Перейти к содержанию

Новости "Добротний соулслайк" - критики високо оцінили The First Berserker: Khazan

Новостник

Рекомендуемые сообщения

• Новостник
За кілька днів південнокорейські розробники зі студії Neople випустять свій кривавий рольовий екшен The First Berserker: Khazan, тоді як володарі Deluxe-видання вже можуть почати проходження завдяки ранньому доступу. У зв'язку з цим автори зняли ембарго на публікацію фінальних оглядів.

ss_89cbf59cbe5ece78b9c8a5fbd0e8f911e15208f2.1920x1080.thumb.jpg.df73a68de072bbd2ebeeeb74b1ee69d6.jpg

Більшість журналістів залишилися задоволені новинкою - на момент написання новини The First Berserker: Khazan має середню оцінку в 80 балів як на Metacritic, так і на OpenCritic, а рекомендують гру 77 % рецензентів.

У середньому журналісти хвалять опрацьовану бойову систему, в міру складні битви з босами, глибоке прокачування і вузальну складову, в той час як критики зазнали слабкий сюжет, не найвидатніші місії, малий арсенал зброї та деякі суперечливі механіки на кшталт крафту і кастомізації спорядження.

Нижче зібрали кілька випадкових оглядів:

PlayStation Universe - 95/100

"The First Berserker: Khazan - складна гра, але вона набагато простіша за більшість соулслайків, бо автори виконали багато роботи для забезпечення зручності гравцям. <...> Я б навіть сказав, що це тепер мій улюблений соулслайк. У ньому мені подобається все - візуальний стиль, цікавий світ і доступні бої.
Ця гра ідеально підійде тим, хто хоче випробувати трохи простіший соулслайк у деталізованій аніме-стилістиці. Neople вдалося те, що багато хто намагався зробити в минулому. Якщо The First Berserker: Khazan досі немає на вашій карті, то вам потрібна нова карта. Від жорстоких, але керованих боїв до фантастичного дизайну локацій і монстрів - Khazan цілиться високо і вражає кожну ціль."

Гаррі Багдасаров (Garri Bagdasarov)

Noisy Pixel - 90/100

"Чудовий ігровий процес і задоволення від кожної серйозної перемоги з лишком компенсують недоліки на кшталт слабкої акторської гри та втраченого потенціалу в плані сюжету. Хитромудрий дизайн босів, глибока бойова система і вражаюча варіативність роблять The First Berserker: Khazan абсолютно феноменальною грою, в яку обов'язково потрібно зіграти всім любителям екшен-RPG.
The First Berserker: Khazan показує майстер-клас із дизайну боїв із захопливими босфайтами. На увагу також заслуговують різноманітний дизайн рівнів і відточені ігрові механіки, які можуть змагатися з найкращими представниками жанру. Незважаючи на те, що розповідь і другорядні персонажі не вирізняються особливим опрацюванням, плавний розвиток, розгалужене прокачування і приємна крива складності наділяють цю гру видатним досвідом для шанувальників серії Souls."

Орфей Джошуа (Orpheus Joshua)

GameSpew - 80/100

"Битви в The First Berserker: Khazan від самого початку захопливі завдяки продуманій механіці та чуйному керуванню, а в міру прокачування вони стають стають ще цікавішими та різноманітнішими. <...> Мої єдині претензії пов'язані з балансом. Деякі битви, зокрема з босами, дійсно непрості. Так, розробники передбачили легкий режим, але багато хто все одно вважатиме гру складною. Тут також немає багатокористувацького режиму, хоча геймери можуть закликати ШІ-компаньйонів для допомоги в битвах. Проблема в тому, що вони нікчемні, і часто здихають протягом 10-20 секунд.
The First Berserker: Khazan жорстка, і в ній є певні проблеми з балансом, які варто було б усунути, але загалом я можу сказати, що це вражаючий соулслайк, який легко рекомендувати незалежно від того, чи знайомі ви зі всесвітом Dungeon Fighter Online, чи ні."

Річард Сігрейв (Richard Seagrave)

The Gamer - 80/100

"На відміну від ігор FromSoftware, у The First Berserker: Khazan є адекватна розповідь, хоча сюжет, на мій погляд, досить непримітний і швидко забувається. <...> А ось локації грамотно спроектовані в найкращих традиціях FromSoftware - вони розгалужуються і поступово з'єднуються за допомогою шорткатів. Але засніжені гори, запорошені замки і, звичайно ж, отруйні болота можуть здатися дещо одноманітними, і тьмяна колірна палітра ситуацію аж ніяк не рятує...
І все ж, незважаючи на недоліки, я підозрюю, що більшість любителів соулслайків чудово проведуть час із The First Berserker: Khazan - особливо якщо їх насамперед цікавить геймплей. <...> Гра, можливо, не дотягує до висот Bloodborne або Sekiro, але в розпал бою може здатися, що вона дуже близька до них."

Джеймс Кеннеді (James Kennedy)

TechRadar Gaming - 70/100

"The First Berserker: Khazan - одна з найскладніших соулслайків за останні роки. Вона безжально карає за помилки, особливо коли справа стосується битв із босами. Однак кожне подолане випробування приносить відчуття задоволення, і це повертає нас до витоків жанру, коли ми були менш досвідченими в іграх такого типу. З елементів, що розчаровують, я, мабуть, виокремлю відсутність варіантів складності (крім спрощення), непотрібну систему крафту і заплутаний сюжет, який буде складно освоїти новачкам, не знайомим зі всесвітом Dungeon Fighter."

Відлуння Епсі (Echo Apsey)

Hardcore Gamer - 70/100

"The First Berserker: Khazan - це добротний соулслайк, у якому немає нічого особливого. Незважаючи на те, що розробники добре попрацювали над системою прокачування і древами навичок для кожного виду зброї, в арсеналі та характеристиках героя серйозно не вистачає різноманітності. Битви з босами складні й захопливі, чого, на жаль, не скажеш про структуру місій. У них не вистачає функціональності та продуманого дизайну, через що локації, через які потрібно проходити, не надто привабливі. Але незважаючи на всі мої претензії, The First Berserker: Khazan все ж змогла здебільшого задовольнити мене, чого я не можу сказати про багато інших соулслайків."

Адам Бек (Adam Beck)

Push Square - 60/100

"The First Berserker: Khazan може запропонувати непогане проведення часу. Візуальна складова виділяє її серед інших соулслайків, до яких ми звикли, а яскраві бої з босами досить захопливі, щоб затримати вас на рівнях, які набридають приблизно до середини проходження. Але слабкий сюжет і роздуті, нерівномірні механіки заважають тому, що могло б стати найкращою грою."

Іссі ван дер Вельде (Issy van der Velde)

The First Berserker: Khazan стартує 27 березня на ПК (Steam), PlayStation 5 та Xbox Series.

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.