Перейти к содержанию

Новости Кодзіма боїться, що ШІ позбавить нас випадковостей - і говорить про це в Death Stranding 2

Новостник

Рекомендуемые сообщения

• Новостник

Death Stranding 2: On the Beach вийшла 26 червня і одразу отримала високі оцінки від критиків і гравців. В інтерв'ю для видання Denfaminicogamer Хідео Кодзіма (Hideo Kojima) розповів, яку думку він хотів донести до геймерів через сиквел, а заодно поділився своїми тривогами з приводу Інтернету та штучного інтелекту.

00374.FfjoKse.thumb.jpeg.86232ed32cc2f7e046dfffa2143c2029.jpeg

Якщо перша частина Death Stranding будувалася на ідеї "зв'язків" - і буквально, і в переносному сенсі, - то друга, за словами Кодзіми, говорить про зворотний бік цієї теми. Його турбує, що алгоритми і цифрові помічники можуть непомітно впливати на повсякденні рішення людей.

"Я не намагаюся сказати, що технології - це погано. Але, наприклад, ШІ-асистент у моєму телефоні пропонує мені купу всього - і особисто мене це дратує", - пояснив гейм-дизайнер. На думку розробника, справжня проблема не в самій "зв'язаності", а в тому, що АІ може вести людину до оптимального, але заздалегідь визначеного вибору - і тим самим забирати в нас свободу випадкових рішень.

"Я вважаю, що людям потрібні випадковості в житті. Ти прокидаєшся вранці, йдеш до школи або на роботу і дорогою заходиш у кафе, на яке натрапив випадково. Або зустрічаєш нову людину просто так, без плану", - каже Кодзіма. Він пояснює, що саме з таких випадковостей і складається людське життя - і щоб вони відбувалися, не можна дозволяти алгоритмам заздалегідь визначати твої рішення.

Він підкреслює, що не закликає відмовитися від Інтернету, адже, на думку розробника, саме він допоміг людству впоратися з пандемією. Однак надмірне захоплення цифровими помічниками може позбавити нас важливого - можливості обирати й помилятися самим.

"Важливо не те, наскільки зручні технології, а те, як ти збираєшся їх використовувати. Моя особиста відповідь на це питання звучить вустами моїх персонажів ближче до фіналу Death Stranding 2. Будь ласка, прислухайтеся до того, що вони говорять"

Хідео Кодзіма

Розробник нагадує, що думки з цього питання можуть різнитися, і закликає гравців шукати свою власну відповідь.

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.