Перейти к содержанию

Новости Глава Razer: гравці за ШІ в розробці, якщо він прискорює роботу і знижує кількість багів

Новостник

Рекомендуемые сообщения

• Новостник

Співзасновник і директор компанії Razer Мін-Лян Тан (Min-Liang Tan) вважає, що геймери не проти використання ШІ в розробці ігор — за однієї умови. За його словами, аудиторія різко відкидає «ШІ-слоп», але охоче приймає інструменти, які допомагають випускати якісні проекти швидше.

81d5bdb222d565aa3a8c876e0ae9b488.thumb.jpg.a0d694e43a779e0f3ab2f8e2393eed17.jpg

В інтерв'ю The Verge Тан прокоментував плани Razer вкласти 600 мільйонів доларів в ШІ і найняти близько 150 профільних інженерів. Журналіст Нілай Патель (Nilay Patel) зауважив, що багато гравців «відкрито повстають» проти впровадження ШІ в ігри, і засумнівався, чи не розходяться слова компанії про «майбутнє геймінгу» з реальним настроєм спільноти.

У відповідь Тан провів чітку межу між ШІ-контентом і ШІ-інструментами. Перше, на його думку, викликає роздратування. Друге — навпаки.

"Як і будь-який геймер, коли я запускаю гру, я хочу залучатися, занурюватися в процес і мати можливість змагатися. Я не хочу отримувати моделі персонажів із зайвими пальцями та іншими подібними речами або погано написані сюжети тощо. Думаю, тут ми всі єдині в неприйнятті ШІ-слопу, який просто штампують за парою запитів.
Проти чого ми не виступаємо — принаймні, з моєї точки зору, — так це проти інструментів, які допомагають, доповнюють і підтримують розробників у створенні відмінних ігор. По суті, саме про це ми і говоримо в Razer.
Якщо у нас є ШІ-інструменти, які дозволяють швидше і якісніше тестувати ігри та відсівати баги, думаю, в цьому питанні ми всі сходимося і будемо тільки раді.
Якщо розробники отримують можливість робити проекти кращими, знаходити друкарські помилки та подібні дрібниці, створювати більш якісні ігри — мені здається, саме цього ми всі і хочемо. Так ми на це і дивимося."

Мін-Лян Тан

Тан розповів про «QA-компаньйона», над яким працює Razer. Цей інструмент допомагає тестувальникам швидше оформляти баг-звіти. Система автоматично заповнює форми, класифікує помилки і відразу відправляє інформацію девелоперам. Ті, в свою чергу, отримують дані швидше і можуть оперативніше вносити правки.

Глава Razer нагадав, що тестування обходиться дорого і нерідко з'їдає до 30-40% бюджету проекту, а також стає причиною затримок релізів. На його думку, ШІ здатний скоротити ці витрати без шкоди для якості.

Для Тана мова не йде про заміну людського креативу — цей момент для нього є принциповим. Замість цього компанія шукає способи застосувати ШІ так, щоб він якісніше виконував допоміжні завдання в ігровій індустрії. Саме на цьому підході, зазначив Тан, і зосереджена робота Razer.

При цьому Тан визнав, що у гравців є й інші причини для невдоволення ШІ. Серед них — зростання цін на оперативну пам'ять і паралелі з ситуацією, коли майнінг криптовалют впливав на ринок відеокарт. З цими претензіями глава Razer погодився.

Проте, за його словами, всі сходяться в одному: гравці хочуть більш захоплюючі, довершені та стабільні проекти. Якщо ШІ здатний наблизити індустрію до цього за рахунок кращого QA та більш плавної розробки, він бачить у цьому тільки плюс.

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.