Перейти к содержанию

Новости Продюсер Tekken Кацухіро Харада покине Bandai Namco наприкінці 2025 року

Новостник

Рекомендуемые сообщения

• Новостник

Кацухіро Харада (Katsuhiro Harada), ветеран індустрії та керівник серії Tekken, повідомив про свій швидкий відхід з Bandai Namco. Над файтингом Харада працював з самих витоків франшизи, присвятивши їй більше тридцяти років.

8b8308d2125036f7bd10e42eb13e54ef.thumb.jpg.09186bfb075f62a56c009905a089fcac.jpg

Компанію керівник покине вже в грудні — цього місяця виповниться 31 рік з моменту релізу оригінальної Tekken на аркадних автоматах в Японії. До PlayStation гра вперше потрапила в 1995-му. Харада вирішив, що зараз, коли серія святкує ювілей, — найкращий час, щоб залишити свою посаду і «закрити цю главу».

Чому ж Харада вирішив піти з Bandai Namco? За його словами, до такого кроку його підштовхнули роздуми про те, скільки часу у нього ще є на творчість. «За останні роки я втратив кількох близьких друзів, а в робочій сфері став свідком виходу на пенсію або смерті багатьох старших колег, яких я глибоко поважаю», — написав він у своєму мікроблозі. Саме ця низка втрат змусила його задуматися про те, як провести роки, що залишилися в ігровій індустрії. Порадившись із шанованим ним колегою Кеном Кутарагі (Ken Kutaragi), Харада остаточно вирішив піти.

"Озираючись на пройдений шлях, я щасливий, що мені довелося працювати над найрізноманітнішими проектами: VR-іграми (на кшталт Summer Lesson), Pokkén Tournament, серією SoulCalibur і багатьма іншими, як у стінах компанії, так і за їх межами. Під час роботи над кожним із тайтлів я навчався, робив відкриття, і всі вони залишили в мені незгладимий слід. Від щирого серця дякую всім, хто мене підтримував, світовій ігровій спільноті та колегам, які були зі мною всі ці роки. Про свої подальші плани розповім пізніше. Величезне вам всім спасибі."

Кацухіро Харада

Нагадаємо, Харада працював над серією Tekken з самого її зародження. Ближче до кінця його першого року в Bandai Namco фахівцю доручили роботу з регулювання балансу в грі та налаштування таймінгів і даних про кадри. Крім того, він озвучив декількох персонажів у чотирьох перших Tekken. Наприклад, його голосом кряхтить ніндзя Йосіміцу. До моменту, коли прийшов час робити Tekken 3, Харада зайняв місце директора франшизи і з тих пір керує нею.

Продюсер уточнив, що протягом останніх чотирьох-п'яти років він поступово передавав свої обов'язки розробникам з команди Tekken. Ті, в свою чергу, повідомили, що підтримка  восьмої частини серії продовжиться. «Ми будемо стежити за відгуками спільноти про гру та її наповнення, щоб дух серії залишався таким, яким його задумував Харада-сан», — йдеться в повідомленні від девелоперів.

Незважаючи на свій відхід з Bandai Namco, Кацухіро Харада стане гостем у фіналі змагань Tekken 8 TWT, які проведуть наприкінці січня 2026 року. Також слідом за анонсом продюсер виклав на Soundcloud годинний DJ-мікс, присвячений Tekken.

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.