Перейти к содержанию

Новости Чудові бої та слабкі нововведення - що пишуть в оглядах DOOM: The Dark Ages

Новостник

Рекомендуемые сообщения

• Новостник
Розробники з Id Software виклали в Мережу релізний трейлер DOOM: The Dark Ages і зняли ембарго на публікацію фінальних оглядів. Нагадаємо, нова частина сучасної серії DOOM є приквелом, який розповість про війну з силами пекла в епоху Темних Віків. У представленому ролику крім уже звичних перестрілок від першої особи брутальний Кат Рока бореться за допомогою величезного бойового хутра і літаючого дракона.

01053.Om6CUPI.thumb.jpg.5d4e37712512cbe6b811a134f4213377.jpg

Більшість журналістів зустріли новинку чудовими відгуками - DOOM: The Dark Ages одержала в середньому 84 бали на Metacritic і 85 балів на OpenCritic з рекомендацією в 96 %. ЗМІ хвалять опрацьовану бойову систему і різноманітний арсенал протагоніста, хоча не всім до душі припали величезні відкриті локації і знижений темп, а деяким не вистачило хардкору. Що стосується недоліків, то основна частина критики припадає на нові елементи геймплея на кшталт того ж хутра з драконом.

Ось, що пишуть у різних оглядах:

Hardcore Gamer - 100/100

"DOOM: The Dark Ages - це ААА-геймінг у найкращому розумінні, з масштабними локаціями та моментами, що запам'ятовуються, у кожному куточку, які лише посилюють приємні враження від ретельно опрацьованого та захопливого ігрового процесу. Id Software не шкодувала сил, створюючи один із найграндіозніших і наймасштабніших тайтлів за останній час, використовуючи свій великий бюджет для створення на 100 % орієнтованого на гравців досвіду, який дає змогу відчути себе неймовірно могутньою машиною для вбивств, але при цьому не жертвує відчуттями складності. Класична формула DOOM була деконструйована і перетворена на техно-середньовічну криваву бійню, в якій смертоносний герой безконтрольно сіє хаос, вбиваючи демонів, руйнуючи все на своєму шляху і перевершуючи всі минулі масштаби культової франшизи."

Паркер Грін (Parker Green)

PlayStation Universe - 95/100

"id Software вкотре знайшла спосіб переосмислити формулу DOOM, додавши нові елементи ігрового процесу, на кшталт дуже приємного у використанні щита-пили. Від початку і до кінця DOOM: The Dark Ages - це нестримна, наповнена адреналіном поїздка. Цей хіт вимагає вашої повної уваги, оскільки є найкращим шутером від першої особи цього року. Це, безумовно, кульмінація серії, і яскраве нагадування про те, чому я граю у відеоігри. Навіть після повного проходження я продовжую перегравати деякі з улюблених рівнів. Це не тільки чудова гра для давніх шанувальників, а й прекрасна точка входу у франшизу для нової аудиторії. Я не знаю, як id Software збирається перевершити її в майбутньому, але я впевнений, що вона впорається."

Томмі Холлоуей (Tommy Holloway)

Noisy Pixel - 90/100

"DOOM: The Dark Ages - це саме те, чого я хотів від нової частини цієї перезапущеної франшизи, що визначає жанр. Це найбільш пророблена гра в серії. Винятковий дизайн рівнів, приголомшлива свобода дії та продумані вороги, а також нова механіка щита з парируванням роблять цей шутер від першої особи по-справжньому захоплюючим. Незважаючи на кілька шорсткостей, через які видовищність затьмарює винахідливість, DOOM: The Dark Ages, без сумніву, обов'язкова до проходження, і я можу сказати, що ця гра сподобається як початківцям, так і досвідченим шанувальникам DOOM."

Орфей Джошуа (Orpheus Joshua)

GamingBolt - 90/100

"DOOM: The Dark Ages пробує щось нове в рамках масштабнішої формули серії, пропонуючи досвід, який сильно відрізняється від стрімкої DOOM Eternal, але при цьому зберігає суть визначальних елементів франшизи. Гра має чудовий вигляд, працює стабільно як годинник, і в плані геймплею забезпечує той тип динамічних боїв, що підживлюються важкою музикою, динамічних боїв, який тільки DOOM може забезпечити на такому рівні якості. id Software знову впоралася, і The Dark Ages - це блискавка, спіймана в пляшці."

Шубханкар Паріджат (Shubhankar Parijat)

Push Square - 80/100

"DOOM: The Dark Ages пропонує дещо новеньке, відправляючи нас у Темні Століття, щоб ми могли битися з легіонами пекла. Не всі зміни виправдовують себе, хоча не найзахопливіший геймплей за меха і дракона майже не впливає на загальне враження. Коли ж справа доходить безпосередньо до шутера від першої особи, мало хто справляється з цим краще, ніж id Software. Витратьте трохи часу на те, щоб звикнути до темпу DOOM: The Dark Ages, і ви відкриєте для себе ще один фантастично жорсткий бойовик. Я проходив на PS5 Pro, і, що цікаво, у цій грі відсутні звичні режими якості або продуктивності. Проте на оновленій консолі Sony вона працює бездоганно зі стабільними 60 кадрами на секунду."

Ліам Крофт (Liam Croft)

VGC - 80/100

"Більша частина елементів DOOM: The Dark Ages виконана настільки правильно, що головні недоліки проявляються саме тоді, коли гра відволікає вас від основного геймплея з чудовою бойовою системою. Хоча не всі нововведення працюють, відкриті локації приносять задоволення, а з багатим арсеналом Ката Рока, як і раніше, неймовірно весело бігати. DOOM: The Dark Ages повертає серію на правильний шлях у типовій для неї агресивній манері. Це поліпшена версія Eternal, у якій нав'язливий платформинг замінено на значно доопрацьовану систему ближнього бою і захопливі битви з тактичним елементом."

Джордан Міддлер (Jordan Middler)

DualShockers - 80/100

"DOOM: The Dark Ages покращує найбільш спірні елементи свого попередника і пропонує захоплюючий поворот знайомої формули DOOM. Але, не обійшлося і без недоліків. Дизайн рівнів занадто прісний, а секції з хутром і драконом швидко набридають. Проте самі битви з ордами демонів, як і завжди, захопливі, і у вашому розпорядженні безліч приголомшливих інструментів і гармат, які можна використовувати проти них. Коли ви по коліно в демонічних нутрощах і парируєте ворожі постріли, перш ніж завдати удару у відповідь, дофаміновий сплеск високий як ніколи. У цю гру найкраще грати порціями, раз за разом занурюючись у криваву бійню. Кровопролиття, звісно, прекрасне, але це все, що може запропонувати гра."

Скотт Берд (Scott Baird)

GamesRadar+ - 70/100

"DOOM: The Dark Ages - добротна гра, але її відмінності від попередніх частин багато в чому йдуть їй на шкоду. Більша частина того, що заслуговує на похвалу - це те, що було перенесено з попередніх частин, в той час як нововведення на кшталт акценту на ближній бій і секцій з мехами здаються невдалими, і було б розумно забути про них у подальших іграх серії. І все ж задоволення від того, що ви відстрілюєте какодемонів із дробовика, як і раніше, на місці, а неймовірна естетика тішитиме вас протягом усього проходження. Чи перевершує DOOM: The Dark Ages DOOM 2016? Ні. Чи перевершує вона DOOM Eternal? Теж ні. Чи є вона, як і раніше, гідною грою в жанрі? Так, але здебільшого це заслуга застарілих елементів геймплею з минулих частин, а не чогось по-справжньому нового й унікального."

Джоел Фрейні (Joel Franey)

TheGamer - 70/100

"DOOM: The Dark Ages - найслабша частина фантастичної трилогії, але навіть незважаючи на моє особисте ставлення до нововведень, я все одно поважаю розробників за те, що вони йдуть на ризик у прагненні переосмислити і розширити геймплей DOOM замість того, щоб просто спиратися на звичні елементи. Коли ви поливаєте демонів свинцем, радісно посміхаючись ріжете їх на шматки, і коли всі системи починають працювати в тандемі, цей шутер по-справжньому сяє. Мені не терпиться знову і знову випробувати це почуття. Це не те продовження Eternal, якого я хотіла або очікувала, але це все одно до біса приємна гра."

Джейд Кінг (Jade King)

Metro GameCentral - 70/100

"З огляду на поліпшення, внесені в Eternal після перезапуску серії, я сподівався побачити аналогічну еволюцію в третій грі, але це більше схоже на крок убік. Але, хоч я і віддаю перевагу Eternal, загалом гра мені сподобалася, і якщо Eternal здалася вам занадто хардкорною, то, ймовірно, це саме те, що вам потрібно. Будемо сподіватися, що DOOM: The Dark Ages не стане останньою грою в серії, оскільки багато чого ще можна зробити з цією франшизою. Як і у випадку з усіма частинами сучасної трилогії DOOM, недоліки сприймаються не як критичні помилки, а як можливості для майбутнього розвитку.
Коротенько: це ще одне міні-перезавантаження для родоначальника жанру FPS, і незважаючи на те, що воно менш складне і захоплююче, ніж DOOM Eternal, воно однаково є хорошою даниною поваги класиці.
Плюси: Бойова система чудова, а щит-пила - прекрасне доповнення до арсеналу. Ця частина нагадує ігровий процес оригінальної DOOM більше, ніж дві попередні, і пропонує безліч поліпшень і типів ворогів.
Мінуси: Бої здаються поверхневими і менш складними, ніж в Eternal, а дизайн рівнів вкрай одноманітний."

Девід Дженкінс (David Jenkins)

Dexerto - 60/100

"Незважаючи на недоліки, DOOM: The Dark Ages пропонує одну з найкращих бойових систем у жанрі шутерів від першої особи. Саме ці бої змушували мене рухатися вперед, вишукуючи кожен додатковий шматочок контенту, захований у найтемніших куточках. Я не міг залишити без уваги жоден камінь, оскільки це могло призвести до того, що я пропущу ще один приголомшливий бій. Однак через одноманітний дизайн гра, на жаль, не дотягує до рівня DOOM 2016 або DOOM Eternal, а новий геймплей із хутром і драконом мало що додає. Це найслабша частина сучасної трилогії DOOM, але її варто пройти хоча б заради битв."

Бред Нортон (Brad Norton)

Реліз DOOM: The Dark Ages відбудеться 15 травня о 03:00 на ПК (Steam, Microsoft Store, Battle.net), PlayStation 5 і Xbox Series. Прямо на старті гра буде доступна за передплатою Game Pass. Ті, хто попередньо замовив, отримають бонус у вигляді раннього доступу за два дні до запуску й альтернативного вигляду для Ката Рока.

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.