Перейти к содержанию

Новости «Хороший ремейк з недоліками» — ЗМІ оцінили Fatal Frame II: Crimson Butterfly Remake

Новостник

Рекомендуемые сообщения

• Новостник

Буквально через пару днів співробітники Team Ninja випустять ремейк  Fatal Frame II: Crimson Butterfly, а це означає, що пора ознайомитися з підсумковими оцінками ЗМІ.

ss_ba71132dbe943d81b63702f9dfcf3e8896e8a460.1920x1080.thumb.jpg.478b4e81364c29525b92ec62c095f1c2.jpg

В цілому журналісти залишилися задоволені ремейком, похваливши атмосферу, історію, поліпшення геймплею і новий контент (в тому числі сюжетний). Тим часом критики піддала технічна складова і як і раніше не найзручніша бойова система. Крім того, деякі вважали ремейк «занадто безпечним», оскільки він недалеко відходить від оригіналу, а місцями навіть поступається йому в плані хоррор-складових через спрощений ігровий процес.

На момент публікації новини Fatal Frame II: Crimson Butterfly Remake має в середньому 75 балів на Metacritic (PS5-версія) і 78 балів на OpenCritic, а рекомендують тайтл 84% рецензентів. Нижче ми зібрали кілька випадкових оглядів з різними оцінками:

PlayStation LifeStyle — 90/100

Fatal Frame II: Crimson Butterfly Remake — правильно зроблений ремейк. Він не тільки дозволяє новому поколінню фанатів насолодитися одним з кращих хоррорів в історії, але і зберігає вірність оригіналу, розширюючи сюжетну лінію і модернізуючи геймплей. Це красива гра, від якої по шкірі бігають мурашки, і будь-який шанувальник хоррорів зобов'язаний випробувати творіння Team Ninja.
Плюси:
— Гра виглядає добре і моторошно звучить, як і раніше;
— Відмінна історія;
— Якісний новий контент.
Мінуси:
— Навіть на PS5 Pro гра працює тільки в 30 fps.

Тайлер Тріс (Tyler Treese)

IGN — 80/100

"На перший погляд, Fatal Frame II: Crimson Butterfly Remake — це все, про що може мріяти такий фанат, як я. Це приголомшлива з художньої точки зору гра, з чудовим дизайном світу і персонажів. Запам'ятовується і лякає, вона не тримає вас за руку, і багато нововведень в ігровому процесі досить приємні. Але, створивши версію Crimson Butterfly, яка пропонує більше можливостей і робить персонажа сильнішим (тобто в цілому відповідає сучасним потребам геймерів), Team Ninja зробила гру більш штучною і менш страшною. У підсумку вийшла відмінна гра, але трохи не така, якою я її пам'ятаю.
Ремейки відеоігор — це майже завжди спроба відтворити певне відчуття, як фотографія фіксує один момент. Ремейки прагнуть відтворити цей момент, перетворити твір мистецтва з того, чим він є, на те, яким ми його пам'ятаємо. Ремейк Crimson Butterfly вдався настільки, наскільки це взагалі можливо. Але, як скаже вам будь-який фотограф, бездоганних фотографій не буває. Якщо історія Міо і Маю чогось і вчить, то це того, що іноді потрібно не боятися знову підняти камеру і постаратися зробити ідеальний кадр, розуміючи, що він може бути недосяжним, але сама спроба все одно має значення, адже навіть красива, але недосконала фотографія чогось варта."

Уілл Боргер (Will Borger)

Push Square — 70/100

"Fatal Frame 2: Crimson Butterfly Remake — мабуть, одна з найстрашніших ігор, в які ми коли-небудь грали. Team Ninja якимось чином примудрилася зробити і без того страшну гру ще страшнішою, перетворивши село Мінакамі на візуально вражаючу і напружену обитель жаху. Бої з використанням камери, як і раніше, оригінальні та унікальні, але незграбне управління і затягнуті битви можуть дратувати.
Плюси:
— Чудова атмосфера жаху;
— Приголомшлива оновлена графіка;
— Розумна модернізація геймплейних механік;
— Унікальна бойова система;
— Додатковий сюжетний контент;
— Неймовірна якість звуку в навушниках.
Мінуси:
— Самі бої з камерою досить незграбні;
— Дратівлива механіка привидів;
— Невмілі стелс-секції;
— Деякі застарілі елементи гейм-дизайну."

Крейг Рід (Craig Reid)

Checkpoint Gaming — 60/100

"Fatal Frame II: Crimson Butterfly Remake — це сучасна інтерпретація класичного сурвайвал-хоррора. І хоча, на мій погляд, її варто похвалити за створення цілісної атмосфери та чудове звукове оформлення, саму гру в її консольній версії складно рекомендувати. У багатьох відношеннях цей ремейк сильно відрізняється від оригіналу, який наводив жах на гравців. У ньому немає тієї витонченості, яка змушувала вас почуватися незатишно. На зміну їй прийшли дешеві лякалки. Атмосфера гри також нівелюється повторюваним ігровим циклом з постійним бектрекінгом і відсутністю складності як в боях, так і в головоломках.
Плюси:
— Дуже цікава історія;
— Відмінне звукове оформлення;
— Реіграбельність.
Мінуси:
— Битви і головоломки до смішного прості;
— Моторошно, але не дуже страшно за мірками хоррора;
— Жахливі проблеми з продуктивністю;
— Вкрай одноманітний і повільний ігровий процес."

Джаррод Харрісон (AuthorJarrod Harrisonhe)

Stevivor — 50/100

"Я не хочу нікого засмучувати і розумію, що багато фанатів Fatal Frame будуть в такому ж захваті від цієї гри, як я був від ремейка  Resident Evil 2. Якщо ви один з них, то я щиро сподіваюся, що ви отримаєте від неї задоволення. Але багатьом іншим, більшість з яких щойно пережили по-справжньому відчайдушний і похмурий хоррор з Грейс Ешкрофт в Resident Evil Requiem, я скажу просто: це не те. Ви швидше розчаруєтеся, ніж отримаєте задоволення.
З 2003 року ігрова індустрія зробила великий крок вперед, але ремейк Fatal Frame 2, схоже, прагне зберегти зовнішній вигляд і ігровий процес оригіналу. В результаті я не можу рекомендувати цю гру всім, але вам не обов'язково вірити мені на слово. Завантажте демоверсію в Steam, на Xbox, PlayStation або Switch 2 і переконайтеся самі. Якщо ви вирішите продовжити проходження за запропоновану ціну, то ви зможете вільно перенести свої збереження з пробника."

Стів Райт (Steve Wright)

Fatal Frame II: Crimson Butterfly Remake стартує 12 березня на ПК (Steam), PlayStation 5, Xbox Series і Nintendo Switch 2.

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.