Перейти к содержанию

Новости «Всьому виною прості людські проблеми» - Nightdive про провал перевидання Blade Runner


Новостник

Рекомендуемые сообщения

  • Новостник

Команда Nightdive приклала руку до перевидань багатьох класичних ігор на кшталт Quake і  Turok. Користувацькі оцінки всіх подібних проектів студії тримаються в районі 90% у Steam. Blade Runner: Enhanced Edition мала поповнити тріумфальний список Nightdive , але щось пішло не так.

rssImage-376ab89bca2f31a6c69e77c6a20b74da.jpeg

Про причини невдачі ремайстера розповіли керівник з бізнес-розвитку студії Ларрі Куперман (Larry Kuperman) та провідний продюсер гри Дімітріс Яннакіс (Dimitris Giannakis) в інтерв'ю для PCGamesN. У бесіді Куперман називає провал Blade Runner: Enhanced Edition "смертю від тисячі порізів" - на релізі проект страждав від безлічі дрібних недоробок, які зіпсували враження гравців.

За словами девелоперів, оновлена версія Blade Runner потрапила у скрутну ситуацію через низку проблем. Найголовнішою з них виявилася відсутність вихідного коду - команді довелося вдатися до зворотного інжинірингу і перезбирати все з нуля. Якщо вірити Яннакісу, на це пішли тисячі годин.

This is the hidden content, please

Також труднощів підкинув пристрій Blade Runner. Тестувальникам довелося шукати помилки значно довше через випадкову генерацію подій — за однакового проходження геймер може зіткнутися з різними наслідками. Крім того, проект використав передові для 1997 року технології - все на екрані виглядало двомірним, але насправді рендерів у 3D.

"Все виконано у 3D-світі, хоча гра виглядає як 2D-пригода. Там були освітлення, тіні, глибина різкості та інші 3D технології ще до того, як 3D в іграх стало нормою."

Дімітріс Яннакіс

Свою лепту зробив і коронавірус — багато співробітників відділу тестування відлучалися від роботи, щоб відновитися після хвороби. А сам Яннакіс тим часом переїжджав з однієї країни до іншої.

This is the hidden content, please

Nightdive приурочила реліз ремайстра до сорокарічного ювілею «Того, хто біжить по лезу»  — Куперман визнав, що це було помилкою. "Відповідальність за вибір дати виходу і за те, що її не змінили, на 100% лежить на мені",  - сказав керівник, підкресливши, що задум повинен був порадувати фанатів. Однак, співрозмовники не знають, чому ніхто не запропонував перенести реліз.

"Якщо хтось думає, що ми усвідомлено вирішили випустити гру, яка не відповідає стандартам Nightdive через економічні причини або тому, що нам все одно, то це не так. Головна причина цього полягає у простих людських проблемах. І я не можу сказати, що якби ми відклали запуск на пару місяців, ситуація склалася б інакше."

Ларрі Куперман

This is the hidden content, please

Після випуску Blade Runner: Enhanced Edition студія невпинно латає проект. 4 липня з'явився перший патч, який виправив багато помилок. Дату виходу наступного поновлення Nightdive не називає. За словами Купермана , девелопери повернулися до колишнього стандарту, щоб не повторювати помилку з релізом до річниці. "Другий апдейт вийде тоді, коли він буде готовий",  - підкреслив глава з бізнес-розвитку.

Судячи з усього, старання розробників окупаються - оцінки користувача в Steam піднялася з "в основному негативних" на старті до "змішаних" в даний час.

Blade Runner: Enhanced Edition вийшла на ПК (Steam, GOG), PlayStation, Xbox та Nintendo Switch.

 

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

 

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

  Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

×
×
  • Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.