Перейти к содержанию

Новости У Ubisoft немає чітких планів роботи нового підрозділу, а акції компанії продовжують дешевшати

Новостник

Рекомендуемые сообщения

• Новостник
Минулого тижня Ubisoft офіційно підтвердила чутки про формування нового підрозділу, якому буде довірено головні франшизи на кшталт Assassin's Creed, Far Cry і Rainbow Six. З моменту оголошення акції Ubisoft обвалилися на 19 %. Про причини такого різкого падіння повідав інсайдер Том Хендерсон (Tom Henderson), якому довелося поспілкуватися з деякими інвесторами.

00720.uSWYurT.thumb.png.8491ccff9acadb49e201bbfa6058d979.png

У рамках бесіди один анонімний інвестор заявив, що падіння акцій є результатом невідомості того, як саме буде влаштована нова компанія, і наскільки в її справи може втручатися Tencent зі своїми грошовими вливаннями. Нагадаємо, Tencent має намір інвестувати 1,16 мільярда євро за міноритарну частку акцій у 25 %. Інший інвестор також засумнівався в цій реструктуризації, заявивши, що вона мало що змінить у довгостроковій перспективі, якщо в Ubisoft не відбудуться більш глобальні зміни.

Хендерсон також поспілкувався зі звільненими співробітниками Ubisoft, які поскаржилися на слабку внутрішню комунікацію. Деякі з них вважають, що угоду з Tencent було укладено поспіхом, оскільки Ubisoft мала перевагу в переговорах на тлі успішного релізу Assassin's Creed Shadows. У зв'язку з цим у них склалося враження, що у компанії немає чіткого плану розвитку подій.

Це припущення підтвердилося у внутрішньому листі Ubisoft, який потрапив до рук Хендерсона. Інсайдер тут же поспішив поділитися його вмістом:

"До теперішнього моменту ви ознайомилися з повідомленням Іва про рішення створити нову дочірню компанію, до якої увійдуть три найбільші бренди Ubisoft: Rainbow 6, Assassin's Creed і Far Cry. Ця нова компанія залишиться частиною сім'ї Ubisoft і керуватиметься нами, а Tencent буде міноритарним акціонером. Це важливе рішення стало ключовим для нас після кількох важких років, і воно дає Ubisoft можливість стати сильнішою, ніж будь-коли.
Що це означатиме для нас? Звичайно, ми можемо очікувати серйозних змін у структурі та організації, оскільки ці три бренди є нашою значною частиною. Наразі ми можемо сказати, що щойно угоду буде остаточно оформлено та підтверджено юридичними органами, наші студії в Квебеку, Сагені та Шербруку повністю перейдуть до нового підрозділу, а наші проєктні команди в Монреалі будуть розподілені між новою компанією та нинішньою організацією Ubisoft. Наші студії в Торонто, Вінніпезі, а також Red Storm і Blue Mammoth і далі розвиватимуться в межах нинішньої організації.
Процес ще тільки починається, і я знаю, що у вас, мабуть, багато запитань, але коротка відповідь на питання "що далі?" така: нам потрібен час, щоб в усьому розібратися, і наступні місяці буде присвячено розробці перехідного плану.
Першим кроком стало це оголошення, у якому ми поділилися своїм рішенням і розпочали етап планування.
Другий етап триватиме відтепер до літа цього року, упродовж якого ми працюватимемо над тим, щоб Нам належить визначити, який вигляд матиме нова модель з обох боків. Протягом наступних кількох місяців ми проведемо безліч консультацій і обговорень, і ваші керівники братимуть участь у них. Ми використовуємо цю можливість для того, щоб гарантувати успішну роботу Ubisoft з новим підрозділом.
Третім етапом стане впровадження нової моделі з більш тривалим перехідним періодом. Звісно, багато чого ще не визначено. Наприклад, поки що невідомо, хто і як керуватиме новим підрозділом, як це вплине на вже наявні студії тощо. Багато що буде визначено в процесі планування протягом наступних кількох місяців. Поки що я можу лише запевнити вас, що Ubisoft залишиться розробником відеоігор світового рівня, а ваші чудові ідеї та енергія завжди будуть важливою складовою нашого успіху.
Я впевнений, що ви маєте багато запитань, на які ми поки що не маємо відповідей. Ваші керівники також тільки нещодавно були проінформовані про це. Вони, як і я, не мають більшої інформації. Однак, як і завжди, ми будемо намагатися тримати вас у курсі справи в міру її просування і ділитися останніми рішеннями, як тільки зможемо. Тим часом ми з нетерпінням чекаємо можливості побудувати нову і сильнішу Ubisoft і максимально використовувати потенціал усіх наших співробітників.
Дякуємо вам за ваше терпіння і стійкість. Пережити зміни непросто, і це великі (і важливі) зміни для нас і для майбутнього Ubisoft. Я прошу вас продовжувати займатися тим, що у вас виходить найкраще, і що має найбільший вплив - створювати чудові ігри, які збагачують життя нашої аудиторії. Я вдячний за те, що можу розраховувати на вашу співпрацю, поки ми разом рухаємося вперед."

Крістоф Дереннс (Christophe Derennes), керуючий директор

Підсумуємо - з поточних планів випливає, що новий підрозділ не буде автономним. Він безпосередньо підпорядковується керівництву Ubisoft, а до його складу увійдуть все ті ж люди з нинішнього колективу материнської компанії. Зокрема, воно об'єднає співробітників Ubisoft Québec, Ubisoft Saguenay і Ubisoft Sherbrooke. Водночас Ubisoft Montréal розділиться на дві частини - одна потрапить до дочірньої компанії, а друга залишиться на колишньому місці. За попередніми підрахунками, процес має завершитися до кінця 2025 року.

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.