Перейти к содержанию

Новости Головна героїня Judas успадкувала нелюдяність Кена Левіна

Новостник

Рекомендуемые сообщения

• Новостник

У Ghost Story Games іноді відриваються від роботи, щоб розповісти про Judas. Цей момент нарешті знову настав, і колектив Кена Левіна (Ken Levine) випустив другий щоденник розробки екшену. Його головними темами стали створення головної героїні та достовірного оточення.

Нижче зібрали головне з матеріалу:

• Розробку своїх ігор Кен Левін починає не з історії, як багато хто думає, а з продумування ключових елементів дизайну. У BioShock це зв'язок між Великим Татом і Маленькою Сестричкою, а в BioShock Infinite — опрацювання персонажа-компаньйона Елізабет.
    У Judas же на перше місце висунули динамічне оповідання. На реалізацію задуманого пішов не один рік, але зате тепер герої в Judas здатні в реальному часі реагувати навіть на найдрібніші рішення гравця. У центрі ідеї знаходиться головна героїня на ім'я Юда.
  • Досить довго у Judas взагалі не було головного героя. Спочатку колектив придумав персонажів з чіткими цілями, але конфліктуючими з намірами інших дійових осіб. Всі вони так чи інакше зацікавлені в рішеннях гравця. Коли сюжет і світ набули більш чітких обрисів, розробники нарешті замислилися над головним героєм. Для кого конфлікт інтересів і взаємини стали б справжнім випробуванням? І Левін підкинув ідею:
"Я їм тільки те, що беру з автоматів. Не терплю спілкування з офіціантами. У ресторані все складно: тобі кажуть «добрий день», запитують, «чи добре вам за цим столиком». А я сиджу і думаю: «Та яке мені діло до твоїх рекомендацій? Ти ж не я!» Але вголос цього сказати не можна. Доводиться болісно відраховувати секунди до кінця цієї тортур, підбираючи ввічливі слова, за якими ховається посил «Іди до біса». Тому що будь-який діалог для мене — це шлях до поразки. Автомат ніколи не запитає мене про те, чого я не знаю. Все зводиться до простого обміну: я даю гроші і отримую товар. Чому люди не можуть бути такими ж?"

Кен Левін

• В результаті Юда розуміє машини набагато краще, ніж людей — це одночасно її сильна сторона, але й недолік. Дівчину-інженера помістили в науково-фантастичний світ, на корабель-колонію «Мейфлауер» з купою роботів на борту. Однак там необхідно дотримуватися правил, і будь-яка непокора розглядається як загроза місії з порятунку людства. У підсумку внутрішній конфлікт Юди робить її ізгоєм, зрадником — тим самим Юдою.
    У якийсь момент девелопери навіть перестали називати гру шутером від першої особи, перейшовши на термін «симулятор Юди». Всі механіки і розповідь обертаються навколо однієї ідеї: як геймери взаємодіють з цим світом, будучи Юдою.
  • На думку провідного наративного дизайнера Ендрю Мітчелла (Andrew Mitchell), головна відмінність Judas від BioShock і BioShock Infinite вже криється в назві. Гру назвали на честь головної героїні, вона місцева мешканка «Мейфлауер». Чого не скажеш про Джека і Букера, які є чужинцями в дивних світах «Восторга» і «Колумбії». «Історія Юди — це щось набагато більше, ніж просто втеча з тонучого корабля, і вона пропонує гравцеві самому вирішувати, яким виявиться шлях», — підкреслив керівник.
  • Особливим випробуванням стало створення корабля «Мейфлауер», який перебуває в дорозі вже кілька десятиліть і з моменту відльоту встиг серйозно змінитися.
Спочатку «Мейфлауер» був більш практичним, стандартним модульним кораблем. Однак під час тривалого польоту відбувалися конфлікти між фракціями та ідеологіями, які і перетворили зореліт на те, що ви бачите сьогодні. Ми прагнемо донести цю еволюцію через сам ігровий світ. Подібно до будь-якого стародавнього міста, де під сучасним асфальтом ховаються шари бруківки минулих епох, поховані, забуті і на які лягли нові дороги, «Мейфлауер» як корабель поколінь повинен нести на собі відбиток часу, історії і відчуватися справжнім. Це світ цивілізації, що пережила епохи чвар і відродження.

Нейтан Фаіл-Лифф (Nathan Phail-Liff), арт-директор

• У Judas не тільки динамічне оповідання, але і динамічне оточення. Якщо в попередніх іграх художникам доводилося розставляти все самостійно, то в майбутньому проекті це вже робить натренована система. Вона самостійно промальовує елементи в локаціях, ґрунтуючись на тематичних блоках, типах контенту та наборі відповідних декорацій і матеріалів.

У Judas все ще немає навіть термінів виходу, зате є платформи — ПК (Steam, Epic Games Store), PlayStation 5 і Xbox Series.

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.