Перейти к содержанию

Новости Приголомшлива пригода — критики розхвалили симулятор скелелаза Cairn

Новостник

Рекомендуемые сообщения

• Новостник

29 січня, стартував симулятор альпіністки  Cairn. Журналісти заздалегідь підготували огляди гри і вже їх опублікували. Судячи з усього, автори дивовижної  Furi зі студії The Game Bakers можуть внести до свого послужного списку ще один вдалий реліз.

ss_30fe41c4c1c8ab9c804baba15a11880532668d8e.1920x1080.thumb.jpg.40a16f1df18a766f5afe1ceeeb8c6e39.jpg

На момент написання новини рейтинг Cairn на OpenCritic становить 87 балів зі 100. За словами рецензентів, у The Game Bakers вийшов повноцінний симулятор скелелаза — гравець сам вибирає маршрут підкорення гори. Новинка присипляє пильність соковитою картинкою і чарівним саундтреком, щоб потім покарати за помилку — зірватися тут простіше простого.

Є, правда, і огріхи, здатні затьмарити подорож. По-перше, розробники часом все-таки переборщують зі складністю — місцями нерви тремтять через дефіцит точок збереження. А по-друге, трапляються технічні шорсткості — баги і неідеальна продуктивність.

Нижче — цитати з декількох відгуків.

The GameSlayer — 9,5/10

"Cairn — один з найбільш незвичайних і експериментальних платформерів за останній час, і його смілива ідея виправдовує себе. Глибока і продумана механіка скелелазіння захоплює і зачаровує, а додатковий аспект виживання додає гостроти цьому і без того виснажливому сходженню. Комусь може не сподобатися методичне переміщення, але в цілому Cairn — найкраща версія того, чим гра намагається бути. Справжня альпіністська епопея, яка не щадить нікого."

Steam Deck HQ — 4,5/5

"Cairn поєднує в собі планування і виживання, створюючи унікальний досвід, до якого мені хочеться повертатися. Поєднання планування і виживання в сходженні на підступну гору добре збалансоване і робить геймплей захоплюючим і цікавим до самого кінця. Гра може бути жорстокою і безжальною, враховуючи, як легко тут впасти і як рідкісні точки збереження в деяких місцях, але мені було складно знайти момент, коли я б не хотів знову спробувати піднятися на гору.
Хоча я б волів, щоб гра краще працювала на Steam Deck, я все одно вважаю її придатною для гри, оскільки для повноти вражень тут не потрібна висока частота кадрів. Як би там не було, я чудово провів час, граючи в ліжку, і охоче рекомендую Cairn."

PlayStation Universe — 8,5/10

"Якщо вам подобаються суворі симулятори сходження, Cairn чудово відтворює підступні умови грандіозного підкорення гори. Це чудова невелика гра про те, як планування та наполегливість можуть допомогти в досягненні цілей і, як підсумок, вершини гори Камі."

TheSixthAxis — 8/10

"Cairn — унікальна, некваплива і дивно розслаблююча гра, де ти іноді втрачаєш хватку і розбиваєшся на смерть. Тут є зворушлива історія, яка розгортається під час сходження на вершину гори, елементи виживання з обмеженими ресурсами і реалістичне скелелазіння, а насолоджуватися чудовими пейзажами, робити відкриття і освоювати альпінізм — одне задоволення. Cairn — унікальна гра, що виділяється на тлі всіх інших."

Push Square — 7/10

"Cairn — чудовий симулятор скелелазіння, який надає у твоє розпорядження цілу гору і повну свободу пересування по ній. Легкі механізми виживання створюють достатній тиск, щоб підштовхувати тебе вперед, а навмисно повільний темп заохочує обережні дії і ретельне планування. Експедиція [протагоністки] Аави одночасно медитативна і дуже небезпечна — смерть підстерігає її на кожному кроці. У нас є невеликі зауваження щодо сюжету, а частота кадрів ледве дотягує до рівня гори Камі, проте ті, хто шукає складну і цікаву подорож, вважатимуть Cairn унікальною пригодою."

Cairn прибула на ПК (Steam) і PlayStation 5.

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.