Перейти к содержанию

Новости Колишній керівник PlayStation розкритикував відмову Sony випускати ПК-порти

Новостник

Рекомендуемые сообщения

• Новостник

Офіційно в Sony цього поки що не підтвердили, але якщо вірити чуткам, PlayStation більше не випускатиме свої одиночні сюжетні ігри на ПК. Колишній керівник Sony Worldwide Studios Шон Лейден  (Shawn Layden) розкритикував це рішення. В ефірі подкасту PSI він заявив, що не бачить сенсу в зміні стратегії.

shawn-layden-playstation-boss-1630773519243.thumb.jpg.8bffb389a30320d7a2513ac10705afac.jpg

Одиночні ігри з PlayStation завжди з’являлися на ПК із значною затримкою — зазвичай це рік або більше з моменту виходу на консолі. Такий значний проміжок часу не повинен шкодити продажам консолей, вважає Лейден.

Якщо хтось стверджує, що вихід гри на іншій платформі через півтора року якимось чином впливає на продажі апаратного забезпечення півтора року тому, я б дуже хотів побачити докази. Може здаватися, що це так, але я так не вважаю. Якщо людина готова чекати на ПК-версію півтора року, то ми нічого не втратили — вона все одно не стала б купувати консоль.

Шон Лейден

Поки Лейден був біля керма, він втілив ідею випуску ПК-версій ігор для PlayStation, і незабаром після його відставки на популярній платформі вийшла    Horizon Zero Dawn — перша в серії подібних релізів. Він пояснив, що ніколи не ставив за мету додаткові продажі, мовляв, у той час це було не головним.

Перехід на ПК та мультиплатформу насправді зводиться до двох речей. ПК — і я кажу це чесно — тоді не йшлося про гроші. Йшлося про те, як донести мою інтелектуальну власність до тих, хто в повсякденному житті її б не побачив. Як зробити так, щоб світ Horizon побачили люди поза екосистемою PlayStation? Не тому, що я думав, що вони раптом куплять приставку, — я ж не божевільний. Я не вірив, що так станеться. <…> Нам потрібно якомога більше людей, які знають цих персонажів і цю історію.

Шон Лейден

При цьому колишній керівник не применшує значення ексклюзивних ігор для консолі. Завдяки ним платформа може виділятися серед інших.

Лейден не знає, з чим пов’язана зміна стратегії в PlayStation, але припустив, що витрати на створення та випуск ПК-портів стали занадто високими. Тим часом журналіст Bloomberg Джейсон Шрайер (Jason Schreier) розповідав, що Sony розчарована низькими доходами від продажу ігор на ПК і має намір зробити більший акцент на самій PlayStation 5 за допомогою сюжетних проєктів. Багатокористувацькі ж ігри, як і раніше, будуть «мультиплатформовими».

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.