Перейти к содержанию

Новости «Просто замовкніть»: Джефф Каплан різко відповів геймерам, які критикують ігри, що їм не цікаві

Новостник

Рекомендуемые сообщения

• Новостник

Головний керівник оригінальної  Overwatch Джефф Каплан (Jeff Kaplan) різко висловився про геймерів, які обурюються анонсами проєктів, у які самі грати не збираються.

d56a6ce452ed76aed5b4785d9ff2d342.thumb.jpg.d816feacd8961fbddeaa31300db30e3f.jpg

Каплан нещодавно представив новий проєкт — The Legend of California. Це онлайн-шутер від першої особи з відкритим світом, дія якого розгортається під час золотої лихоманки в альтернативній версії Каліфорнії. Гра стане дебютом студії Kintsugiyama, яку сам Каплан і заснував.

Після анонсу розробник провів майже десятигодинну трансляцію на Twitch разом із керівником студії Тімом Фордом (Tim Ford). Під час стріму тато Джефф розповів про проєкт і торкнувся теми реакції аудиторії на анонси нових ігор.

Каплан зазначив, що жоден титул не може сподобатися всім. За його словами, частина фанатів Overwatch залишилася незадоволеною тим, що його наступна робота не схожа на попередню. Розробник вважає таку реакцію дивною: якщо проект людині не цікавий, вона може просто в нього не грати.

"Як розробник, ви не можете створити проект, у який захочуть грати абсолютно всі. Комусь він просто не буде цікавий. У спільноті Overwatch через цю гру [The Legend of California] у деяких людей з’явилася досить дивна злість. При цьому іншим вона, навпаки, дуже подобається. Виходить щось на зразок діаграми Венна.
Є люди, які кажуть: «Мені подобається ця гра [Overwatch], але мені також подобається і те, що намагається зробити Kintsugiyama, і я можу грати і в це». А є ті, хто каже: «Я не хочу грати в цю гру». І я відповідаю: «Ну то й не грай, все нормально». Адже ніхто не приставляє тобі пістолет до голови і не змушує грати, розумієш?"

Джефф Каплан

Каплан закликав геймерів просто грати в те, що їм подобається, і не витрачати сили та емоції на обурення в Інтернеті. За його словами, якщо людина хоче проводити час в Overwatch, це чудово. Те саме стосується й інших ігор — наприклад,  World of Warcraft,  Diablo IV,  Hearthstone,  Rust або  7 Days to Die. Головне — обирати розваги, які справді приносять задоволення.

Розробник окремо зупинився на феномені так званої «задротської люті» в Інтернеті. Він визнав, що іноді негативна реакція може бути зрозумілою. Наприклад, якщо людина активно грає в конкретний проект, цінує його і раптом стикається зі змінами, які погіршують досвід — скажімо, розробники послаблюють улюблений клас або героя. У такій ситуації користувач може засмутитися і висловитися, тому що йому небайдужа доля гри.

"Я можу це певною мірою зрозуміти. Я ніколи не розумію ворожості чи грубості, але розумію, що людина може засмутитися і захотіти висловити свою думку. Але якщо виходить проект, у який ви не хочете грати і ніколи навіть не пробували? Просто замовкніть — нікому до цього немає діла. Нам не потрібно чути, що він вам не цікавий."

Джефф Каплан

Каплан також дивується звичці деяких користувачів кидатися в Інтернет і висловлювати невдоволення кожним анонсом, який їм не сподобався. Він порівняв це з ситуацією, коли хтось коментує телешоу, яке навіть не збирається дивитися. На думку Джеффа, у такій реакції немає логіки.

Розробник вважає, що обговоренням в ігровому середовищі бракує підтримки та поваги. Замість того, щоб ділитися своїми гнівними коментарями заради лайків та схвалення в соцмережах, людям варто частіше говорити про те, що їм дійсно подобається. Каплан зазначив, що сам стикався з подібними спалахами негативу як розробник і вважає, що «ехо-камери» в Інтернеті лише підсилюють цей ефект.

За словами Каплана, багато його колег насправді просто ігнорують геймерів, які лають ігри, в які самі не збираються грати, а гнівні коментарі не призводять до жодних змін.

Якщо користувач починає агресивно критикувати проєкт, який його не цікавить, розробники зазвичай перестають звертати увагу на його думку. Як пояснив гейм-дизайнер, у такій ситуації команда просто вирішує більше не слухати людину, тому що її позиція здається занадто радикальною і марною для обговорення.

Девелопер додав, що всередині індустрії розробники часто обговорюють подібні спільноти та форуми з негативом. Деякі майданчики або розділи на Reddit, за його словами, фактично опиняються в «ігнорі», тому що там переважають однотипні спалахи гніву.

На думку Каплана, такі обговорення просто непродуктивні. Замість змістовної критики користувачі часто змагаються в тому, хто сильніше обуриться і отримає більше схвалення. Девелопер зізнався, що втомився від цієї культури постійного обурення і вважає її нецікавою.

З ним погодився і керівник студії Тім Форд. За його словами, критикувати будь-який проєкт дуже легко — для цього не потрібно напружуватися. Набагато складніше відкрито сказати, що гра тобі подобається, навіть якщо інші думають інакше.

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.