Перейти к содержанию

Новости ЗМІ: у ZA/UM погрожували судом провідному дизайнеру та намагалися приховати його відхід


Новостник

Рекомендуемые сообщения

  • Новостник

Kotaku розкрило деталі драматичного звільнення творців Disco Elysium із ZA/UM. Згідно з двома поінформованими джерелами видання, у внутрішньому оголошенні про звільнення провідного дизайнера Роберта Курвіца (Robert Kurvitz) наприкінці 2021 року містилися погрози судового позову щодо нього.

rssImage-4da818ec04c53a955951e1e6a1152f47.jpeg

Інформатори зазначили, що додаткові складнощі виникли б, якби звільнені Курвіц та художник Олександр Ростов (Aleksander Rostov) мали частки в організації. До того ж, журналісти зробили висновок, що ZA/UM прагнула тримати звільнення в таємниці. Тому що ще у лютому ЗМІ просило про інтерв'ю з Курвіцем, але студія відмовила нібито від його імені.

This is the hidden content, please

Kotaku припускає, що причиною відходу співробітників стали погані відносини з бізнес-партнерами:

"Люди, які заробляють гроші, походять із середовища, яке вчить хапати, коли можеш, навіть якщо насправді в цьому немає сенсу з погляду економіки."

Пост у твіттері редактора Disco Elysium Мартіна Луїга (Martin Luiga)

У відповідь на коментар «Люди в костюмах убили диско» Луїга опублікував фото виконавчих продюсерів гри Каура Кендера (Kaur Kender) та Тиніса Хаавела (Tõnis Haavel). Хаавела першим в Естонії засудили за шахрайство з інвестиціями А Каур переконав Курвіца написати книгу-першоджерело для майбутньої Disco Elysium:

"Як тільки до нас приєднався Каур, все дійсно пішло своєю чергою, тому що він має дуже важливу при капіталізмі суперсилу — «він розуміє гроші»."

Інтерв'ю Роберта Курвіца GamesRadar у 2020 році

Через відхід ключових розробників ймовірний сіквел Disco Elysium, який за задумом Курвіца мав стати еквівалентом Baldur's Gate 2 по відношенню до першої частини, опинився під загрозою. ZA/UM, у свою чергу, офіційно заявила , що її наступний проект все ще в розробці, і його готують до показу.

 

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

 

Ссылка на комментарий
Поделиться на другие сайты

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

  Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

×
×
  • Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.