Перейти к содержанию

Новости "Справжнє мистецтво і найкраща гра Hazelight" - критики в захваті від Split Fiction

Новостник

Рекомендуемые сообщения

• Новостник
Колектив Hazelight Studios зняв ембарго на публікацію фінальних оглядів своєї нової кооперативної пригоди Split Fiction всього за кілька днів до її релізу. Судячи з перших оцінок, більшість журналістів залишилися вкрай задоволені свіжим творінням команди Юсефа Фареса (Josef Fares) - на момент публікації новини Split Fiction має середню оцінку в 91 бал на Metacritic і 90 балів на OpenCritic, а рекомендують гру 97 % рецензентів.

split_fiction-4.thumb.webp.dacc3620a52bb5b2cde76c96fe8af6b8.webp

Найбільших похвал заслуговує геймплей, який залишається захопливим протягом усього проходження завдяки постійній появі нових механік. Нечисленна критика припадає на сюжет - за словами журналістів, він занадто клішований і поступається в плані емоцій попередньому творінню студії. Окремо декому не вистачило дійсно свіжих ідей, бо за великим рахунком Split Fiction можна назвати "логічним розвитком It Takes Two".

Нижче зібрали кілька випадкових оглядів із різними оцінками:

Push Square - 100/100

"Split Fiction - найкраща гра Hazelight Studios на сьогоднішній день і одна з найбільш продуманих і захопливих кооперативних ігор на PS5. Завдяки незрівнянній різноманітності в ній ніколи не буває нудно, а всі різні механіки завжди чудово опрацьовані. Можна знайти одну-дві дрібні претензії, але всі вони відходять на другий план, коли гра постійно пропонує вам нові ідеї і майже ніколи не дає віддихатися. Це черговий доказ того, що Юсеф Фарес і його команда знайшли по-справжньому унікальну формулу, яка дає їм змогу досліджувати неймовірний спектр кооперативного ігрового процесу."

Стівен Тейлбі (Stephen Tailby) та Аарон Бейн (Aaron Bayne)

Daily Star - 100/100

"Я міг би написати про Split Fiction ще кілька тисяч слів, але навіть так у мене не вийде охопити всі елементи, що змусили мене посміхнутися. Як і у випадку з Astro Bot торік, новий тайл переповнений грайливістю в найкращих традиціях Nintendo, але з більш розміреним темпом, який не дає йому видихнутися.
Split Fiction наче схвильована дитина, яка відкриває свою коробку з іграшками, щоб показати всім, на що вона здатна. Це пронизливе і своєчасне нагадування про те, що, незважаючи на всі технологічні досягнення, мистецтво, як і раніше, створюється художниками. Саме завдяки художній цінності Split Fiction можна назвати однією з найважливіших ігор 2025 року, а також однією з найкращих ігор 2025 року."

Ллойд Кумбс ( Lloyd Coombes )

IGN - 90/100

"У Split Fiction хочеться грати до такої міри, що відірватися неможливо - ось, наскільки вона хороша. Вона ніколи не залишається одноманітною, а тому ніколи не встигає набриднути. Якщо ви коли-небудь замислювалися, чи можна об'єднати SSX і Shadow of the Colossus у єдину історію, то знайте - Split Fiction змогла це зробити.
Фентезі та наукова фантастика в Split Fiction - це не статичні жанри. Тобто, сюжет не перемикається між одним науково-фантастичним світом і одним світом фентезі протягом 14 годин. Рівні завжди різні, і в кожного з них є свої особливості. Ментальний архів науково-фантастичних ідей Міо простягається від футуристичного міста, залитого неоновими вогнями, з літаючими машинами і товаришами кібер-ніндзя до космічного комплексу поруч із вмираючою зіркою, що випускає пульсуючі вибухи, які знищать героїнь, якщо вони вийдуть з укриття. Це всього лише два приклади, і я дуже не хочу заглиблюватися в деталі, щоб не псувати вам задоволення від перших вражень. Непередбачуваність того, як кожен новий рівень і побічна історія змінять тло та ігровий процес - це величезна частина того, що робить Split Fiction такою захопливою.
Ця гра - справжнє мистецтво і захоплива кооперативна пригода, яка переходить від одного жанру до іншого, як на американських гірках. Це калейдоскоп геймплейних ідей і стилів, які зазвичай змінюють один одного так само швидко, як і з'являються. Завдяки цьому гра залишається неймовірно свіжою протягом усіх 14 годин. Жодна ідея не затримується надовго, щоб приїстися, перш ніж поступитися місцем наступній. Це перемога креативності та стриманості рівною мірою. Hazelight уже десять років розвиває жанр кооперативних ігор, і Split Fiction - це новий розділ в її історії, який ви (і ваш партнер) в жодному разі не повинні пропускати."

Люк Рейлі (Luke Reilly)

DualShockers - 90/100

"Split Fiction довела, що Hazelight - просто найкраща сучасна студія, орієнтована на кооператив. Сповнена азарту, краси, радості та відвертого абсурду Split Fiction посідає своє місце поруч із попередницею як, мабуть, найкраща кооперативна гра для поточного покоління консолей. Це технічне диво, яке розсовує межі дизайну, не відмовляючись від ідеї, що відеоігри потрібно проходити разом із друзями та близькими. Хоча розповідь не завжди ідеальна і не піднімається до того рівня, на який я сподівався, факт залишається фактом - у цю гру вкладено неймовірну кількість любові та турботи, і це помітно в міру проходження кожного нового розділу..."

Ітан Крігер (Ethan Krieger)

The Gamer - 80/100

"Split Fiction - це Hazelight на вершині своєї майстерності у створенні кооперативних ігор. Вона розповідає історію про силу людської уяви, кидаючи нас у безодню рівнів, які змушують гадати до самого кінця, які ще божевілля придумали розробники. Хіба що за сюжетом ми стежимо від імені пари милих, але передбачуваних героїнь, які надто вже сильно покладаються на кліше у створенні власних світів. І все ж мені було не все одно, і з кожним новим рівнем я прагнула освоїти кожну механіку та спробувати все, що вони можуть мені запропонувати. Навіть з урахуванням недоліків можна з упевненістю сказати, що в сучасному світі, як і раніше, немає нічого схожого на Split Fiction, і поки Hazelight продовжує створювати такі ігри, я продовжу в них грати."

Джейд Кінг (Jade King)

VGC - 80/100

"Візуально Split Fiction на кілька кроків випереджає свого попередника It Takes Two, але з точки зору механіки ці дві гри дуже схожі. Через постійне перемикання між двома основними локаціями гра іноді ризикує стати одноманітною, але завдяки різноманітності побічних історій і механікам, що постійно змінюються, ігровий процес залишається захопливим і цікавим упродовж усього проходження, чого, на жаль, не скажеш про сюжет."

Кріс Скалліон (Chris Scullion)

PlayStation Universe - 80/100

"Split Fiction до біса захоплива гра, хоча в ній є деякі проблеми на кшталт нерівного розставляння чекпоїнтів і занадто складних битв із босами, які не дуже виглядають на розділеному екрані. <...> Split Fiction неідеальна, але вона і не повинна бути ідеальною. Найбільше я запам'ятав те, як нам із дружиною було весело разом і як ми розбиралися з ігровими завданнями. Я взагалі не граю в кооперативні ігри, але, чорт забирай, Split Fiction змусила мене хотіти спробувати інші подібні тайтли."

Тімоті Нуньєс (Timothy Nunes)

Hardcore Gamer - 70/100

"Багато в чому Split Fiction є духовним спадкоємцем It Takes Two. Вона має ідентичний ігровий процес і сюжетну структуру, а також наслідує традиції кооперативних механік геймплею від Hazelight. Вона коротша, але дорожча, і хоча їй, можливо, бракує оригінальності та різноманітності It Takes Two, вона все одно створює захопливий і захопливий досвід для обох гравців."

Паркер Грін (Parker Green)

Split Fiction стартує 6 березня на ПК (Steam, EGS, EA app), PlayStation 5 і Xbox Series, але з підтримкою крос-плея. Для спільної гри достатньо мати всього одну копію, після чого товаришеві можна надіслати безкоштовне запрошення.

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

Вот это всё, конечно хорошо,но где цена на цифру?!Сегодня релиз, а в сторе шляпа какая то с ценником.

G_R_O_Z.png

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.