Перейти к содержанию

Новости Шігеру Міямото: спроби догодити всім роблять ігри безликими

Новостник

Рекомендуемые сообщения

• Новостник

Легендарний геймдизайнер Шігеру Міямото (Shigeru Miyamoto) розповів, чому ігри Nintendo протягом десятиліть залишаються популярними у всьому світі. На   думки розробника, секрет успіху полягає не у спробах догодити якомога ширшій аудиторії, а в ідеях, які по-справжньому захоплюють самих розробників.

fe679e85a46c6350c9b9c75eacf44095.thumb.jpeg.0da8adccba38f22af9da7919471e25db.jpeg

У інтерв’ю журналу Famitsu Міямото зазначив, що команда Nintendo ніколи не починає роботу з аналізу ринкових трендів. Натомість розробники задаються питанням, що робить гру по-справжньому цікавою, а вже потім будують навколо цієї ідеї весь проєкт.

Люди вже багато років запитують мене: «Чому такий вусатий чоловік середнього віку, як Маріо, так добре продається?» І щоразу я думаю: «Взагалі-то це досить грубо, вам не здається?» [це жарт]. Хоча я й сам іноді задаю собі це питання: чому такий немолодий персонаж став справжнім хітом? Якщо говорити просто, вся справа в тому, що він з’явився в неймовірно захопливих іграх.
Коли ми придумуємо нову гру, ми завжди починаємо з основ. Ми не дивимося на вже існуючі проєкти й не думаємо: «А що, якщо трохи змінити цей елемент або поєднати його з іншим?» Натомість ми ставимо собі запитання: «Чому люди взагалі грають у ігри?»
Після цього ми можемо розмірковувати над тим, що саме робить популярні зараз ігри привабливими, або запитувати себе: «Хіба це не схоже на якусь стару гру?» та «Якщо схоже, чи можемо ми зробити щось краще?» Але насамперед ми намагаємося зрозуміти: «Що взагалі робить гру по-справжньому захоплюючою?»

Шігеру Міямото

Як приклади геймдизайнер навів Splatoon та Pokémon. За словами Міямото, Splatoon виросла з простої ідеї зафарбовувати територію, а Pokémon з’явилися завдяки захопленню творця серії Сатоші Тадзірі (Satoshi Tajiri) колекціонуванням комах. Саме особистий досвід автора допоміг створити механіки, які згодом знайшли відгук у мільйонів геймерів.

Міямото також застеріг початківців-розробників від спроб вдосконалити вже існуючі хіти. Натомість він радить шукати власні ідеї та будувати ігровий процес навколо них.

Я раджу починати з якогось «принципу геймплею», який помітили лише ви. У Nintendo це звичайна практика — ми не вважаємо її чимось особливим. Якщо гру запам’ятовують як унікальний і захопливий твір, то чим сильніше вона відрізняється від інших, тим глибше залишається в пам’яті людей.
Гадаю, причина світового успіху Mario у тому, що геймплей побудований навколо фізичного руху. Це гра, яку здатна зрозуміти будь-яка людина, незалежно від країни та культури. Те саме стосується Pokémon: бажання збирати колекцію симпатичних істот і прагнення заповнити її до кінця зрозумілі людям у всьому світі.
Nintendo користується такою великою підтримкою у всьому світі не тому, що ми запитуємо себе: «Що зараз у тренді?» Натомість ми думаємо про те, для кого взагалі створюємо гру. Хто вкладає в неї гроші?
Мені дуже не подобаються вирази на кшталт «амортизація» або «окупність». Люди, які фінансують ці проєкти, роблять це для того, щоб заробити цілий статок. То чому ж приводом для святкування стають фрази на кшталт: «Ми окупили інвестиції» або «Отримали короткостроковий прибуток»? На мій погляд, якщо заради цього ви розтратили талант стількох людей, то це, скоріше, величезний провал.
Ми завжди намагалися створити найкращий продукт, який відповідає нашому уявленню про захопливий геймплей. Гадаю, саме в цьому й полягає головна відмінність Nintendo. Можливо, це прозвучить трохи самовпевнено, але якщо постійно думати лише про те, «чи принесе це гроші прямо зараз», неможливо створити по-справжньому унікальну гру, здатну зацікавити широку аудиторію.

Шігеру Міямото

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Последние посетители   0 пользователей онлайн

• Ни одного зарегистрированного пользователя не просматривает данную страницу
  • Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.