Перейти к содержанию

Новости «Хейт почався миттєво» — звільнений розробник Highguard про провальний старт після TGA

Новостник

Рекомендуемые сообщения

• Новостник

Після анонсу на The Game Awards і подальшого релізу у Highguard все пішло під укіс. Колишній провідний технічний художник студії Wildlight Entertainment Джош Собел (Josh Sobel) заявив, що доля гри фактично вирішилася в день показу трейлера.

24c40128ad1b3b80ee4d241f07c8c5e8.thumb.jpg.294cba9e0878c8279dd845c897730c91.jpg

Highguard закривала церемонію TGA 2025 року. Ролик представив світ Стражів і їхніх магічних скакунів. У січні шутер вийшов і швидко зібрав досить вражаючу аудиторію. Однак гравці майже відразу почали скаржитися на розмір карт, формат «3 на 3» і величезну кількість інших аспектів проекту. Студія спробувала згладити шорсткості оновленнями, але це не врятувало ситуацію: незабаром після релізу компанія звільнила частину співробітників.

За словами Собела, до презентації всередині команди панував оптимізм. Розробники отримували в основному конструктивні відгуки і вірили в успіх. Багато хто сподівався, що гра стане фінансовим проривом для незалежної студії, яка працювала без видавця. Але після виходу трейлера тон обговорень різко змінився.

"З цього моменту [з показу трейлера] все пішло під укіс. Творці контенту люблять говорити про упередженість тих, хто публікує позитивні превью після поїздок на заходи за рахунок організаторів, але при цьому ігнорують той факт, що їх негативні матеріали отримують в десять разів більше відгуків. А значить, у них є не менший стимул вдаватися до нещирого тону — свідомо чи ні.
Хейт почався миттєво. Крім масових нападок на сам трейлер, під удар потрапив і я — через свою наївність у Twitter, якого майже всі мої тепер уже колишні колеги намагалися уникати під час минулих релізів. Коли я закрив профіль, щоб зберегти здоровий глузд, багато творців контенту почали випускати ролики і пости про мене і мою «боягузтво». Ці матеріали набрали мільйони переглядів і мимоволі привели в мої репліки сотні розлючених гравців.
Вони висміювали мене за те, що я пишався грою, радили «подавати резюме в McDonald's» і насміхалися над тим, що я вказав аутизм в описі профілю, вважаючи це доказом, що гра — «повісточний сміття». Все це виявилося вкрай важким в емоційному плані."

Джош Собел

Колишній розробник Highguard пояснив, що гра не виправдала очікувань не тільки через помилки трейлера, маркетингу або релізу, але й через неправильні припущення навколо її презентації на The Game Awards. З самого початку проект перетворили на об'єкт насмішок.

Кожне відео студії в соціальних мережах отримувало масу негативних реакцій, коментарі були заповнені мемами на кшталт «Concord 2» і «Titanfall 3 померла заради ЦЬОГО». За словами Собела, в день релізу Highguard отримала понад 14 тисяч відгуків від геймерів з менш ніж годиною гри, при цьому багато хто навіть не пройшов навчання.

Девелопер підкреслює: команда не знімає з себе відповідальності за помилки. Але, на його думку, токсичний фон серйозно вплинув на долю проекту. «Споживачі доклали величезних зусиль, щоб очорнити Highguard. І це спрацювало», — написав розробник.

При цьому шутер не закрили повністю. Невелика команда продовжує підтримку. Скільки це триватиме — невідомо. Онлайн тайтла тримається на позначці 2 500-3 000 осіб.

В індустрії знайшлися і ті, хто публічно підтримав проект. Працьовиті хлопці з 1047 Games, автори SPLITGATE: Arena Reloaded, нагадали: «Жодна гра не є ідеальною в перший день».

Сам Собел каже, що не шкодує про виконану роботу, навіть якщо для нього ця історія закінчилася болісно.

"Навіть якщо запуск Highguard пройшов погано, наша незалежна студія без видавця, повністю керована розробниками і складена з захоплених людей, які просто намагалися створити цікаву гру, без ШІ і корпоративного контролю... заслуговувала на краще. Ми заслуговували хоча б мінімального — щоб наше падіння не перетворилося на видовище.
Я бажаю удачі тим небагатьом, хто залишився в Wildlight, і сподіваюся, що Highguard зможе продовжувати розвиватися. Я все ще вірю в гру, як і фанати, яких ми знайшли і які продовжують її підтримувати на сабреддіті, в Discord, на Twitch і в соцмережах. І хоча ця пригода закінчилася різко і емоційно важко, я не шкодую ні про одну секунду."

Джош Собел

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.