Перейти к содержанию

Новости Шедевр на рівні Portal і Myst, або що говорять в оглядах Blue Prince

Новостник

Рекомендуемые сообщения

• Новостник
Сьогодні відбудеться реліз Blue Prince - головоломки від студії Dogubomb, яка вже отримала захоплені відгуки критиків. Тайтл може стати одним із головних відкриттів року.

00298.H087XmW.thumb.jpg.b13fca60b0d48015578c2133063ea1cb.jpg

Blue Prince - це головоломка, що поєднує в собі дослідження від першої особи, стратегію з елементами рогалика і заплутані, багатошарові загадки всередині особняка, що постійно змінюється. Ваше завдання - побудувати і дослідити 45 кімнат, щоб відкрити приховану 46-ту, використовуючи колоду карток кімнат, збираючи предмети, розгадуючи загадки і керуючи ресурсами на кшталт кроків, ключів і монет. Судячи з більшості оглядів, кожне рішення важливе: узяти кімнату з корисними речами, навіть якщо це глухий кут, або вибрати прохідну, щоб просунутися далі? Вирішувати вам.

Справжня "магія" Blue Prince - у її глибоко опрацьованих, переплетених загадках, що розкриваються впродовж кількох заходів і потребують спостережливості, логіки та цілого зошита нотаток. Гра щедро винагороджує уважне дослідження і дає змогу відчути себе справжнім детективом, який розплутує таємниці, заховані в портретах, кодах і артефактах особняка.

Давайте розберемо, що саме говорять ігрові видання про проєкт, який дехто вже називає претендентом на звання "Гри року".

Eurogamer - 100/100

"І в цьому, мабуть, уся суть. Найбільше в Blue Prince мені подобається відчуття місця, ідеї та розуміння, які поступово розвиваються з часом. Так, я починаю розумніше витрачати кроки і намагаюся менше ходити колами, але разом із цим у мене з'являється чуття на приховану гармонію - як усередині самих кімнат, так і в їхньому розташуванні на сітці особняка. Який тип кімнати завжди варто розміщувати по краях? Коли даремно витрачати одну зі справді хороших коридорних карт? А що взагалі відбувається всередині кімнат?"

Крістіан Донлан (Christian Donlan)

PC Gamer - 92/100

"Деякі геймери будуть у захваті: вам знадобляться ручка і папір. Я списав понад десяток сторінок блокнота нотатками, схемами, іменами, датами, начерками і кодами. У мене намальована сітка з 45 кімнат особняка на двох окремих аркушах - кожна відстежує різні елементи головоломок, що охоплюють більшу частину будівлі. Якби у мене була коркова дошка, вона була б обвішана фотографіями і записками, з'єднаними червоними нитками."

Крістофер Лівінгстон (Christopher Livingston)

GameSpot - 90/100

"Кампанія в Blue Prince - це не просто шлях через особняк. Це навчання того, як оволодіти самим будинком. Випробування тут - це серія замків, а сама гра вчить використовувати фізичний простір як універсальну відмичку, здатну їх відкрити. Blue Prince - один із найбільш пам'ятних ігрових досвідів у моєму житті. Він одночасно доступний і незбагненний, часом дратує, а часом дарує справжню ейфорію. Як і кожна з десятків варіацій особняка Маунт Голлі, які я створював, він по-справжньому унікальний."

Стів Уоттс (Steve Watts)

IGN - 90/100

"Blue Prince - це така головоломка, яка глибоко засіла в мене в голові й не відпускала. Її складні таємниці майстерно переплітаються з вдумливими рішеннями про те, як розміщувати кімнати особняка в кожному випадково згенерованому забігу. Після кожної сесії я майже щоночі подумки креслив плани поверхів уві сні. Історія, яка поступово розкривається всередині цього чарівного місця, теж неймовірно захоплює - я годинами жадібно шукав підказки та комбінації навіть після фінальних титрів. І все це поетично пов'язано з механіками, які до цієї історії й ведуть. <...> Іноді можна зіткнутися з глухим кутом, незважаючи на всі зусилля його уникнути, і це здатне засмутити. Але в цьому величезному особняку так багато всього, що випадковість жодного разу не зупиняла моє просування надовго. Якщо The Witness, Portal і Myst уже викарбувані на горі Рашмор серед найкращих головоломок від першої особи, то я б не здивувався, побачивши Blue Prince поруч із ними."

Том Маркс (Tom Marks)

00294.gSdvCYw.thumb.jpg.6eb9e8eb3621ec43d0feb616671df0ff.jpg

Останнє слово за геймерами, але на OpenCritic Blue Prince вже отримала 91 бал, а на Metacritic - 92 бали на основі 23 рецензій. Гра вийде на ПК (Steam), Xbox Series і PlayStation 5, причому буде доступна в Game Pass і PS Plus Extra з першого дня. 

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.