Перейти к содержанию

Новости "Складна тактика з поганою оптимізацією" - що пишуть в оглядах Commandos: Origins

Новостник

Рекомендуемые сообщения

• Новостник
Лише за кілька годин до релізу Commandos: Origins у Мережі з'явилися фінальні огляди від різних представників ЗМІ. Судячи з опублікованих рецензій, у плані ігрового процесу тайтл може похвалитися в міру складними механіками стелс-тактики і масштабними місіями на великих картах, що охоплюють основні фронти Другої світової. На жаль, гра страждає від проблемної оптимізації, у зв'язку з чим вона отримала лише 72 бали на Metacritic і 73 бали на OpenCritic з рекомендацією лише 45 %.

ss_b8a247afa1e467340b47b37ffaa028d568b85a5f.1920x1080.thumb.jpg.8a1c60bdc757636bfbe590bff9e92e82.jpg

Ось, що кажуть журналісти у своїх оглядах:

Shacknews — 90/100

"Студія Claymore Game зрозуміла, що зробило оригінальні частини серії Commandos такими чудовими, зберегла їхню суть і душу, а також згладила всі гострі кути. Commandos: Origins - це любовний лист шанувальникам оригіналу. Механіки, що затягують, унікальний склад героїв, чудові локації та дизайн рівнів - усе це створює захопливий і напружений ігровий досвід із блискучою і в міру складною тактикою.
І хоча Commandos: Origins багато в чому відповідає оригіналу, я не міг не помітити відсутність деяких елементів. Наприклад, Шпигун не може обдурити охоронців і наказати їм піти в інше місце, снайпер не може стріляти з телефонних стовпів, і немає можливості передавати предмети між командос, тож вам краще гарненько подумати, хто візьме аптечку або гранату.
Також було кілька проблем з анімаціями, неправильним відображенням екранів з результатом місій і появою деяких об'єктів після швидкого завантаження. Це помітні проблеми, але їх недостатньо, щоб сильно зіпсувати моє задоволення від гри."

Сем Чендлер (Sam Chandler)

Gamereactor — 80/100

"Commandos: Origins - чудова гра у своєму жанрі. Складність, яка кине виклик навіть найтактичнішим розумам у поєднанні з оновленими візуальними ефектами та кумедними персонажами робить гру по-справжньому захопливою та цікавою. Ви будете завантажуватися раз за разом, вірячи, що наступна стратегія, яку ви спробуєте, точно виявиться виграшною. Складність може викликати роздратування, і вам може захотітися чогось більшого, ніж просто захопливий геймплей, але загалом це перемога для шанувальників тактик у реальному часі.
Масштаби карт також є однією із сильних сторін Commandos: Origins. Дизайн рівнів тут дуже гарний - карти охоплюють весь світ, переносячи вас із крижаної Арктики в спекотні африканські пустелі і на всі лінії фронту між ними. Складність і розміри рівнів такі, що на проходження кожного з них можна легко витратити кілька годин. Всього їх п'ятнадцять, тож контенту тут вистачає. Карти також вражають візуально. Нічого такого, що могло б вас вразити, але якість моделей, вибухів і оточення приємна оку і занурює вас у гру...
В іншому, я б хотів, щоб у грі було більше сюжетного контенту. Так, Commandos: Origins насамперед про геймплей, і жанр не завжди потребував опрацьованого сюжету, але деякі діалоги між командос змушують мене бажати чогось більшого, ніж просто "ми прибули сюди, щоб зруйнувати міст або зібрати важливі документи"."

Алекс Хоплі (Alex Hopley)

PCGamesN — 70/100

"Проблеми, властиві стелс-іграм, стримують потенціал Commandos: Origins, але це, як і раніше, чудова, напружена тактика в реальному часі, в якій навіть найнезначніша дія може мати значення. Ретельна, складна і вимоглива, вона перевірить ваше терпіння так само, як і вашу проникливість, і коли ви нарешті все зробите правильно, Commandos: Origins вас винагородить.
Проте умовності стелсу і, в меншій мірі, стратегій означають, що гра часто відчувається скоріше як вправа в терпінні і деконструкції системної логіки. Механіки працюють відмінно, але сам досвід гри в Commandos здається надто жорстким і неорганічним. Геймплей не передає енергію початкового задуму, і часто обмежується протистоянням вашої впертості з системами."

Ед Сміт (Ed Smith)

Gamespressure — 60/100

"Я покладав досить великі надії на Commandos: Origins, і загалом не був розчарований у найважливішому аспекті - це хороша стелс-тактика, в якій тихе усунення ворогів винагороджується і навіть вітається. Однак я не можу закрити очі на архаїзми і технічні недоробки.
На дворі 2025 рік, ми бачили нові покоління відеокарт, у яких впроваджуються все нові поліпшення, спрямовані на збільшення кількості кадрів за секунду (і я досі вважаю, що DLSS і FSR - одна з найбільших проблем сучасного ринку відеоігор). Згідно із заявами розробників, процесорів і відеокарт, випущених кілька років тому, має бути достатньо для плавної роботи гри. На жаль, це не так. У мене склалося враження, що ізометрична тактика з не найдинамічнішим екшеном не повинна бути таким вже вимогливим і складним завданням для Ryzen 5 5500, RTX 2060 і 32 ГБ оперативної пам'яті. Commandos: Origins на кожному кроці доводила мені, наскільки важлива оптимізація, бо тут повний комплект із низького фреймрейту, зламаних анімацій і зависання екрана.
Якби кількість багів була меншою, ми могли б говорити про досить хорошу гру. З важким серцем я маю визнати, що Commandos: Origins - це просто типовий і посередній продукт, про який ви, найімовірніше, забудете незабаром після проходження. Це прикро, тому що ця легендарна серія заслуговує чогось більшого."

Мартін Насінг (Martin Nothing)

Commandos: Origins вийде вже сьогодні на ПК (Steam), PlayStation 5 і Xbox Series. Прямо на релізі гра стане доступною за передплатою Game Pass, а пізніше цього року її випустять і на консолях минулого покоління. Фізичні видання для PS5 і Xbox Series надійдуть у продаж 22 травня.

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.