Перейти к содержанию

Новости Перекладач Warhorse Studios заявив, що його звільнили через ШІ

Новостник

Рекомендуемые сообщения

• Новостник

Колишній співробітник Warhorse Studios заявив, що студія звільнила його з посади перекладача і планує замінити його штучним інтелектом. За словами розробника, це рішення було прийнято в рамках заходів зі скорочення витрат.

11804464c13400b297c7572dfee41e46.thumb.jpg.608f68b1d422f1f710f6d7c928862cce.jpg

Про те, що сталося, розповів перекладач на ім'я Макс Хейтманек (Max Hejtmánek) на Reddit. Він стверджує, що 27 березня його запросили на зустріч і повідомили: його посада стала «застарілою», оскільки компанія прагне зробити роботу більш ефективною та знизити витрати. Модератори сабреддіту, присвяченого серії Kingdom Come: Deliverance, повідомили, що перевірили його дані — за їхньою інформацією, Макс пропрацював у студії майже 4 роки.

За словами розробника, ця новина стала для нього повною несподіванкою. Він зазначив, що всередині компанії й раніше обговорювали використання ШІ для перекладу, і Хейтманек відкрито виступав проти цієї ідеї. Однак він не очікував, що подібні плани призведуть до його звільнення.

Я відчуваю себе надзвичайно вдячним керівництву компанії, до якої за майже чотири роки встиг сильно прив’язатися. І мені дуже боляче від того, що я більше не зможу щодня бачити в офісі своїх друзів і колег.

Макс Хейтманек

Звертаючись до геймерів, колишній співробітник підкреслив, що все ширше використання штучного інтелекту вже впливає на людей в ігровій індустрії та інших сферах. На його думку, такі рішення показують, як компанії оцінюють внесок співробітників.

При цьому він зазначив, що не збирається порушувати угоду про нерозголошення, вимагати повернути йому посаду або ініціювати судові розгляди. Однак він має намір відкрито розповідати про свій досвід.

Через деякий час після публікації Хейтманек відредагував пост — він подякував небайдужим геймерам за підтримку та закликав не занижувати оцінки ігор Warhorse Studios у Steam.

Величезне спасибі всім, хто висловлює підтримку — якщо чесно, це трохи приголомшує, але знайте, що я щиро це ціную <3
Тим, хто сумнівається в правдивості написаного: я розумію, що в інтернеті важко вірити всьому підряд. Але все, що я написав тут, — правда. Я підтвердив свій профіль у LinkedIn одному з модераторів. Я б також опублікував тут повідомлення про розірвання контракту, але не впевнений, чи законно це і чи не порушить це мою угоду про нерозголошення, тому вважаю за краще діяти обережно.
Я не можу юридично підтвердити чи спростувати, чи працює зараз Warhorse Studios над якимись проєктами. Але можу сказати, що хоча роботи у мене було менше, ніж зазвичай, вона все ж була. Мене звільнили наприкінці звичайного робочого дня, і я абсолютно не підозрював, що це станеться.
Зараз я трохи відволічуся і вийду прогулятися, але пізніше повернуся і постараюся відповісти на запитання. Дякую всім, хто прочитав, і всього вам найкращого <3
Будь ласка, не переслідуйте співробітників студії і не занижуйте оцінки проектів у Steam. Це зовсім не моя мета. Я просто хочу, щоб люди краще розуміли, що відбувається в ігровій індустрії за закритими дверима.

Макс Хейтманек

Історія з перекладачем Warhorse Studios — лише один із останніх прикладів того, як ігрові компанії звертаються до штучного інтелекту, щоб зменшити витрати та пришвидшити виробництво. Нещодавно студія Pearl Abyss визнала, що використовувала генеративні інструменти на ранньому етапі розробки  Crimson Desert. Автори уточнили, що йшлося про тимчасові асети, які планували замінити до релізу.

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.