Перейти к содержанию

Новости «Прийми хаос, мерцю» — критики зустріли Romeo is a Dead Man неоднозначними відгуками

Новостник

Рекомендуемые сообщения

• Новостник

До запуску Romeo is a Dead Man залишилося зовсім небагато, а це означає, що настав час для публікації фінальних оглядів. Як і інші твори Гоїті Суди (Goichi Suda), ця гра викликала неоднозначну реакцію з боку журналістів. Одні хвалять авторське бачення і сміливі експерименти розробників, інші ж бачать черговий треш Grasshopper Manufacture з не дуже пропрацьованим геймплеєм.

ss_7b767c96257de46280cc1be622926ad4b49d766a.1920x1080(1).thumb.jpg.a90e827e05d520d6a8bd38ea8e8ffb41.jpg

З об'єктивних недоліків виділяють проблеми з оптимізацією, які спостерігаються в тому числі в консольних версіях. Що стосується плюсів, то критики відзначають різноманітні візуальні стилі і загальну унікальність тайтла.

На момент публікації новини Romeo is a Dead Man має в середньому 73 бали на Metacritic (PS5-версія) і 72 бали на OpenCritic з рекомендацією в 69%. Ось, що пишуть рецензенти:

PlayStation Universe — 90/100

"Suda 51 продовжує йти своїм шляхом, і Romeo Is a Dead Man — ще одна видатна авторська робота. Це по-справжньому дивна, добре продумана і просто дуже захоплююча гра, і це все, про що я міг мріяти. Кожна дрібниця сплітається в полотно, яке неможливо описати. Його можна тільки побачити своїми очима.
В цілому, Romeo Is a Dead Man не схожа на жодну з ігор, в які я коли-небудь грав. <...> Кожна маленька художня деталь служить на користь унікальному баченню автора. У кожному куточку він підготував щось нове, і я з нетерпінням чекаю можливості повернутися до цієї гри в майбутньому.
Гоїті Суда часто говорив про своє бажання створювати ігри, які відрізняються від загальноприйнятих норм, і в даному випадку це дійсно так. У Romeo Is a Dead Man немає нічого традиційного, і саме тому вона така хороша."

Джо Річардс (Joe Richards)

Noisy Pixel — 80/100

"Romeo Is a Dead Man — це божевільний, не схожий на звичні представники жанру пригодницький екшен, який занурює гравців в сюрреалістичну суміш космічної драми, подорожей у часі і хаотичних битв. Завдяки стильному оформленню та багаторівневим геймплейним системам, гра кидає виклик традиційним структурам оповіді та ігрового процесу, пропонуючи справді експериментальний досвід. Не всі дизайнерські рішення ідеальні, але в цілому гра справляє гіпнотичне враження, бо вона просякнута фірмовою панк-енергією Grasshopper.
Плюси:
— Креативні механіки в геймплеї. Майже кожна дія перетворюється на міні-гру, завдяки чому ігровий процес не набридає;
— Яскрава візуальна складова. Змінні художні стилі та сміливі колірні контрасти створюють вражаючу та незабутню естетику.
— Непередбачуваний сюжет. Абсурдна історія про подорожі в часі змушує гравців будувати теорії та не дає занудьгувати.
— Фірмовий стиль Suda 51 простежується в кожній сцені, що приваблює шанувальників авторського гейм-дизайну.
Мінуси:
— Слабка різноманітність ворогів. До третього розділу битви починають здаватися одноманітними через повторюваних супротивників.
— Незручний дизайн рівнів. Навігація по карті може збивати з пантелику, особливо через незрозумілі вертикальні маркери.
— Проблеми з продуктивністю. Періодичні просадки частоти кадрів під час напружених битв трохи псують враження від гри."

Азаріо Лопес (Azario Lopez)

IGN — 70/100

"Задумки Romeo is a Dead Man не завжди працюють. Мені не подобається дуже повторюваний екшен, а сюжет одночасно чарівно божевільний і складний для сприйняття. Хотілося б, щоб бої були більш динамічними. Хотілося б, щоб гра раніше пояснювала, наскільки важливі деякі її механіки. Хотілося б, щоб міні-гра з каррі мала більше значення. І хотілося б, щоб у мене було більше бажання виконувати додаткові завдання.
Але навіть незважаючи на всі недоліки, я досі не можу вирішити, як ставитися до Romeo is a Dead Man. Як і в розколотому всесвіті Ромео, в ній багато розрізнених частин, які не завжди складаються в єдину картину. Але хай я буду проклятий, якщо перестану про неї думати. Я захоплююся тим, як вона розповідає свою історію через ігровий процес. Чи хороша гра? Можливо. Чи отримував я від неї задоволення? Частково. Чи запам'яталася вона мені? Так, причому настільки, що я, можливо, повернуся до неї в майбутньому."

Уілл Боргер (Will Borger)

Push Square — 60/100

"Romeo is a Dead Man — вкрай нерівна гра, яка одночасно радує і дратує. В одну хвилину вона вам сподобається, а в наступну — викличе відторгнення. Якщо ви не будете звертати уваги на дратівливі елементи, то в кінці кінців відкриєте для себе унікальний і захоплюючий слешер. Але для цього потрібно докласти чимало зусиль і стриманості.
Плюси:
— В цілому захоплюючий геймплей;
— По-справжньому круті здібності Бастарда;
— Різноманітні візуальні стилі;
— Унікальні і несподівані повороти.
Мінуси:
— Деякі дуже дратівливі механіки;
— Жахлива продуктивність навіть на PS5 Pro."

Ліам Крофт (Liam Croft)

GameSpot — 50/100

"Через кілька годин після початку проходження Romeo is a Dead Man я почув репліку, яка точно описує мої враження. Один з персонажів сказав мені: «Прийми хаос, мерцю. Сенсу ніде немає, і немає нічого безглуздого». Це двозначна фраза, яка сама собі суперечить, і точно так само гра намагається наповнити свій хаос чимось, що надало б йому більше сенсу. Наприклад, більш опрацьованими боями або захоплюючим сюжетом. Suda 51 — художник з впізнаваною естетикою, і його вплив помітний у цій грі, але чого тут не вистачає, так це масштабного і єдиного бачення. Іноді гра чарівна і кумедна, але ці моменти швидкоплинні, і художній талант не компенсує задушливість від битв і дослідження світу. Це не трагедія масштабу справжніх «Ромео і Джульєтти», і я не схильний оплакувати цього мерця.
Плюси:
— Гра сама по собі досить унікальна;
— Битви з босами цікавіші за звичайні бої;
— Шанувальники Suda 51 знайдуть цю гру досить дивною та ексцентричною.
Мінуси:
— Бої одноманітні та не до кінця опрацьовані;
— Мало тактичних варіантів ведення бою, особливо в обороні;
— Нудні локації та оточення протягом всієї гри;
— Низка багів, у тому числі критичних;
— У грі немає чіткого бачення та сенсу."

Джеймс О’Коннор (James O’Connor)

Romeo is a Dead Man стартує вже сьогодні на ПК (Steam, Microsoft Store), PlayStation 5 та Xbox Series.

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.