Перейти к содержанию

Новости Критики оцінили другий сезон The Last of Us трохи нижче за перший

Новостник

Рекомендуемые сообщения

• Новостник
Уже наприкінці цього тижня відбудеться прем'єра другого сезону серіальної адаптації The Last of Us. У зв'язку з цим журналісти вже встигли ознайомитися з проєктом і поділитися своїми враженнями. Загалом рецензентам сподобалося побачене - на момент публікації новини другий розділ має 82 бали на Metacritic і 93 % "свіжості" на Rotten Tomatoes.
00774.h4mr0si.thumb.jpg.cc536a183dba79e1ba654124c9393556.jpg
Продовження, як і перший сезон, хвалять за акторську гру і якісну постановку сцен, а серед недоліків особливо виділяють проблеми з темпом оповіді та незадовільний фінал, що залишає глядачів чекати третього сезону.

Нижче зібрали кілька випадкових оглядів із різними оцінками:

Empire - 100/100

"The Last of Us - зворушливий і такою ж мірою спустошуючий душу серіал, який залишається найкращим постапокаліптичним серіалом на сьогодні. Він дивує майже на кожному кроці, і я молюся богам відеоігрових адаптацій, щоб третій сезон продовжував тримати планку.
Не сумнівайтеся, будуть сльози (і в третьому сезоні їх буде ще більше). Але фокус, який провернули тут сценаристи, полягає в тому, щоб знайти тонкий баланс тонів, знайти теплоту, яка розтопить лід у прямому й переносному сенсі...
Усе це доповнюється правдоподібним і неймовірно добре опрацьованим всесвітом. Адаптація значною мірою спирається на властиві грі кінематографічні якості, а несамовита музика Густаво Сантаолальї (Gustavo Santaolalla) водночас моторошна та елегантна. <...> Світ у The Last of Us сповнений жорстокості та спільності, надії та безвиході, життя та смерті."

Джон Нюджент (John Nugent)

Looper - 90/100

"У другій половині сезону є деякі проблеми з темпом оповіді. Не вдаючись у подробиці, скажу, що події розвиваються досить повільно, а потім дуже швидко, і так аж до фіналу. Але, чесно кажучи, ви можете цього навіть не помітити. Це найнезначніша причіпка, яку я тільки можу відзначити для написання більш-менш об'єктивного огляду. В іншому ж другий сезон The Last of Us просто дуже, дуже хороший. Автори точно знають, що роблять, і кожен актор, задіяний у проєкті, зрозумів свою роль на всі сто. Загалом у рамках семи епізодів нам дають нову, повноцінну історію з улюбленими персонажами. Єдине попередження - приготуйте хустинку для витирання сліз."

Ніна Старнер (Nina Starner)

TV Guide - 85/100
"Другий сезон багато в чому складніший і сумніший за перший, а актори (особливо Паскаль і Ремсі) чудово справляються зі своєю роботою. Те, що в першому сезоні викликало симпатію до Джоела й Еллі та змушувало вболівати за них, тут починає руйнуватися, і це є ще одним наслідком дій Джоела в Солт-Лейк-Сіті. Це робить другий сезон більш продуманим, і, водночас, більш провокаційним. The Last of Us починається з того, що персонажі опиняються в центрі жаху, а в продовженні їм доводиться зіткнутися з усвідомленням того, що у виникненні частини цього жаху винні вони самі."

Кейт Фіпс (Keith Phipps)

Vulture - 80/100

"Загалом серіал досить добре переосмислює оригінальну ігрову серію, але в The Last of Us Part II було багато складних часових стрибків, змін точок зору, флешбеків і паралельних сюжетних ліній, і серіалу доводиться мати з цим справу. Іноді все йде досить гладко, особливо в плані акторської гри, бойових сцен тощо. Водночас деякі елементи великого світу здаються непотрібними і дратівливо недопрацьованими. Наприклад, у міру того, як дія переноситься з Джексона в Сіетл, Еллі і Діна стикаються з культом релігійних фанатиків, і, хоча вони продовжують з'являтися протягом усього серіалу, у другого сезону не вистачає хронометражу на те, щоб пояснити, хто вони такі і чого намагаються досягти. Також у Сіетлі є мілітаристська організація WLF, про яку теж мало що відомо, а сюжет продовжує проскакувати повз її історію, залишаючи враження, наче від перегляду тизерів...
Незважаючи на це, а також на кілька дивних змін у хронології гри, які були внесені для телеадаптації, другий сезон The Last of Us має багато переваг. Є проблеми на периферії. Наприклад, недостатнє опрацювання світу і різка поява Еббі, яка ще не встигла стати такою самою багатогранною і складною особистістю, як Еллі або Джоел. Це призводить до запитань про те, як цей сезон готує ґрунт для того, що, ймовірно, станеться в майбутньому, коли Еббі та весь світ за межами особистої історії Еллі стануть більш значущими..."

Кетрін Ванарендонк (Kathryn VanArendonk)

The Hollywood Reporter - 70/100

"The Last of Us завжди рясніла нагадуваннями про те, що цей світ не обмежується особистими проблеми Джоела та Еллі. Різниця лише в тому, що в першому сезоні з дев'яти епізодів був час для осмисленого вивчення другорядних сюжетів. Другий сезон із семи епізодів компактніший, і водночас він намагається бути більш відкритим із більш ніж однією великою сюжетною лінією, яка з'являється просто для того, щоб бути відкладеною до третього сезону.
Я не можу сказати, що мені було нецікаво. Навіть сюжетні фрагменти про дивні та малообґрунтовані угруповання містили достатньо лякаючих або тривожних елементів і проносилися досить швидко, щоб не дати мені занудьгувати. Але я виявив, що мені бракує багатого ліризму попередньої глави, її безмежної людяності та її самодостатньої завершеності. Схоже, все це теж приберігається для третього сезону."

Енджі Хан (Angie Han)

Decider - 60/100

"Другий сезон The Last of Us - це неоднозначна суміш, повна чудової роботи, захопливих сцен і чудових акторів. Але в кінцевому підсумку здається, що в нього немає чіткої структури та мети. Якщо і в нього є якась мораль, окрім банального "Гей, може, нам варто бути добрішими одне до одного?", то я її все ще не знайшла."

Меган О'Кіф (Meghan O'Keefe)

Time - 50/100

"Другий сезон здається незначним у багатьох аспектах. Найімовірніше, це через те, що його сім епізодів є лише частковою адаптацією The Last of Us Part II, тоді як перший сезон із дев'яти епізодів охоплював усю оригінальну гру. Розвиток, здавалося б, важливих нових персонажів, таких як Еббі та Айзек, мінімальний. У той час як у першому сезоні було кілька приголомшливих окремих епізодів, які розширили і поглибили світ гри, цей сезон, як не дивно, схожий на робочу версію. Один епізод зі спогадами має вигляд блідої імітації тих яскравих моментів, а фінал настільки різкий і незадовільний, що мені знадобився деякий час, щоб усвідомити, що це, виявляється, кінцівка. У цьому сенсі продовження The Last of Us скидається на другий сезон "Гри в кальмара" з його повільним темпом оповідання, яке обривається якраз у той момент, коли дія набирає обертів. Це схоже на виверт, спрямований на те, щоб витягти максимум із міжнародного хіта, і обидва серіали ризикують стати жертвами власного успіху.
Незважаючи на всі схвальні відгуки, The Last of Us ніколи не була бездоганним витвором мистецтва. Це правда, що акторська гра чудова, а дизайн світу приголомшливий. Ці елементи залишаються головними перевагами серіалу і в другому сезоні, навіть якщо спрощений сюжет дещо обмежує винахідливість. Але навіть попри всі недоліки це все ще найкраща серіальна адаптація відеогри. Проте прикидатися, що The Last of Us повністю виходить за рамки свого первісного середовища, означало б ігнорувати дірку в центрі шоу, де мають бути проникливість, складність і прописані другорядні персонажі. Замість цього епізоди заповнюють розширений екшен із зомбі і довгі безмовні сцени, в яких персонажі досліджують локації. У ці моменти у мене прокрадалася думка, що з таким же успіхом я б могла просто подивитися проходження гри."

Джуді Берман (Judy Berman)

Прем'єра другого сезону The Last of Us відбудеться 13 квітня на стрімінговому сервісі HBO.

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.