Перейти к содержанию

Новости "Одна інді-компанія вирішила прийти за нами": Pocketpair про позов Nintendo

Новостник

Рекомендуемые сообщения

• Новостник
На Game Developers Conference 2025 у Сан-Франциско ком'юніті-менеджер Pocketpair Джон Баклі (John Buckley) поділився подробицями про реакцію студії на позов від Nintendo і The Pokémon Company.

00185.xucmRWk.thumb.png.128f1441775d30e1ac4c04d83122f265.png

"З нами у вересні сталося дещо неприємне. Це крихітна дрібниця, ви, напевно, про неї і не чули. Одна інді-компанія вирішила прийти за нами. Буду чесний на 100 % - судовий процес ще триває, тож я і говорити про нього не можу, інакше мені теж дістанеться. Але це, очевидно, стало для нас шоком. Та й для багатьох інших, бо про порушення патентів ніхто навіть не думав."

Джон Баклі

Баклі додав, мовляв, до релізу гри в Японії проводилися юридичні перевірки Palworld, які не виявили проблем з авторськими правами. Тому-то позов і став несподіванкою.
"Ми повернулися до юристів, а ті зв'язалися з судом і запитали: "Що відбувається?" І тоді ми з'ясували, справа була в патентах, [а не в авторському праві]. Майже всі в Pocketpair - великі фанати [Nintendo], тож день видався досить похмурим, багато людей йшли додому під дощем, опустивши голови. Для нас це багато що змінило. Ми якраз збиралися випустити версію для PlayStation. Ми збиралися вирушити на Tokyo Game Show. Очевидно, нам довелося трохи зменшити оберти."

Джон Баклі

Palworld, що вийшла в ранній доступ у січні 2024 року, швидко стала хітом - місяць тому студія хвалилася, мовляв, загальна аудиторія тайтла зросла до 32 000 000 осіб. Однак її успіх привернув увагу Nintendo, відомої своєю жорсткою політикою захисту інтелектуальної власності. За даними ЗМІ, патенти під номерами 7545191, 7493117 і 7528390 відносяться до механік ігрового процесу, серед яких ловля і приручення віртуальних істот за допомогою кидка предмета в їхній бік.

Позов вимагає заборони на продаж гри в Японії та компенсації в розмірі 10 000 000 ієн (близько 65 600 доларів). Проте, справа може затягнутися на роки.

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.