Перейти к содержанию

Новости Колишній розробник DayZ закликав надати гравцям повний контроль у виживальцях

Новостник

Рекомендуемые сообщения

• Новостник

Брайан Хікс (Brian Hicks), колишній креативний директор  DayZ, співавтор жанру королівська битва і нинішній креативний директор 775 Interactive, впевнений: щоб сурвайвал-гра жила довго, вона повинна давати геймерам більше контролю.

0d9e78cce37c73774778528c692ca133(1).thumb.jpg.b73edfa9d0c2e8d9a60f39122e8ed878.jpg

У розмові з журналістом IGN про кар'єру Хікс згадував роботу над Blackfrost: The Long Dark 2 разом з Hinterland. Він вважає, що гравцям потрібно відкривати доступ до всіх «важелів і налаштувань», якими користуються девелопери для зміни складності та атмосфери.

На його думку, в іграх на виживання, де немає змагальності, такий підхід практично не несе ризиків. Він наводить приклад  7 Days to Die, де майже кожна змінна доступна через XML-файли. Хікс називає це «м'яким моддингом» (soft modding) — можливість програмно змінювати гру, не вдаючись до повноцінних модифікацій («жорсткий моддинг»).

Деякі ігри вже використовують цей принцип. Наприклад, Crusader Kings 3 дозволяє геймерам кардинально змінювати механіку через редагування текстових файлів. Але багато проектів залишаються закритими, зберігаючи бачення розробників, але обмежуючи свободу гравців.

При цьому Хікс визнає і ризики: гра може втратити свою ідентичність. Minecraft він називає «жертвою власного успіху» — тепер це більше платформа, ніж гра.

"Я думаю, що, на жаль, певною мірою Minecraft стала жертвою власного успіху. Вона злетіла до шалених масштабів, і тепер очікування гравців від того, що таке Minecraft, вкрай розрізнені. Є контент по Minecraft, про який я взагалі нічого не знаю, хоча я працював на видавничій стороні однієї з ігор по франшизі."

Брайан Хікс

Проте, на думку Хікса, багато розробників навряд чи будуть боятися повторення шляху Minecraft: втрата чіткої ідентичності — невелика ціна за всесвітнє визнання.

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.