Перейти к содержанию

Новости Автор оригінальної X-COM про стратегію Chip 'n Clawz: «Я прагну зробити жанр доступнішим»

Новостник

Рекомендуемые сообщения

• Новостник

Джуліан Голлоп (Julian Gollop), автор культової  X-COM: UFO Defense, через 31 рік як і раніше вірний жанру стратегій. Сьогодні його студія Snapshot Games випустила нову гру  Chip 'n Clawz vs. The Brainoids — динамічну екшен-стратегію з кооперативом. У розмові з журналістом видання GamesRadar+ девелопер розповів про свіжий проект, своє ставлення до жанру і трохи торкнувся майбутнього студії.

021b50820e427345a10e7eaa5c0a3312.thumb.jpg.884c7ab1ef72ebe2f2f428f8b6fa85e5.jpg

За словами Голлопа, ідея проекту народилася ще в 2020 році, але тоді її відклали заради роботи над Phoenix Point. Концепція залишилася колишньою: об'єднати стратегію та екшен у матчах, які тривають близько шести хвилин. У підсумку гра отримала повноцінну сюжетну кампанію, режим спільного проходження, а також онлайн-мультиплеєр.

На відміну від звичних для Snapshot похмурих покрокових ігор, Chip 'n Clawz виглядає яскраво і мультяшно. Вона спочатку орієнтована на консолі. Управління заточене під геймпад, що, за словами розробника, відповідає його давньому бажанню зробити стратегії більш доступними і захоплюючими.

"Проект втілює моє давнє прагнення зробити стратегії більш доступними і захоплюючими. Так я і визначаю Chip n' Clawz — це стратегія з зануренням. Так, гравець керує персонажем зі звичною системою контролю і камерою від третьої особи, але в основі це все одно стратегія в реальному часі."

Джуліан Голлоп

Геймплей поєднує механіку екшену від третьої особи з можливістю командувати армією істот. Гравці ділять обов'язки: хтось рветься в бій, а хтось керує з тилу. Успіх неможливий без «міньйонів», проте апгрейди дозволяють зміщувати баланс у бік прямого бою або стратегії. Серед джерел натхнення Голлоп називає Pikmin, Brütal Legend і свою ранню роботу Magic and Mayhem.

5a652e08e957f3addeaaddc645091201.thumb.jpg.04f735ac53cce23b398c8094e5c61e90.jpg

Відповідаючи на питання про жанр, розробник підкреслює: стратегії цінні різноманітністю рішень і варіативністю.

"Він [жанр стратегій] чудово підходить для експериментів. Часто існує кілька шляхів для досягнення цілей. Є безліч стратегій. Саме тому це і називається стратегічною грою. Тут вкрай рідко потрібно вирішити завдання єдиним способом, і це, як на мене, дуже класно. З'являється відчуття влади, адже ти керуєш і координуєш великі сили.
Але мені також подобається, що твій контроль над оточенням або системою ніколи не буває абсолютним. Ти завжди повинен реагувати на зміни на полі бою, в тактичному ландшафті, так би мовити. Думаю, в цьому і суть. Звичайно, я ціную і граю і в інші жанри. Але так, коли мова заходить про створення ігор, моє серце належить стратегіям."

Джуліан Голлоп

Голлоп вважає, що новий стиль може привабити не тільки запеклих любителів стратегій. За його словами, класичні RTS на кшталт Age of Empires як і раніше популярні, але сучасні проекти в жанрі в основному повторюють усталені механіки без серйозних нововведень. Тому він хоче запропонувати більш свіжий і доступний підхід до стратегічних ігор.

50dbf8280ba28b2f1f569ae1dc789781.thumb.jpg.bb1f33824e716aa3fdb61ac70dfe5a88.jpg

При цьому Голлоп запевнив, що Chip 'n Clawz не означає відмови від серйозних стратегій. Паралельно Snapshot Games працює над цифровою версією настільної Frosthaven, яка зараз маринується в ранньому доступі і набагато ближча до звичних для студії проектів.

"Я б не робив таких висновків, ні. Знаєте, давайте просто почекаємо і подивимося. І я повинен сказати, що інший проект, над яким ми зараз працюємо в студії, — це Frosthaven, цифрова версія настільної гри. Тож ми, безумовно, хочемо продовжувати робити масштабні стратегії. Але все, що я можу сказати на даний момент — так, чекайте і дивіться. Думаю, ви не будете розчаровані в майбутньому."

Джуліан Голлоп

Chip 'n Clawz vs. The Brainoids вже доступна на ПК (Steam, Epic Games Store), Xbox Series і PlayStation 5.

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.