Перейти к содержанию

Новости «Повернення до витоків» — ЗМІ похвалили Borderlands 4 за геймплей і більш серйозний тон

Новостник

Рекомендуемые сообщения

• Новостник

Вже наступного тижня відбудеться реліз Borderland 4, у зв'язку з чим журналісти та обрані блогери поспішили поділитися своїми першими враженнями на основі закритої демоверсії.

borderlands_4-12.thumb.jpg.35c3cf03dacb44bcda9ebad991b08d55.jpg

Нагадаємо, в Borderlands 4 геймери потраплять на планету Кайрос і візьмуть під управління нову команду Шукачі Сховища, яким доведеться відвідати різноманітні регіони під час протистояння тиранії Хранителя Часу.

Ось кілька ключових тез з опублікованих превью:

• Наданий пробник тривав близько чотирьох годин. За цей час Gearbox дала можливість випробувати основні елементи геймплею на прикладі однієї з місій, в якій героям належало розібратися з одним із поплічників Хранителя Часу.
  • Судячи з відгуків, розробники дотримали обіцянку і знизили градус низькопробного гумору, так що на відміну від Borderland 3 геймерам не буде хотітися вимикати звук кожні півгодини.
  • Серед ключових переваг рецензенти відзначають поліпшену систему луту і різноманітну зброю з різними модифікаторами, які підвищують вбивчу силу і дають різні синергії для здібностей кожного з іграбельних персонажів.
"Отримувати задоволення від стрільби — ось мантра Borderlands 4, і ця прямолінійна філософія пронизує дизайн персонажів, який став ще більш опрацьованим. Рафа, за якого я вирішив грати, може використовувати три спеціалізації, кожна з яких має власне дерево навичок і основну здатність (по суті, ульту). Найбільше в геймплеї за Рафу мені сподобалися його наплічні турелі. Правильно підібравши вміння, я зміг домогтися збільшення їх часу роботи при нанесенні критичної шкоди. При цьому мій щит відновлюється кожен раз, коли я вбиваю ворогів з турелей, і це зробило Рафу особливо ефективним. З такими наборами навичок геймплей Borderlands 4 стає ще цікавішим, адже я постійно шукаю способи отримати вигоду і скласти нові ефективні білди для різноманітної зброї."

Пауло Каванісі (Paulo Kawanishi) з Plygon

• Гак-кішку можна використовувати не тільки при дослідженні локацій, але і в бою. Наприклад, герої здатні зачепити бочки з вибухівкою і кинути їх у натовп ворогів. Застосуванню гака-кішки також сприяє збільшена вертикальність локацій.
  • Самі вороги аж ніяк не безпорадні. Вони жваві, добре координують свої дії і здатні завдавати нищівної шкоди. Деякі журналісти відзначили, що від рядових мобів вони вмирали частіше, ніж від боса.
  • Потенціал кожного з іграбельних персонажів найкраще розкривається в кооперативі, де геймери можуть компенсувати недоліки один одного. Проте і в одиночному режимі можна зібрати воістину смертоносні комбінації навичок і зброї.
  • Більшість рецензентів не соромляться називати Borderlands 4 потенційно найкращою частиною серії. По-перше, цьому сприяє покращений геймплей з великою різноманітністю взаємопов'язаних механік, а по-друге, не можна не відзначити опрацьовані локації з горами корисного луту. Під питанням залишається лише сюжетна складова, яку не можна оцінити за 4-годинним пробником. Проте в превью стверджують, що за своїм настроєм Borderlands 4 ближче саме до перших двох частин, ніж до спірного триквелу.
"Зброя в поєднанні з оновленими механіками руху зробили цю гру вершиною всього, чим є Borderlands. Ніщо в серії не зрівняється з динамічним боєм з цієї частини, і я переконався в цьому всього за годину гри в демоверсію. Геймплей в Borderlands 4 настільки зручний, що після нього повернення в Tiny Tina’s Wonderlands або в мою улюблену Borderlands 2 стало справжнім випробуванням.
Система озброєння також зазнала значних змін. Пам'ятаєте, коли ракети займали окремий слот? Тепер цього немає! Вам також не потрібно шукати боєприпаси для вибухівки — вона поповнюється автоматично протягом 10-20 секунд.
Що стосується атмосфери, то тут вона максимально вивірена. Borderlands завжди балансувала на межі гумору і серйозного оповідання. Borderlands 3 більше нагадувала того хлопця із середньої школи, який занадто сильно намагався бути смішним, але замість цього всіх дратував. У четвертій же частині розробники повернулися до витоків."

Майкл Хоглунд (Michael Hoglund) з Windows Central

Реліз Borderlands 4 відбудеться 12 вересня на ПК (Steam, Epic Games Store), PlayStation 5 і Xbox Series, а запуск версії для Nintendo Switch 2 заплановано на 3 жовтня.

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.