Перейти к содержанию

Новости Тім Кейн пояснив, чому більше не створює нові франшизи

Новостник

Рекомендуемые сообщения

• Новостник

Тім Кейн (Tim Cain), співавтор Fallout, Arcanum, The Temple of Elemental Evil і The Outer Worlds, у ролику на своєму YouTube-каналі заявив, що більше не планує придумувати нові франшизи. Причина, за його словами, проста: він втомився робити інших людей багатими за рахунок власних ідей.

arcanum_of_steamworks_and_magick_obscura-1.jpg.e485f5cce596a7e9a58ffb2c58b16dac.jpg

"Я люблю створювати ігри, тому люди дуже дивуються [що Кейн не робить нові франшизи], вони запитують: «Чому ти не робиш нові ігри, нові франшизи? Інші люди заробили на моїх проектах набагато більше, ніж я коли-небудь отримував. І мова не про невелику різницю — вона величезна... Серії, які я створював роки тому, приносять членам команд, які просто над ними працюють, більше грошей, ніж я отримав за сам процес створення цих ігор."

Тім Кейн

Кейн додав, що у нього просто немає ресурсів для самостійної розробки нової RPG. Якби він співпрацював з видавцем, який фінансує проект, ситуація повторилася б: хтось інший знову заробив би набагато більше за нього самого. Тому ідея нових франшиз для нього закрита. «Я займаюся іграшками для себе, і це робить мене щасливим. Мені більше не цікаво робити когось неймовірно багатим за рахунок своїх ідей», — пояснює він.

Девелопер вважає, що ігровій індустрії потрібна система, яка дозволить більш чесно розподіляти дохід від проектів — щоб художники, програмісти, дизайнери та всі інші фахівці, залучені до процесу створення, отримували більш гідну винагороду за свою працю. За словами Кейна, в інших індустріях — кіно, ТБ і книжковій — вже давно придумали чесний спосіб ділити дохід між авторами твору і видавцем.

Зараз Кейн працює в Obsidian, але, судячи з усього, не в керівній ролі, а на позиції, схожій на його участь у Tyranny або South Park: The Stick of Truth. Проте він не виключає, що інтерес до створення нових франшиз може повернутися, але тільки за умови істотних змін в ігровій індустрії.

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.