Перейти к содержанию

Новости Художницю Ферн Хук вказали в титрах Marathon після торішнього скандалу

Новостник

Рекомендуемые сообщения

• Новостник

Шотландська художниця Ферн Хук (Fern Hook), відома під ніком 4nt1r34l, отримала згадку в титрах Marathon після торішнього скандалу з використанням її робіт без дозволу.

af9b75f3b7de7b88b47054dcd32f46ae.thumb.jpg.ef84211c315c59fa2780c3933e508614.jpg

Історія почалася в травні минулого року. Хук звинуватила студію Bungie в тому, що розробники взяли елементи з її старих ілюстрацій і використовували їх в альфа-версії гри. Після внутрішньої перевірки компанія визнала, що претензії справедливі. У студії заявили, що запозичення допустив колишній співробітник.

Після цього Bungie видалила геймплейні ролики з найближчого показу гри і почала перевірку проекту. Команда пообіцяла прибрати все, що могло бути використано без дозволу, і переглянути робочі процеси, щоб уникнути подібних ситуацій в майбутньому.
Через сім місяців Хук написала в соцмережах, що конфлікт врегульовано і результат її влаштовує. Подробиці угоди тоді не розкривали.

Коли Marathon вийшла, ілюстратор Ехуд Курцвейл (Ehud Kurzweil) помітив ім'я художниці в титрах. Вона вказана як консультант з візуального дизайну. Неясно, чи брала Хук участь у подальшій роботі над стилем проекту, проте цей крок може пояснювати торішні слова арт-директора Джозефа Кросса (Joseph Cross) про те, що студія зв'язалася з художницею, вибачилася і має намір «вчинити правильно».

Крос тоді підкреслив, що поважає незалежних художників і їхній внесок в індустрію:

"Особисто я відчуваю величезну повагу і захоплення художниками, які працюють самостійно, створюють свої проекти, заробляють на життя і займаються як комерційним, так і авторським мистецтвом. Ми співпрацювали з багатьма з них. Для мене одна з найприємніших частин роботи — налагоджувати такі зв'язки, створювати контент і працювати разом.
Тому я хочу принести особисті вибачення 4nt1r34l, чиї роботи були використані в цьому випадку. Я розумію, наскільки це може здаватися несправедливим, і ми робимо все можливе, щоб виправити ситуацію. Її роботи чудові, і очевидно, що нас об'єднує любов до певного напрямку графічного дизайну. Мені приємно, що в результаті ці ідеї знайшли відображення в нашому спільному художньому стилі."

Знайти ім'я Ферн Хук у титрах Marathon вже можна на ПК (Steam), Xbox Series і PlayStation 5.

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.