Перейти к содержанию

Новости Глава Microsoft: компанія процвітає і робить ставку на ШІ

Новостник

Рекомендуемые сообщения

• Новостник

Глава Microsoft Сатья Наделла (Satya Nadella) заявив, що компанія «процвітає» — незважаючи на недавню хвилю звільнень, яка торкнулася близько 9 000 співробітників. У відкритому зверненні до колективу та широкої аудиторії він підтвердив курс на розвиток штучного інтелекту та підкреслив, що успіх сьогодні визначається не віком компанії, а її актуальністю.

00753.iEjvLys.thumb.jpg.cc579991b354d07907a17c5857de37d1.jpg

Наделла подякував звільненим співробітникам: «Їхній внесок сформував нас такими, якими ми є. Саме на їхній праці стоїть наш фундамент — і за це я відчуваю глибоку вдячність». Він визнав суперечність між успіхами компанії і масштабними скороченнями: «За всіма об'єктивними показниками Microsoft показує відмінні результати — ринкові показники, стратегія і зростання говорять самі за себе. Ми інвестуємо в капітальні витрати більше, ніж будь-коли. Загальна кількість співробітників майже не змінилася. Талант і експертиза, як в індустрії, так і всередині компанії, отримують визнання на рівні, який раніше здавався неможливим. І в той же час — відбуваються звільнення».

За словами Наделли, індустрія змінюється надто стрімко, щоб розраховувати на стабільність: «Прогрес нелінійний. Він динамічний, часом нестабільний, але завжди вимагає максимальної віддачі. Разом з тим — це шанс. Можливість заново переосмислити свою роль, проявити лідерство і мати більший вплив, ніж будь-коли».

Центральною темою заяви став штучний інтелект. Наделла підтвердив, що ШІ тепер — один з трьох головних пріоритетів Microsoft поряд з безпекою та якістю. Компанія, за його словами, хоче створювати не просто інструменти, а механізми, за допомогою яких кожен зможе створювати свої власні інструменти. Він описав цю мету як перехід від «фабрики софту» до «движка інтелекту».

Крім того, Наделла закликав співробітників зберегти «мислення зростання» — установку, при якій важливо вчитися, а не здаватися всезнаючим.

"Іноді це може здаватися хаосом — але трансформація завжди така. Команди перебудовуються, завдання зростають, всюди з'являються нові можливості. Це нагадує мені 90-ті — коли ПК і офісне ПЗ увійшли в кожен будинок і офіс. З ШІ зараз відбувається те саме.
Коли ви будете озиратися назад через роки, я сподіваюся, ви скажете: «Саме тоді я навчався найбільше. Саме тоді я мав найбільший вплив. Саме тоді я став частиною справжньої трансформації."

Сатья Наделла

Нагадаємо, серед наслідків нещодавніх звільнень у Microsoft — скасування низки проєктів, зокрема  Everwild від Rare,  Perfect Dark від The Initiative та MMO під кодовою назвою  Blackbird від ZeniMax, а також скорочення у багатьох студіях, таких як Turn 10 та High Moon Studios.

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Последние посетители   0 пользователей онлайн

• Ни одного зарегистрированного пользователя не просматривает данную страницу
  • Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.