Obsidian. Однак ця гра в цілому досить "стерильна". Це стандартна фентезійна пригода, яка більше схожа на щось, що ви вже бачили, ніж на еволюцію, а малого розмаїття ворогів недостатньо, щоб бої вам не набридли. І тим не менше, навіть якщо ця гра не стане хітом і не залишить помітного сліду в жанрі, вона все одно чудово справляється з усіма перевіреними речами, які я очікую побачити в екшен-RPG. Серед них хаотичні бої, лут і елементи прокачування, що дають змогу розвивати свого унікального героя, а також ухвалювати важливі рішення, які можуть мати величезний вплив на внутрішньоігровий світ. Крім того, Avowed напрочуд стабільна в технічному плані порівняно зі своїми аналогами. Загалом, мені сподобалася моя пригода в Еорі, і я думаю, що вам теж сподобається - просто не чекайте, що Avowed покаже вам щось, чого ви раніше не бачили."

Тревіс Нортап (Travis Northup)

The Gamer - 60/100

"Avowed загалом відповідає стандарту якості. Вона не є недоробленою в тому сенсі, в якому це стосується ігор категорії ААА. Масштаб гри вражає, хоча я сумніваюся, що хтось назве її сучасною класикою...
"Не дуже смачно, але зате які великі порції" - ось як я можу описати свої враження від Avowed. Різноманітні, але занадто часто повторювані бої, а також беззубий наратив безумовно стримують Avowed, але вони не настільки критичні, щоб зруйнувати всю гру. Якщо ви шукаєте максимально стандартну RPG із біганиною туди-сюди, то Avowed - це саме те, що вам потрібно.
Avowed - це смілива спроба створити фентезійну рольову гру, яку можна проходити по-своєму. Незважаючи на те, що вона пропонує непоганий геймплей, у ній просто немає хорошого сюжету. Вона занадто амбітна у своїх бажаннях, але не дотягує до належної реалізації. Це дуже посередня версія потенційного шедевра, яким вона намагається бути... Сюжет нікуди не веде, і все закінчується однаково, але, можливо, сама подорож того варта."

Стейсі Хенлі (Stacey Henley)

Реліз Avowed відбудеться 18 лютого на ПК (Steam) та Xbox Series, включаючи Game Pass. 

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.