Перейти к содержанию

Новости Гейм-директор The Blood of Dawnwalker не боїться порівнянь із The Witcher 3: «Я впевнений у нашій грі»

Новостник

Рекомендуемые сообщения

• Новостник

Поки Конрад Томашкевич (Konrad Tomaszkiewicz) працював у CD Projekt RED, він встиг попрацювати над  Cyberpunk 2077 та долучитися до створення трьох частин «Відьмака». У  третій частині він взагалі виступив гейм-директором. Після того, як у 2021-му проти нього розпочали внутрішнє розслідування, але все ж визнали невинним у булінгу колег, він покинув CDPR і заснував студію Rebel Wolves. За словами Томашкевича, який став генеральним директором RW, відтоді справи у колективу йдуть напрочуд гладко.

5c370e06d0cab4a63b44b8c41c5f1e4e.thumb.jpg.8e098ea77a7ee43e396b95a03e344819.jpg

Усі говорили мені, що зібрати команду дуже непросто. Але в нашому випадку все виявилося досить легко, бо люди хотіли з нами працювати. <…> Ми почуваємося впевнено. І я здивований, що ми не зіткнулися з серйозними проблемами. Мені справді складно пригадати, що щось пішло не так, бо все складається добре, і люди щасливі. Це найцінніше для мене — у мене задоволена команда, яка працює над чудовою грою.

Конрад Томашкевич

Наразі у студії працюють над  The Blood of Dawnwalker — рольовим екшеном про вампірів у стилі темного фентезі. Конрад Томашкевич є гейм-директором гри. Для когось цей проєкт може нагадувати «The Witcher з вампірами», але самі розробники вкладають у гру багато нових ідей, оскільки хочуть представити щось свіже.

Томашкевич впевнений, що зараз, відкриваючи нову студію, люди занадто сильно думають про те, як заробити. У сфері відеоігор такий підхід не дозволяє створити щось прекрасне.

Я зібрав команду з тих, хто дійсно любить RPG. Ми з самого початку знали, що хочемо робити сюжетні ігри у відкритому світі — але з родзинкою. Відкривати нову студію, щоб робити те саме, що й раніше, безглуздо: ми не відчуватимемо зростання, розвитку. А для нас, як для творців, це критично важливо. Ми хочемо розширювати межі AAA-жанру, додавати нестандартні, навіть ризиковані рішення. Щоб гра дарувала більше занурення, більше емоцій, зовсім інші відчуття.

Конрад Томашкевич

Як приклад керівник навів  Clair Obscur: Expedition 33 та  Crimson Desert. Ці ігри не схожі на інші, вони не копіюють чужі проекти, а пропонують щось справді свіже. Такі сміливі рішення розробників радують Томашкевича: «Я знову відчуваю себе як у 90-ті, коли грав на своєму комп’ютері або на Atari. Тоді кожна гра була унікальною. Кожна була незвіданим світом. Ось що ми хочемо подарувати людям».

Щодо неминучих порівнянь The Blood of Dawnwalker з «Відьмаком», Томашкевича вони не турбують. «Мені абсолютно комфортно. Я справді впевнений у нашій грі», — поділився керівник.

The Blood of Dawnwalker практично готова. Наразі титул проходить етап сертифікації, який просувається досить добре.

Одна з основних цілей Томашкевича — зберегти студію компактною. Зараз разом з адміністративним персоналом та видавничим відділом у Rebel Wolves працюють 160 осіб. І оскільки штат не роздутий, керівник знає всіх співробітників і може тісно працювати та спілкуватися з кожним. В офісі CDPR це фізично неможливо, оскільки фахівців там у кілька разів більше.

Можливо, після релізу Dawnwalker команді знадобиться додаткова допомога і доведеться трохи розширитися, не виключає Томашкевич. Але якщо штат розростеться занадто сильно, колектив ризикує втратити той зв'язок, який вдалося налагодити.

Хочу, щоб через десять років Rebel Wolves була точно такого ж розміру. Хочу реалізувати достатню кількість копій [The Blood of Dawnwalker], щоб ми могли забезпечити виробництво наступних двох ігор і створити щось унікальне. Я не мрію про гігантську корпорацію, яка штампує по п'ять проєктів одночасно. Я хочу, щоб ми залишилися невеликою студією. Хочу отримувати кайф від розробки — так само, як я це роблю зараз.

Конрад Томашкевич

Також генеральний директор розповів, що у Rebel Wolves не було проблем із фінансуванням. На початку шляху Томашкевич виділяв гроші зі своєї кишені, але потім почав пошук інвесторів. Для багатьох у 2022-му це завдання було непростим, але Rebel Wolves пощастило — у неї не було відбою від пропозицій.

Справа в тому, що до студії приєдналися фахівці з відмінним послужним списком, які знають, що потрібно робити. Rebel Wolves підготувала розгорнуту презентацію, щоб продемонструвати бачення проєкту та цілі, а також підготувала всю фінансову документацію. Інвестори бачили, що розробники чітко розуміють, за що беруться. Тому всі компанії, з якими велися переговори, були готові інвестувати. Rebel Wolves залишалося визначитися з найкращим варіантом. У підсумку вибір припав на NetEase.

The Blood of Dawnwalker готується до релізу цього року на ПК (Steam), PlayStation 5 та Xbox Series. Якщо вірити розробникам з Rebel Wolves, The Blood of Dawnwalker буде компактною, але насиченою.

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.