Перейти к содержанию

Новости Художниця, чиї роботи з'явилися в Marathon без дозволу: «Конфлікт з Bungie врегульовано»

Новостник

Рекомендуемые сообщения

• Новостник

Художниця Ферн Хук (Fern Hook), відома під псевдонімом 4nt1r34l, повідомила, що її суперечка з Bungie і Sony Interactive Entertainment підійшла до кінця. За її словами, питання «вирішено на її задоволення».

5155f4c50cf784438c5d7e634e956cd7.thumb.jpg.6256566007493fd374eb767fc619a24e.jpg

Навесні Хук звинуватила студію в тому, що елементи її дизайну опинилися в ранній версії Marathon без згоди і навіть без повідомлення. Bungie визнала, що звинувачення обґрунтовані, і заявила: колишній співробітник використовував матеріали художниці, не отримавши дозволу і не вказавши авторство.

Після цього команда почала детальний аудит, щоб видалити з проекту будь-які елементи, отримані неналежним чином. Розробники підкреслили, що мають намір виключити подібні інциденти в майбутньому.

Коли історія тільки спливла, арт-директор Bungie Джозеф Крос (Joseph Cross) говорив, що студія зв'язалася з Хук, принесла вибачення і заявила, що хоче «вчинити правильно». Він пояснив, що графічні елементи потрапили в робочі файли ще в 2020 році і дісталися до альфи Marathon.

Крос тоді додав, що поважає незалежних художників і завжди прагне до чесної співпраці:

"Особисто я відчуваю величезну повагу і захоплення до художників, які працюють незалежно, створюють, заробляють своєю творчістю і займаються комерційним або художнім мистецтвом. Ми співпрацювали з багатьма такими авторами. Це одна з моїх улюблених частин роботи — знаходити зв'язки, створювати контент і працювати разом.
Тому я хочу принести особисті вибачення 4nt1r34l, чиї елементи були використані в даному випадку. Я розумію, наскільки це несправедливо, і ми робимо все, щоб виправити ситуацію. Її роботи приголомшливі, і нам явно подобається один і той же жанр графічного дизайну. Мені приємно, що ми змогли вбудувати цей вплив у наш візуальний стиль в цілому."

Умови врегулювання сторони не розкривають. Неясно і те, чи була публікація Хук в X частиною домовленості.

Нагадаємо, не побачити роботу Ферн Хук в Marathon можна буде на ПК (Steam), Xbox Series і PlayStation 5. 

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.