Перейти к содержанию

Новости «Я чекав 11 років» — провідний дизайнер Skyrim про причину відходу з Bethesda

Новостник

Рекомендуемые сообщения

• Новостник

Колишній хранитель лору серії The Elder Scrolls Курт Кульманн (Kurt Kuhlmann) розповів, чому покинув Bethesda після більш ніж 20 років роботи. За його словами, вирішальним фактором стало те, що студія відмовилася від обіцянки зробити його провідним дизайнером  The Elder Scrolls VI.

f81ee1139700d38e7911f612b495dfc9.thumb.jpg.0a0ce849f04a51d97eb9ffd4428d3886.jpg

В інтерв'ю PC Gamer Кульманн заявив, що Тодд Говард (Todd Howard) пообіцяв йому цю роль ще після завершення  Fallout 4 в 2015 році. Тоді планувалося, що наступним великим проєктом стане саме TES VI. Однак замість цього Bethesda спочатку зайнялася  Fallout 76, а потім надовго пішла в розробку  Starfield. У підсумку, як каже дизайнер, він «чекав 11 років», розраховуючи очолити нову частину The Elder Scrolls.

Кульманн нагадав, що був одним з найдосвідченіших співробітників студії і разом з Брюсом Несмітом (Bruce Nesmith) був провідним дизайнером  The Elder Scrolls V: Skyrim.

"Я, очевидно, був одним із старожилів студії і мав великий досвід. Ми з Брюсом були провідними розробниками Skyrim. Думаю, більшість людей назвали б цей проект успішним, тому мені здавалося цілком розумним вважати, що я міг би бути хорошим керівником TES VI.
Це було не просто моє особисте очікування — мені прямо говорили, що так і буде. А потім вони прийняли рішення: ні, лідером ти не будеш."

Курт Кульманн

Пізніше керівництво змінило рішення і запропонувало йому іншу, хоч і важливу, позицію в проекті. Цю розмову Кульманн називає важкою, оскільки його бачення ролі не збіглося з планами студії.

Bethesda відмовилася коментувати ці заяви. Сам Кульманн вважає, що Говард навряд чи підтвердив би колишню обіцянку, пославшись на те, що за минулі роки багато чого змінилося. Колишній співробітник Bethesda визнає, що масштаб і обов'язки провідного дизайнера TES VI сильно відрізняються від тих, що були за часів Skyrim.

У підсумку дизайнер вирішив піти з компанії в 2023 році. На рішення вплинули не тільки події навколо The Elder Scrolls VI, але і загальне розчарування тим, як змінилася Bethesda в міру зростання команд і проектів.

Кульманн також поділився ідеями, які хотів реалізувати в шостій частині «Свитків». За його задумом, гра нагадувала б «Імперія завдає удару у відповідь»: Талмор, ельфійські супрематисти, вийшли б на перший план і захопили владу. Все це стало б задієм для TES VII.

Втім, девелопер сумнівається, що студія схвалила б «поганий» фінал, і визнає, що за нинішніх термінів розробки подібний сюжетний поворот виглядав би занадто ризикованим.

Нагадаємо, The Elder Scrolls VI анонсували ще на E3 2018 коротким тизером. З тих пір Bethesda майже не ділилася подробицями, хоча нещодавно Тодд Говард заявив, що розробка «йде дуже добре».

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.