Перейти к содержанию

Новости Ігрові композитори назвали улюблені ігрові саундтреки 2022 року

Новостник

Рекомендуемые сообщения

• Новостник

Сайт Video Games Chronicle з'ясував у кількох ігрових композиторів, включаючи Міка Гордона (Mick Gordon) та Олів'є Дерів'є (Olivier Derivière), які ігрові саундтреки найбільше сподобалися їм у 2022 році.

rssImage-6004c5c90864e187f7e4147802ccb1ae.png

Сіндзі Хосое (Shinji Hosoe) - Midnight Fight Express

Автор музики для Tekken, Ridge Racer, Street Fighter EX та Mega Man EXE.

"Музика в Midnight Fight Express чудово створює атмосферу і поєднується зі швидким геймплеєм. Кілька років тому подібні почуття у мене викликала My Friend Pedro – вона теж дуже динамічна та весела. Пізніше я виявив, що саундтрек обох ігор писав той самий чоловік."

Doseone — McPixel 3

Автор музики для Escape Academy, Enter The Gungeon, Gang Beasts та Sludge Life.

"Цього року мені сподобалося кілька саундтреків, але McPixel 3 вразила мене в серце! Сос зробив всю гру сам, включаючи музику. Я схиляюся перед його мужністю та креативністю — виявляється, він гарний не лише у дизайні та програмуванні.
McPixel 3 демонструє, наскільки оригінальна музика може бути життєво важливою та невід'ємною частиною розробки. Ігровий саундтрек не зобов'язаний відповідати критеріям певного жанру, щоб залучити гравця. Музиці достатньо бути унікальною, щоб вдихнути життя в картинку та код, з яких зроблена ця інді-гра ручної роботи."

Баррі Топпінг (Barry Topping) — Xenoblade Chronicles 3

Автор музики для Paradise Killer та Thatcher's Techbase.

"Це був ще один чудовий рік для ігрової музики – зокрема, в моїй голові застряг саундтрек Xenoblade Chronicles 3. Справжня кульмінація саундтреку серії від шести композиторів, кожен із яких привносить свій власний стиль у меланж Xenoblade. Композиції підтримують історію незвичайними способами, але що мені найбільше подобається, так це тонкі музичні посилання до інших ігор франшизи. Музика під час битв по-справжньому видатна — динамічно звучить і зачаровує своїми мелодіями. Xenoblade Chronicles 3 — це аудіопірство, де музика відіграє важливішу роль, ніж будь-коли в серії."

Грант Кіркхоуп (Grant Kirkhope) - Metal: Hellsinger

Автор музики для Banjo-Kazooie, Goldeneye, Perfect Dark та Mario + Rabbids.

"Я був шанувальником металу все своє життя — композитори Metal: Hellsinger чудово впоралися, щоб зробити саундтрек інтенсивним, але не настільки, щоб його неможливо було слухати. Всі артисти виклалися на повну, а їхня музика відмінно підійшла для геймплея!"

Гарет Кокер (Gareth Coker) — Tunic

Автор музики для Ori, Halo Infinite та ARK: Survival Evolved.

"Бездоганний саундтрек, що ідеально поєднується з унікальною візуальною естетикою. Я покладав великі надії на Tunic під час анонсу, і очікування того коштували. Чиста електроніка та ніжні музичні тони гармонійно поєднуються з різноманітним оточенням. Я не очікував, що Tunic звучатиме так, але мені це сподобалося."

Робін Бінланд (Robin Beanland) — Return to Monkey Island

Автор музики для Sea of Thieves, Killer Instinct та Conker's Bad Fur Day.

"Цього року було так багато чудових саундтреків, що дуже складно вибрати фаворита. Проте мені дуже сподобалася музика для Return to Monkey Island. Я люблю мелодії, що чіпляють, а в цьому саундтреку їх достатньо. Було також по-справжньому приємно почути знайомі композиції — класика пройшла перевірку часом. Браво!"

Девід Хаусден (David Housden) - Tunic

Автор музики для Thomas Was Alone, Battletoads та Disney's Illusion Island.

"Синтетичний ембієнт у Tunic — не тільки мій найулюбленіший саундтрек року, а й, можливо, один із моїх найулюбленіших синтезаторних саундтреків усіх часів. Чудове поєднання органічних та синтетичних джерел звуку створює щось однаково ностальгічне, але сучасне — з туманною атмосферою лоу-фаю/чіл-степу, яка ідеально підходить для дослідження дивного світу. Ще більше вражає синергія музики та звукового дизайну з таємничою мовою у грі."

Мейсон Ліберман (Mason Lieberman) - Sonic Frontiers

Автор музики для PUBG: Mobile, Apex Legends Mobile та Game for Peace.

"Чесно кажучи, мене зачепили треки із Sonic Frontiers. Ці битви з босами… Просто вау! Курування музики для цієї гри було дуже захоплюючим - я думаю, SEGA справді вклала в неї всю душу.
Також я можу відзначити музику Ясунорі Міцуди (Yasunori Mitsuda) з Xenoblade Chronicles 3, Ті Лопеса (Tee Lopes) з TMNT: Shredder's Revenge, Two Feather з Metal: Hellsinger і безлічі виконавців з Bayonetta 3… Коротше, я б, я кожну гру, що вийшла у 2022 році!"

Олів'є Дерів'є (Olivier Derivière) - Stray

Автор музики для Streets of Rage 4, Dying Light, A Plague Tale та Remember Me.

"Безперечно Stray - спасибі IDM (інтелектуальної танцювальної музики). Я завжди був шанувальником цього жанру, тому приємно бачити, що він знайшов гарне застосування у відеогрі. Крім того, Джейсон Грейвс (Jason Graves) здивував мене музичною палітрою в деяких композиціях із Moss: Book II. Вони звучать по-справжньому свіжо."

Йаспер Паттерсон (Jasper Patterson), він же Groundislava - Dome Keeper

Автор музики для Streets of Rage 4.

"Я повинен подякувати Dome Keeper за крайній вражаючий саундтрек. Він мелодійний та похмурий, ідеально занурює у чарівну атмосферу. Обов'язково послухайте його - він добрий і у відриві від гри."

FX Dupas, співзасновник Vibe Avenue - Trek to Yomi

Автор музики для Dungeons & Dragons Dark Alliance, Ultimate Chicken Horse та Tribes of Midgard.

"Я шанувальник Акіри Куросави (Akira Kurosawa) та традиційної японської музики, яку я вивчав на уроках етномузиології в університеті. Я оцінив увагу, з яким композитори поставилися до саундтреку у всіх його аспектах, працюючи з дуже специфічними виконавцями та обладнанням. Автори використали все це для створення нових оригінальних звуків у міру того, як гравець занурюється в ігровий світ. Музика також винахідливо підтримує геймплей і у поєднанні з чудовим художнім оформленням допомагає створювати незабутні самурайські моменти."

Олена Рейн (Lena Raine) - Signalis

Автор музики для Chicory Celeste та Minecraft.

"Signalis багатьом зобов'язана своїм натхненникам та попередницям. Однак це не применшує того, чого вдалося досягти гри як суми її частин. Саундтрек від Cicada Sirens & 1000 Eyes виходить за рамки простого відтворення музики Акіри Ямаокі (Akira Yamaoka) із  Silent Hill і стає повністю самостійною сутністю, яка резонує з темами гри.
Крім того, гра майстерно вплітає в історію твори Рахманінова, Шопена, Шуберта та інших класиків."

Кейсі Едвардс (Casey Edwards) - A Plague Tale: Requiem

Автор музики для Devil May Cry 5 та Tom Clancy's The Division: Agent Origins.

"На жаль, мені ще доведеться познайомитися з цією серією як гравець, але залучив мене саме саундтрек. Музика м'яко занурює в епоху Відродження, використовуючи літургійні хори, струни з кишок, лютні та багато іншого. Увага до деталей у мелодії, контрапункті та гармонії — це те, що не може залишитись непоміченим іншими композиторами та здасться органічним випадковому слухачеві. <…> При цьому така музика контрастує з більш сучасним та кінематографічним звучанням."

Ельвіра Бйоркман (Elvira Björkman) і Ніклас Хьєртберг (Nicklas Hjertberg) з Two Feathers - Monster Hunter Rise: Sunbreak

Автори музики для Metal: Hellsinger, League of Legends та Warhammer: Vermintide 2.

"З усього, що я чув цього року, найбільше запам'ятався мені саундтрек Monster Hunter Rise: Sunbreak. Мене вразила і музика з оригінальної Monster Hunter Rise, але Sunbreak пішла ще далі! На відміну від оригіналу, де більше уваги приділялося японській фолк-музиці, Sunbreak наголошує на різноманітність, додаючи музику для нового оточення. <…> Навіть награвши на додаток понад 100 годин, я завжди з нетерпінням чекаю на можливість повернутися в хаб, щоб послухати тамтешні мелодії!"

Йошімі Кудо — Blue Archive

Автор музики для Elden Ring, 13 Sentinels: Aegis Rim, Odin Sphere та  Caravan Stories.

"Клубна музика та електронні жанри напрочуд добре конвертуються в ігровий саундтрек. У той же час гра сповнена характерних мелодій, які ясно дають зрозуміти, що ця музика написана спеціально для неї."

Кріс Христодулу (Chris Christodoulou) - Risk of Rain 2: Survivors of the Void

Автор музики для Risk of Rain 1 і 2, Gospels of the Flood та Deadbolt.

"Мені подобається цей саундтрек, тому що він набагато кращий за будь-який інший ігровий саундтрек цього року. Якщо ви не вірите мені, послухайте самі."

Мік Гордон (Mick Gordon) - Shadow Warrior 3

Автор музики для DOOM 2016-го, DOOM Eterna l, Prey 2017-го та Killer Instinct.

"Саундтрек Shadow Warrior 3 від Мацея Кулеша (Maciej Kulesza) чудово передає енергію екшену та зухвалий характер головного героя Ло Ванга.
Поєднання RZA, Ліама Хоулетта (Liam Howlett), семплів з фільмів про кунг-фу, ламаних бітів, мелодій, що чіпляють, і напористого звуку не просто ідеально підходить для гри - воно проходить найважливіший тест на потрапляння в плейлист для спортзалу. <…> Сподіваюся, у майбутньому ми побачимо окремий реліз саундтреку."

Вілл Роже (Will Roget) - Elden Ring

Автор музики для Call of Duty WWII, Mortal Kombat 11, Destiny 2: Forsaken та Guild Wars 2: Path of Fire.

"Оскільки гра масштабніша, ніж попередні твори FromSoftware, музика Elden Ring особливо різноманітна. Вона включає і ембієнт для відкритого світу і підземель, і епічні треки для боїв з босами. Композитори навмисно уникають мелодійності та лейтмотивів, натомість зосереджуючись на фактурі та контрапункті. Найбільше я ціную унікальні та барвисті гармонії із запам'ятовуються дисонансами, що надають саундтреку характерний для FromSoftware стиль."

Коді Метью Джонсон (Cult of the Lamb)

Автор музики для Trek to Yomi, Devil May Cry 5, ремейка Resident Evil 2 та Bayonetta 3.

"Музика для Cult of the Lamb від River Boy стала для мене найкращою цього року! Композитори заважають драм-машину, треп, хіп-хоп та семплювання з класичними прийомами та інструментами, такими як піцикато та гітара з нейлоновими струнами. І це лише частина того, що тут є."

Пол Обрі (Paul Aubry) - Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge

Автор музики для Airborne Kingdom.

"Я не часто слухаю таку музику і не пишу її сам, але саундтрек TMNT: Shredder's Revenge викликав у мене найбільшу посмішку цього року. Нещодавно я відкрив для себе музику Ті Лопеса, і з того часу я вражений тим, наскільки добре він привносить шалену енергію в мелодію. Саундтрек у грі заводний, наполегливий та енергійний — із чудовим поєднанням вінтажних ігрових звуків у сучасній обробці, яке налаштовує на гарний бій!"

Изменено пользователем Трейдер (смотреть историю редактирования)

Присоединяйтесь к обсуждению

Вы можете написать сейчас и зарегистрироваться позже. Если у вас есть аккаунт, авторизуйтесь, чтобы опубликовать от имени своего аккаунта.
Примечание: Ваш пост будет проверен модератором, прежде чем станет видимым.

Guest
Ответить в этой теме...

×   Вставлено с форматированием.   Вставить как обычный текст

Разрешено использовать не более 75 эмодзи.

×   Ваша ссылка была автоматически встроена.   Отображать как обычную ссылку

×   Ваш предыдущий контент был восстановлен.   Очистить редактор

×   Вы не можете вставлять изображения напрямую. Загружайте или вставляйте изображения по ссылке.

• Создать...

Важная информация

Мы разместили cookie-файлы на ваше устройство, чтобы помочь сделать этот сайт лучше. Вы можете изменить свои настройки cookie-файлов, или продолжить без изменения настроек.