Перейти к содержанию

Новости Джон Карпентер назвав улюблені сучасні ігри та розповів, чому кинув The Last of Us Part II

Новостник

Рекомендуемые сообщения

• Новостник

74-річний культовий режисер Джон Карпентер (John Carpenter) славиться своєю любов'ю до відеоігор. В інтерв'ю AV Club автор "Щось" і "Хеллоуїна" розповів, у які проекти грав останнім часом і чому він засмутився в The Last of Us Part II.

rssImage-6b6a6ac2a0b2ce10c387f965189041bd.jpeg

Про ігри з відкритим світом

"Я сів на Fallout 76. Довгий час був захоплений нею. Я знаю про її численні баги, багато з яких усунули, але мені вона здалася класною. У неї справді весело грати. І я не перестаю грати в Borderlands та Horizon Forbidden West. Мені подобається ця гра. Фантастика Який дизайн! З глузду з'їхати."

Інтерв'юер зауважив, що Карпентер подобаються ігри з відкритим світом. Режисер відповів, що у них його приваблює свобода дій. У той же час він знаходить час і на Crash Bandicoot з Ratchet & Clank  - йому сподобалася Rift Apart.

Про музику для ігор, Кодзим і Assassin's Creed

Режисер не чув про Elden Ring, зате висловив бажання написати музику для якоїсь гри (кінодіяч - автор саундтреків для багатьох своїх фільмів, наприклад "Втеча з Нью-Йорка" та "Хелловін 2").

"Якби хтось запитав мене, я, звичайно, погодився б. Але ніхто не питав!"

Карпентер знає, що образ Соліда Снейка в Metal Gear Solid Х ідео Кодзима (Hideo Kojima) частково запозичив у Змія Пліскіна з «Втечі з Нью-Йорка». Кінематографіст не проходив MGS , але дивився, як грав син.

"Ні, ми не зустрічалися [з Кодзимою ]. Він мені написав. Мені здається, що він так зробив, щоби не платити за використання образу. <…> Він просто написав: «Привіт, як справи?» Однак я, звичайно, знаю хто це."

Режисерові дуже сподобалася Assassin's Creed Valhalla. Він сказав, що йому полюбилися ранні частини серії:

"А Assassin's Creed: Origins ... Мені вона не так сподобалася, бо просто... У ній все повторюється. Загалом не знаю. Не хочу критикувати."

Про важливість геймплею, TLoU 2 та кіноадаптації ігор

Для Джона Карпентера в іграх найголовніше це геймплей. За його словами, все інше не має значення. Він гратиме в гру з поганим дизайном, але гарним ігровим процесом. У той же час йому більше до вподоби сучасні проекти:

"У старих ігор дизайн не такий добрий, як у нових. Вони не такі «зручні». Графіка не така гарна та складна. Але все ж таки іноді в них цікаво грати."

Журналіст нагадав, що режисер почав грати з Sonic The Hedgehog та запитав, до яких ще старих ігор Карпентер любить повертатися. Він відповів, що часом переграє в першу Jack & Daxter від Naughty Dog. Тут же постало питання про The Last of Us:

"Я грав. Застряг на другій частині. Не зміг запустити генератор. Засмутився. <…> Несправедливо! Я хотів продовжити! Але вони мені не дозволили."

Швидше за все, режисер має на увазі момент прибуття до Сіетлу, коли Еллі потрібно відчинити ворота. Naughty Dog помітила труднощі Карпентера і порадила йому включити внутрігрові підказки у меню.

Кінодіяч не чув про зйомки серіалу з гри. Саму ідею він назвав «неймовірною» та зазначив, що «Чорнобиль», над яким працював шоураннер серіалу Крейг Мейзін (Craig Mazin), йому сподобався.

Карпентер знову заявив, що дуже хотів би зняти фільм за Dead Space. З ігор йому зайшла навіть третя частина, яка, за його словами, більше не сподобалася нікому.

Про проведений в іграх час і те, чи варто щось в них міняти

Режисер зізнався, що в нього залежність від Fallout 76 — у ній він провів «надто багато годин». Водночас у мультиплеєрному проекті він не спілкується з іншими гравцями:

"Я не хочу, щоб мене зганьбив якийсь юний пацан. А вони можуть. Вони все краще за мене. Я просто намагаюсь вижити. Я не настільки гарний."

Для Карпентера гри - це більшість життя. За його словами, зйомки фільмів – це завжди стрес, а ігри допомагають розслабитись. Кінодіяч зізнався, що гратиме у будь-який вільний час. І міняти щось у сучасних іграх не хоче:

"О, чорт забирай, ні. Продовжуйте. Продовжуйте робити чудові ігри. Тому що вони всі добрі. У мене немає жодної критики на їхню адресу. Я не хочу, щоб вони робили те, чого не роблять. Вони дуже добре роблять свою справу. У 1992 році я, чорт забирай, ніяк не міг зрозуміти, як грати в Sonic The Hedgehog. О боже, це було тяжко. <…> Старі ігри були безжальні. Нині їх роблять простіше."

На закінчення інтерв'юер запитав, чи відчуває  Карпентер почуття виконаного обов'язку після проходження складної місії у грі:

"О так. Я пишаюся собою. І святкую, викурюючи косяк."

У січні Джон Карпентер похвалив Halo Infinite. Він навіть назвав її найкращою частиною серії.

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.