Перейти к содержанию

Новости GreedFall: The Dying World розкритикували за бойову систему у фінальних оглядах

Новостник

Рекомендуемые сообщения

• Новостник

Через півтора року перебування в ранньому доступі GreedFall: The Dying World нарешті виходить у повноцінний реліз. У зв'язку з цим журналісти поспішили ознайомитися з новоспеченими консольними версіями і поділитися своїми враженнями.

f2b50110112c0be3eb8f51da0e9d103e.thumb.jpg.ca01ceeea373e2a38f1669be87ef164a.jpg

Очікувано, приквел оцінили нижче, ніж оригінальну GreedFall. На момент написання новини він має лише 64 бали на Metacritic і 65 балів на OpenCritic з рекомендацією в 7%. Найбільшої критики заслужив ігровий процес з кривою бойовою системою. Ось, що пишуть ЗМІ:

Gamereactor UK — 70/100

"GreedFall: The Dying World розрахована на любителів рольових ігор старої школи. Якщо вам подобалися  Star Wars: Knights of the Old Republic і  Dragon Age: Origins, то Greedfall: The Dying World вам, швидше за все, сподобається. Однак особисто мене гра так і не зачепила. Мені дуже сподобався прекрасний світ, але почати грати було непросто, адже тільки половина бойових систем працювали як треба (а нудне навчання на 3 з гаком години — це занадто).
Але якщо ви з нетерпінням чекали Greedfall: The Dying World, то, думаю, вам варто спробувати. Мене лише засмучує, що бої в реальному часі з активною паузою настільки незграбні, бо основна частина геймплею так сильно псує всю гру.
Плюси:
— Прекрасний і захоплюючий світ;
— Тактична бойова система;
— Відмінне звукове оформлення.
Мінуси:
— Незграбно реалізовані бої в режимі реального часу з паузою;
— Місцями жахливий штучний інтелект;
— Перетягнуте і виснажливе навчання/пролог;
— Не найкраща частота кадрів."

Палле Хавсхёй-Йенсен (Palle Havshøi-Jensen)

Checkpoint Gaming — 70/100

"Я приємно провів час з Greedfall: The Dying World, але я розумію, що ця гра сподобається не всім. Бої в реальному часі з активною паузою виявилися більш керованими, ніж я очікував, але я все одно віддав би перевагу або простій бойовій системі, як у першій частині, або повноцінному покроковому режиму, раз розробники хотіли зробити акцент на тактиці. Велика і різноманітна партія компаньйонів цікава, і це добре, тому що основний сюжет не такий захоплюючий. Якщо ви хочете відмінну рольову гру подібного типу (на зразок старих частин Dragon Age або Baldur's Gate), то Greedfall: The Dying World — це не зовсім те, що вам потрібно, але все ж вона близька до своїх джерел натхнення. На вас чекає захоплюючий світ для дослідження, але майте на увазі, що ваш шлях буде не з легких.
Плюси:
— Побічні квести добре прописані і захоплюючі;
— Штучний інтелект соратників досить хороший і не вимагає постійного контролю;
— NPC напрочуд часто реагують на обрані вами репліки і склад групи;
— Нелінійність у квестах.
Мінуси:
— Основна сюжетна лінія не така захоплююча, бо це приквел;
— Бої в реальному часі з активною паузою не дуже поєднуються з керуванням на геймпаді;
— Завантаження можуть бути досить довгими;
— Через коричневу кольорову палітру різні регіони не дуже відрізняються один від одного."

Том Квірк (Tom Quirk)

PlayStation Universe — 65/100

"Нудний початок Greedfall: The Dying World досить сильно псує враження. Однак після прологу решта гри стає такою, якою і повинна бути рольова гра від Spider Interactive, повна симпатичних персонажів, політичних сюжетних ліній і простого дослідження світу.
Бої — це окрема тема. Гра дає нам зануритися в незграбну, але ефективну тактичну систему або відключити її, щоб бої були максимально динамічними. Цього разу команда занадто захопилася, і це позначилося на загальній якості геймплею. Гра непогана, але вам може знадобитися час, щоб дійти до її хорошої частини."

Тімоті Нуньес (Timothy Nunes)

Loot Level Chill — 65/100

"Шанувальники Spiders і оригінальної Greedfall будуть раді побачити пригоди приблизно того ж масштабу, зі схожою історією та візуальним оформленням, хоча зміни в бойовій механіці можуть як дратувати, так і радувати — залежно від ваших особистих уподобань. Але новачкам я б порадив просто пограти в першу Greedfall на PS5 або ПК. Там більш захоплюючий сюжет і трохи цікавіші персонажі, та й бойова система в оригіналі мені подобалася більше. Greedfall: The Dying World намагається стати пригодницьким трилером з морськими подорожами, але заплутується у власній ідентичності і загрузає в занадто великій кількості конфліктуючих систем. Це не найгірша гра від Spiders, але, на жаль, далеко не найкраща.
Плюси:
— Великий світ для дослідження;
— Боротися весело, коли механіки працюють як треба.
Мінуси:
— Незапам'ятовувані компаньйони;
— Криві анімації;
— Незграбна бойова система."

Мік Фрейзер (Mick Fraser)

TechRadar Gaming — 50/100

"GreedFall: The Dying World мав потенціал стати тріумфальною точкою входу для цього сеттингу і справжнім проривом для студії Spiders, але їй це не вдалося. Незважаючи на те, що гра дає нам можливість досліджувати прекрасно промальовані ліси і міста, їй, на жаль, не вистачає ні захоплюючих тактичних завдань, ні сюжету, який би грамотно розкривав складні теми, які вона порушує.
Плюси:
— Гарний і різноманітний світ, в якому можна досліджувати кожен куточок;
— Безліч дуже кумедних головних уборів, які можна надіти на членів вашої групи проти їх волі;
— Підтримка геймпада, який відчувається так само природно, як і клавіатура з мишкою.
Мінуси:
— Втомливі, нудні бої, які перевірять ваше терпіння;
— Незрозумілий, погано продуманий сюжет;
— Дуже тісні локації, з яких доводиться довго вибиратися."

Шивон Кейсі (Siobhán Casey)

GreedFall: The Dying World вийде в повноцінний реліз вже завтра, 12 березня, проте поточні власники гри вже можуть ознайомитися з повною версією. Тайтл заявлений для ПК (Steam), PlayStation 5 і Xbox Series.

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.