Перейти к содержанию

Новости Масштабніше, красивіше і з більшою свободою — що кажуть у превью The Outer Worlds 2

Новостник

Рекомендуемые сообщения

• Новостник

Obsidian Entertainment повертається з продовженням своєї сатиричної RPG  The Outer Worlds 2. Журналістам із західних видань вдалося пограти в демо. Судячи з превью, тайтл йде далі оригіналу практично в усьому: масштаб, постановка, велика кількість можливостей по збірці персонажа і стилю проходження, а також відчуття «доророго» проекту на Unreal Engine 5.

87832a61fcabd46c3e7e5bd8256e2331.thumb.jpg.97a360dd8739fd7f4baa0deacd48ef47.jpg

Новий масштаб всесвіту

Події проекту розгортаються вже не в системі Аліксіон, а в новій колонії — Аркадії. Тепер гравець виступає в ролі капітана Директорату Землі — організації, яка позиціонує себе як захисник справедливості в галактиці. Але, як і годиться у всесвіті The Outer Worlds, швидко виявляє лицемірство і схильність до диктатури.

Цього разу протистояти доведеться не жадібним корпораціям, а авторитарному режиму Протекторату — єдиного виробника технологій надсвітлових польотів. У пролозі гравець разом з командою повинен проникнути на станцію «Горайзон-Пойнт», де досліджуються збої в роботі космічних двигунів. Всередині чекають диверсії, зради і невдалі вибухи. Тон гри залишається отруйно-сатиричним: навколо повно циніків, кар'єристів і фанатиків.

Подача, постановка і відчуття «преміальності»

З перших хвилин гра демонструє «дорогу» подачу. Пролог відкриває пропагандистський ролик Директорату з по-справжньому кінематографічною картинкою: природні обличчя, деталізовані матеріали, плавні анімації. У діалогах камера більше не «прилипає» до обличчя співрозмовника, як у старих RPG. Кадри вибудовуються різноманітно, з унікальними ракурсами та анімаціями.

"Перше, що кидається в очі при запуску гри, — наскільки вона добре виглядає, особливо в порівнянні з першою частиною. Як і раніше, оточення в The Outer Worlds 2 яскраве, виразне і явно створене з любов'ю до деталей. Але головне поліпшення стосується персонажів. Зникли дерев'яні і кострубаті моделі героїв з оригіналу — на зміну їм прийшли супутники і NPC, які виглядають і відчуваються набагато живішими, не зациклюються на одному і тому ж наборі анімацій обличчя. Сценки виконані дуже красиво, але і за їх межами герої виглядають не просто «нормально», а дійсно добре. Їх міміка стала плавною і природною, а камера більше не смикається, різко перемикаючись на голову співрозмовника на початку діалогу. Найкрасивіша гра у вашому житті? Навряд чи. Істотний крок вперед? Безумовно."

Клер Льюїс (Claire Lewis), журналістка Polygon

Створення героя: більше виразності та химерності

Редактор зовнішності став гнучкішим: з'явилася маса варіантів макіяжу, татуювань, пірсингу, кольорів для очей і волосся. Можна піти в клоунаду і зібрати якогось потішного виродка, але випадково зробити «страшилу» майже неможливо. При цьому база лицьових пресетів не здається нескінченною — помітно, що акцент зроблений на налаштування деталей.

b067d595519ac6b579aef41ff3566fa1.thumb.jpg.08b4ffe6886c2d96c7ae4177d1ea4378.jpg

Ще одна яскрава фішка редактора — кіберпротези кінцівок. Для кожної руки і ноги доступні три стилі: від «скелетного» темного металу до елегантної «слонової кістки». Такої явної кіберестетики в редакторі персонажа багатьом не вистачало в інших науково-фантастичних RPG.

У рольовій системі Obsidian провела деякі зміни. Атрибути зникли, на старті гравець вибирає передісторію, одну-дві позитивні властивості і негативну (якщо вибрано дві позитивні). Шкали умінь стали коротшими, зате кожен ранг дає помітний ефект і частіше відкриває перевірки в оточенні і діалогах.

"Як тільки ви визначитеся із зовнішністю свого персонажа, потрібно вирішити, хто він такий і як потрапив до Директорату Землі — міжзоряної правоохоронної організації, яка, звичайно ж, діє виключно на благо людей і в жодному разі не корумпована. Всього є шість варіантів біографії, які будуть впливати на певні діалоги і події в грі. Я вибрала біографію «Ренегат», вирішивши, що мій персонаж — колишній злочинець, який бачить у службі в Директораті Землі чудову можливість змінити кар'єру, не побоюючись, що його колишні роботодавці спробують його розшукати. Більшість біографій у грі мають схожу просту задумку, але мене сильно тягнуло вибрати «Підсобного робітника». «Підсобний робітник» — це персонаж, якому просто пощастило (він випадково вбив відомого злочинця) і з тих пір «кар'єрно просувається», незважаючи на повну відсутність кваліфікації для роботи. Ця передісторія нагадала мені головного героя першої частини, який випадково розчавив оригінального капітана «Безнадійного». Вибір цієї біографії, без сумніву, призведе до кумедних подій пізніше в грі."

Клер Льюїс

Є також розширені опції доступності та чотири рівні складності. Багато журналістів підвищували планку майже відразу: базова гра здається занадто легкою.

Проникнення на «Горизонт-Пойнт»

Журналісти перегравали демо кілька разів. Один автор пройшов його тричі з різними збірками і витратив на кожну спробу 45-60 хвилин. Він зазначив, що маршрути відчутно відрізнялися. Інший розповів, що можна вкластися в 15 хвилин, якщо все пропускати і «летіти» до мети, але година — якщо досліджувати всі розгалуження.

Скелет місії простий: проникнення, порятунок і евакуація агента Директорату. Реалізація завдання досить багата. Можна зламувати термінали і камери, перепрошивати охоронних роботів, лізти через вентиляцію, акуратно виманювати патрулі відволікаючими предметами або діяти напролом — з опорою на поліпшену стрільбу.

Варіативність, яка відчувається

Велика кількість перевірок — головна радість прологу. На рівні оточення працюють «Наука» та «Інженерія» — вони дають доступ до пасток і відключеного охоронного меха. «Злом» і «Хакерство» прокладають ходи повз пости охорони. У діалогах альтернатив не менше. Наприклад, через внутрішній зв'язок можна вмовити вартового відключити частину захисту. Він може розпізнати голос героя і засумніватися в добрих намірах — і не захоче опустити міст без «угоди»: стерти стягнення з особистої справи, щоб врятуватися від «перевиховання».

c0480e3918c7a07b577571404330ac1c.thumb.jpg.13d97e609e9434648346d3d0f62ad535.jpg

Автори превью сходяться на думці, що The Outer Worlds 2 — це «полегшений імерсив-сим» у найкращому розумінні. Маршрутів багато, хоча локації все одно сходяться до однієї точки. Якщо ганяти демо по три кола поспіль, видно «каркас» рішень. Але в реальному проходженні відчуття унікальності вистачає сповна.

"Це ще не повноцінна  Deus Ex або  Dishonored, але я помітив безліч елементів «полегшеного імерсив-симу», які завжди радують мене в RPG. Пролог нагадав мені про пристрій недооціненої шпигунської RPG від Obsidian —  Alpha Protocol (тільки набагато більш відшліфованої), кращих квестах з  New Vegas на кшталт «Їжі для гурманів» або відмінних побічних місіях на проникнення в  Cyberpunk 2077."

Тед Літчфілд (Ted Litchfield), журналіст PC Gamer

Бойовик і рухи: швидше, краще, приємніше

Стрільба стала помітно кращою. Obsidian радилася з командою Halo і брала до уваги досвід Destiny, щоб зброя відчувалася добре. Навіть базовий пістолет відчувається швидким і чуйним. Постріли і віддача набули ваги, чому сприяє і покращений звук. У демо трапляються пістолет, гвинтівка, ніж і електродубинка — божевільних гармат з першої частини в пробній версії не було, але це лише початок гри.

c2765349b96556830d9b1650c4a98373.thumb.jpg.1d6d7a5e6c1231efabb847fead162138.jpg

Рух став бадьорішим: можна ковзати і підтягуватися на виступи. З'явилася вертикальність — гра змушує частіше дивитися вгору в пошуках обхідного маршруту. У стелсі The Outer Worlds 2 підказує момент «прихованої атаки», а кинуті приманки допомагають виманювати патрулі з їх позицій. При цьому повністю «пацифістське» проходження, мабуть, не проглядається.

"Проходження демо в стилі «привида» виявилося справжнім задоволенням. Схоже, що The Outer Worlds 2 не підтримує повний пацифізм — у першій же кімнаті «прихованого» маршруту на вихід прямо дивився охоронець, а засобів для відволікання уваги ще не було. Але при цьому жодного разу не виникло ситуації, коли мене насильно втягнули в бій тільки тому, що вороги автоматично помітили присутність — смертний гріх RPG, де дозволяють прокачати скритність, а потім карають за її використання."

Тед Літчфілд

Члени загону та їхня роль у пролозі

У демо-версії не давали вибирати напарників — автори зберігають цю механіку на потім. Зате характером команда чіпляє відразу: їдкі жарти, перепалки, індивідуальні реакції на стиль проходження. За пару годин складається бажання їх берегти і дізнаватися передісторію, хоча в бою вони поки що служать скоріше фоном.

fcdaae95ab374ad2bccbc4c734fc798a.thumb.jpeg.7c6ade3443b25ecd511e9dfb74b45d57.jpeg

"Локації та персонажі з колонії Алкион з першої частини тут не зустрічаються (принаймні поки що), що було одним з моїх головних побоювань. На щастя, нові персонажі прологу написані так само добре. Незважаючи на те, що я провела з ними всього пару годин, я швидко прив'язалася і почала цікавитися їхніми історіями. Пролог не дозволяв вибирати супутників і використовувати їхні навички в бою, але їхні особистості вже відчувалися живими."

Клер Льюїс

Оптимізація, графіка та налаштування

На Xbox Series X із «збалансованими» налаштуваннями демоверсія працює плавно, без помітних просадок. На ПК доступний повний набір: 4K, трасування променів, FSR 3 — картинка виглядає «чортково добре». При цьому в поточній збірці HDR на ПК вередує, тоді як на консолі працює без сюрпризів.

d941e340a8691cc02cef27b792e3dc24.thumb.jpg.7d5de0e73c2a29bf821f20595981bd2b.jpg

Включений і режим від третьої особи — за нього дякують, хоча взаємодіяти з предметами і лутом в ньому поки незручно. Для гравців, які віддають перевагу контролерам, завезли гнучкі повзунки. Можна налаштувати допомогу в прицілюванні, швидкість повороту та інші тонкощі.

"Я грав як в режимі від першої, так і від третьої особи, і хоча я ціную наявність останнього, я вважав режим від першої особи більш зручним. Він краще відчувається як при русі, так і при прицілюванні, а також у взаємодії зі світом. Це рання превью-версія, і в режимі від третьої особи у мене виникало багато проблем з використанням предметів і збором луту."

Джессі Норріс (Jesse Norris), журналіст XboxEra

Чекаємо чи не чекаємо?

Якщо вірити журналістам, The Outer Worlds 2 відчувається більш амбітною, винахідливою і акуратно зрежисованою. Подача стала кінематографічнішою, бої — енергійнішими, переміщення — цікавішими, а варіативність проходження — ширшою.

"До знайомства з демо The Outer Worlds 2 була в моєму списку скоріше завдяки імені Obsidian, ніж через особливу любов до першої частини. Вона мені сподобалася, але без захоплення. Тепер же ця гра швидко перемістилася в число найбільш очікуваних релізів 2025 року. Звичайно, багато систем на кшталт крафту або значних 92 нових перків залишилися за межами демо, але вже зрозуміло: це буде та RPG, де геймери будуть ділитися історіями проходження і знаходити радикально різні результати. Obsidian знову довела, що вміє робити відмінні рольові ігри, і якщо їй вдасться розвинути побачене мною в пролозі, то жовтневий реліз може стати фінальним великим хітом року. Я чекаю з нетерпінням."

Скотт Уайт (Scott White), журналіст RPG Site

Поринути у світ The Outer Worlds 2, наповнений отруйною сатирою та цікавими персонажами, можна буде з 29 жовтня на ПК (Steam, Battle.net), Xbox Series та PlayStation 5. З першого ж дня гра буде доступна за передплатою Game Pass.

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.