Перейти к содержанию

Новости «Я й сам не в захваті від AI-слопа» — глава NVIDIA заявив, що розуміє геймерів

Новостник

Рекомендуемые сообщения

• Новостник

Судячи з усього, у NVIDIA все-таки зрозуміли, що вступати в суперечку з розлюченою спільнотою — не найрозумніша ідея. Глава компанії Дженсен Хуанг (Jensen Huang) пом'якшив свою риторику після скандалу навколо DLSS 5. Раніше він різко відповів критикам, заявивши, що вони «абсолютно неправі», але тепер визнав: побоювання гравців йому зрозумілі.

b196d6fa9bcd63634f2e6e98fb0f7622.thumb.jpeg.1f846ea3ffeec60fd3e7beada525aead.jpeg

Нова версія технології, яка вийде восени і буде доступна на відеокартах RTX 50-ї серії, використовує генеративний ШІ для поліпшення зображення. Однак те, що було показано на недавній презентації, геймерам не сподобалося. Користувачі помітили, що обличчя персонажів виглядають неприродно — ефект порівняли з «ШІ-слопом», який зустрічається в Мережі на кожному кроці. Особливо активно обговорювали приклади з Resident Evil Requiem.

У новому інтерв'ю Лексу Фрідману (Lex Fridman) Хуанг заявив, що сам не в захваті від «ШІ-слопа». За словами любителя шкіряних курток, він розуміє, чому аудиторія реагує так гостро. При цьому він наполягає: DLSS 5 — це не просто фільтр поверх зображення.

"Я думаю, їхня [геймерів] точка зору зрозуміла, і я розумію, звідки вона береться, бо й сам не в захваті від цього ШІ-слопу. Розумієте, весь контент, створений ШІ, дедалі більше стає схожим один на одного — він весь гарний, але однаковий, тому я розумію, чому люди так думають.
Але це зовсім не те, до чого прагне DLSS 5. Я показував кілька прикладів. Геометрію визначає художник, і ми повністю їй відповідаємо. Вона зберігається в кожному кадрі. Система спирається на текстури та художнє бачення автора. Вона покращує кожен кадр, але нічого не змінює.
Мені здається, у людей склалося враження, що ігри виходитимуть у звичайному вигляді, а потім ми просто накладемо постобробку. Але DLSS задумувалася не так. Вона інтегрується в роботу художника і дає йому інструмент ШІ, інструмент генеративного ШІ. І розробник сам вирішує, використовувати його чи ні."

Дженсен Хуанг

Цікаво, що навколо штучного інтелекту зараз точиться дедалі більше суперечок. Судячи з усього, геймерів слова Хуанга переконують слабо — як різкі, так і більш ввічливі. Чи вдасться NVIDIA просунути своє бачення графіки та нав'язати спільноті «красивих» бімбо-бабусь у кожній грі — питання відкрите.

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.