Перейти к содержанию

Новости Відбувся реліз Ninja Gaiden 4

Новостник

Рекомендуемые сообщения

• Новостник

Як і було обіцяно, сьогодні вранці видавець Xbox Game Studios відродив 3D-серію Ninja Gaiden, випустивши четверту номерну частину. За розробку Ninja Gaiden 4 відповідав колектив PlatinumGames під творчим наглядом Team Ninja.

ss_e28b694c60ba173af5bb9a7a8b57be24fd9a7679.1920x1080(1).thumb.jpg.efcf704470c8203a5f33874115d5532f.jpg

Нова гра відправить геймерів у футуристичний Токіо, де до незмінного протагоніста серії Рю Хаябусі приєднався новий майстер-ніндзя Якумо з ворожого клану Воронів. Мета героя — позбутися скверни Темного Дракона, що накрила все місто. У плані геймплею розробники пропонують динамічний слешер від третьої особи в кращих традиціях PlatinumGames.

Всього за пару годин до релізу автори зняли ембарго на публікацію фінальних оглядів. ЗМІ залишилися задоволені новинкою, поставивши в середньому 83 бали на Mectaritic (Xbox-версія) і 81 бал на OpenCritic з рекомендацією в 87%. Серед переваг всі як один відзначають опрацьовану бойову систему і підвищену доступність в порівнянні з попередніми трьома частинами. Що стосується мінусів, то не всім припали до душі лінійні місії і не найвражаючий сюжет. Журналісти сходяться на думці, що Ninja Gaiden 4 відмінно підійде тим, хто скучив за якісними слешерами від PlatinumGames. Ось, що пишуть у фінальних оглядах:

GamesRadar+ — 100/100

"Ninja Gaiden 4 — це приголомшливе повернення серії до колишньої форми, про яке я навіть не мріяв. Вона підхоплює естафету другої частини, біжить з нею вперед і пронизує найближчого незграбного демона. Це тріумф жанру, який дарує нам плавні, захоплюючі бої, що винагороджують за терпіння і майстерність, а також систему сил крові, яка додає грі бойовий елемент, що дозволяє вам вийти за межі своїх можливостей.
Майже кожна секунда, проведена за Ninja Gaiden 4, — суцільне задоволення. Це одна з найкращих ігор у жанрі, в які я коли-небудь грав. Управління чітке, продумане і багатогранне. Може знадобитися якийсь час, щоб освоїти основні механіки, але коли бойова система стає звичною, гра по-справжньому розкривається."

Оскар Тейлор-Кент (Oscar Taylor-Kent)

DualShockers — 95/100

"Спочатку я не знав, чого чекати від Ninja Gaiden 4, тому що здавалося, що гра не зможе виправдати всі мої очікування. Але чим більше я граю, тим більше вона мені подобається. Бойова система — це ідеальна еволюція серії. Розробники зберегли все, що мені сподобалося в Ninja Gaiden 3, і зробили геймплей більш доступним завдяки зручностям сучасного гейм-дизайну. Камера і система прицілювання іноді можуть дратувати, але найчастіше ці проблеми зникають, коли я занурююся в гру і починаю розправлятися з ворогами за допомогою моєї улюбленої зброї. Це золотий стандарт динамічних і видовищних 3D-екшенів. Я лише сподіваюся, що нам не доведеться чекати наступну частину ще десять років."

Джейк Валентайн (Jake Valentine)

Noisy Pixel — 85/100

"Після проходження Ninja Gaiden 4 я все думав про те, як рідко сиквелам вдається зберегти свої корені, при цьому пробуючи щось нове. Сюжет може здатися зкомканим, а деякі битви — недопрацьованими, але саме в плані екшену в цій грі є все, що я полюбив у серії Ninja Gaiden. Якумо, можливо, ще не такий значущий, як Рю Хаябуса, але він заслужив своє місце під сонцем, і я вже з нетерпінням чекаю продовження його історії. Гра розвиває ваші бойові навички, про які ви навіть не підозрювали, і після титрів вам захочеться вдосконалювати свій стиль у прагненні до ідеального проходження. Це класичний екшен, переосмислений для сучасної епохи, і він нагадав мені, як сильно я сумував за простим задоволенням від переміщення з точки А в точку Б, де важливі тільки бойова майстерність і стиль. Це панк-рок, складний і нескінченно приємний — таким і повинен бути Ninja Gaiden."

Азаріо Лопес (Azario Lopez)

Metro GameCentral — 80/100

"Чесно кажучи, я боявся, що PlatinumGames зовсім втратила хватку, але ця гра вражаюче близька до найкращих робіт студії. Вона доводить, що в стінах Platinum, як і раніше, багато талановитих людей. Серія Ninja Gaiden ніколи не відрізнялася колосальними продажами, і тому я не впевнений, чого від неї чекає Microsoft. Проте Ninja Gaiden 4 — одна з найкращих ігор, випущених Xbox Game Studios, і одна з моїх улюблених ігор цього року.
Коротко: це не тільки відродження Ninja Gaiden, але й беззаперечний успіх PlatinumGames. Грі, можливо, бракує інновацій, але вона компенсує це продуманістю своїх механік.
Плюси: відмінна бойова система. Вона плавна і продумана, але при цьому доступна на найбазовішому рівні, особливо з урахуванням різних варіантів складності. Непогана графіка і по-справжньому захоплюючі битви з босами.
Мінуси: ігровий процес не відрізняється оригінальністю і позбавлений родзинки, а довгі завантаження туторіалів — справжній біль."

Джеффрі Бантінг (Geoffrey Bunting)

Hardcore Gamer — 70/100

"Ninja Gaiden 4 одночасно приносить задоволення і страждання. З одного боку, бої можуть бути захоплюючими завдяки цікавим наборам прийомів і комбо. З іншого боку, сюжет, темп, лінійна структура завдань і деякі дизайни ворогів залишають бажати кращого. Рю Хаябуса використовується в сюжеті майже як другорядний персонаж, а з новачком Якумо у нас немає ніякого зв'язку. Проте саме битви роблять Ninja Gaiden 4 приємною грою, порівнянною з Metal Gear Rising. Вони динамічні, плавні і до абсурдного криваві. У кінцевому підсумку, Ninja Gaiden 4 — це приємна гра на 10 годин, яка місцями страждає від сумнівних гейм-дизайнерських рішень."

Адам Бек (Adam Beck)

Ninja Gaiden 4 доступна на ПК (Steam), PlayStation 5 і Xbox Series, включаючи Game Pass. Перші відгуки гравців у магазині Valve «дуже позитивні» — 89 %.

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.